Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Jsou lide, co jednim dechem k nam zvou islam a volaji po zakazu komunistickych idei.

7 0
možnosti
JZ

J47a84n 53Z45i84e50g82l93e88r

27. 11. 2017 14:54

Zakazovat islám jako náboženství, které má na světě dvě miliardy věřících, a je druhým nejrozšířenějším náboženstvím, je mimořádně hloupé a nesmyslné. O nesmyslnosti zákazu náboženství se přesvědčil už císař Josef II, když v roce 1781 vydal toleranční patent, který zrušil pronásledování evangelíků. V roce 1627 císař Ferdinand II. v Obnoveném zřízením zemském pro české království ustanovil katolickou víru jako jedinou povolenou. Zmizeli snad protestanté? Nikoliv, někteří emigrovali a jiné se stáhli do ilegality a vydrželi v ní 154 let.

Něco jiného ovšem je extrémismus, který je nutné potírat u jakékoliv ideologie nejen náboženské.

Za blog karma. :-)R^

3 12
možnosti
MP

Pane Zieglere, zakazovat náboženství nikdo nechce. To, co je třeba zakázat, je islámská ideologie. Problém je ten, že to lze těžko odlišit. Podle mě zákazem islámu je myšleno omezovat projevy islámu na venek od způsobu oblékání, zákaz nebo tvrdá kontrola mešit a imámů v nich kázajících nesnášenlivost, tvrdé trestání jejich práva šaríja. A především nekompromisní uplatňování pravidla "padni komu padni". Zatím to vypadá tak, že muslimům uhýbáme a dáváme jim prostor k expanzi.

Extrémismus jde bohužel ruku v ruce s početnou islámskou komunitou kdekoli na světě.

16 0
možnosti
HM

H62a86n16a 74M23á38r92o22v83á

27. 11. 2017 13:22

Nejsme tak naivní, abychom nevěděli, že zákaz islámu jsou Okamurovy předvolební proklamace. Je ale samozřejmě rozdíl mezi "zakažme islám" a odpovědnou snahou pracovat pro to, aby se tady islám nemohl postupně, krůček po krůčku, roztahovat, jako to předvedl ve Francii, severských zemích atd. Dnes je tu muslimů pár, ale v případě bruselského černého scénáře, tj. stejných dávek pro imigranty apod., až se pro ně staneme také atraktivní zemí, budeme rádi, když bude v parlamentu někdo, kdo bude - snad - bránit, aby byly uzákoněny jejich požadavky na spoustu nových mešit, halal jídlo ve školních kuchyních, oddělené hodiny pro ženy a muže na plovárnách atd. atd.

23 0
možnosti
Foto

Osobně si nemyslím, že by chtěl někdo opravdu v unii více muslimů. Myslím, že Evropa začíná střízlivět. Po roce 2015 hodně vlád skutečně otočilo. Například Rakousko.

8 8
možnosti
VV

Nezapominejte prosim take na ty komunisticke. V Ceskoslovenske socialisticke republice byla i trestna.

1 1
možnosti
Foto

Skvělé, že jste to připomenul. Nejen tam. I ve Východním Německu, Maďarsku, Polsku, Rusku...

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.