Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trochu obecněji: pokud je skutečně nutno v Evropě kompenzovat úbytek obyvatel, tak bych doporučil implementovat nějaký kontrolovaný imigrační program (třeba po vzoru americké Green Card Lottery), kterým by se otevřely dveře i třeba lidem z východní Asie či Jižní Ameriky. Tím by došlo k určité diverzifikaci, takže by nehrozilo vytváření monokulturních ghet.

0 0
možnosti
JC

A neměli by Lékaři bez hranic nastoupit do našich příhraničních ordinací, kde je lékařů nedostatek?

0 0
možnosti
JV

J40i83ř50í 31V72a15c95a

10. 9. 2017 8:28

Pozavírat jako členy organizovaného zločinu s bílým masem. Schválit lustrační zákon - tj. s takovýmto trestním rejstříkem neumožnit dostávat dotace ... a je vymalováno.

2 0
možnosti
ZH

Měli byste se v KDU přestat přetvařovat a škrtnout urychleně to počáteční K. S křesťanstvím jste sekli. Snažíte se zalíbit nejnižší voličské základně, lidem na pokraji fanatické nenávisti vůči všemu, co není jejich zaprděné bydlo. Vedle toho si libujete v pojmech nacistického vidění světa. Podle Čunka jsou pochody homosexuálů pochody smrti naší civilizace. Posílíte, jistě posílíte v neonacistických vodách. V křesťanských a občanských však spláčete nad podbízením, za pár týdnů uvidíte.

2 6
možnosti
JF

Ještě uvidíme, kdo uvidí!

0 0
možnosti
PN

Počítám, že po volbách v Německu se proud běženců obnoví a asi i zesílí. Teď bylo nutno situaci uklidnit protože jinak by zde bylo riziko, že Merkelová nevyhraje. A druhého Trumpa v Německu nechtějí.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím si. Německo má ještě z roku 2015 obrovské bezpečnostní problémy. Je obrovský tlak i CSU i samotné CDU na uklidnění situace a posílení bezpečnosti.

1 0
možnosti
DK

Ja bych se vas chtel zeptat na jednu vec, mozna budete mit nejake informace. Nekdy v kvetnu jsem narazil na clanek o poctech imigrantu, kteri pres more pripluli do Italie. Tehdy celkovy pocet od zacatku roku cinil cca 54 000. Ihned jsem si vybavil jiny clanek, kde bylo psano neco o 9000 "zachranenych" migrantech za posledni 4 dny. To je obrovske cislo, tak mi to nedalo a zacal jsem patrat po clancich, ve kterych se pise o zachranenych migrantech na ceste do Italie z tohoto roku (od zacatku az po stavacici den, coz byla tehdy asi polovina kvetna). Dopatral jsem se cisla cca 30 000. Predpokladam, ze ne ke kazde takove akci vysel clanek, takze pocet migrantu dovezenych do Italie byl vyssi, nehlede na to, ze jsem urcite ani vsechny clanky nenasel. A ted ta otazka na vas. Mate nejaky zdroj informaci, ktery rika, kolik migrantu se letos do Italie dostalo vlastnimi silami tj. bez ucasti neziskovek? Jak na to tak koukam, tak to totiz vypada, ze prakticky vsechny migranty privezly neziskovky a i kdyby ne, tak ta zdokumentovana nadpolovicni vetsina je jista. To, at mi pak nikdo nerika, ze "migracni vlnu nelze zastavit". Na tuhle vetu zacinam byt silne alergicky. Samozrejme zabyval jsem se pouze zjistovanim, kolik migrantu priplulo po mori a pouze do Italie. Dalsi cesty a zpusoby jsem neresil.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Kronere,

záleží, odkud ty zdroje čerpáte. Něco jiného říkají Italové, něco jiného neziskovky a já nejraději používám tento UNHCR a eurostat. Těm se dá jako jediným věřit

http://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

Jinak kolik bylo přivezeno migrantů loděmi neziskovek je opravdu nezjistitelné. Řada z nich si totiž v údajích uváděných na svým webech protiřečí.

0 0
možnosti
JR

J47a16n 13R78á13ž

5. 9. 2017 12:28

K tématu vzdorování lodí "zachraňující" migranty na moři nechat si provézt kontrolu:

Dle článku 31 Úmluvy o mořském právu Uprchlický charakter osob na palubě sám o sobě neopravňuje ke vstupu do žádného přístavu. Podle výše uvedeného tedy mezinárodní právo opravňuje státy přijmout všechna přiměřená opatření, aby zabránily vstupu lodi, která veze nelegální imigranty do přístavu a požadovat po takové lodi, aby opustila pobřežní vody.

Obecné mezinárodní právo poskytuje možnost pobřežnímu státu zkontrolovat cizí loď, která se chystá vstoupit do jeho pobřežních vod, tj. ještě před vstupem na jeho území. Pobřežní stát zde může provádět kontrolu potřebnou k tomu, aby bylo zabráněno porušování celních, finančních, přistěhovaleckých nebo zdravotnických předpisů platných na jeho území nebo v pobřežním moři . Pokud má tedy přímořský stát dostatečný a rozumný důvod si myslet, že loď zamýšlí vstoupit do jeho pobřežních vod a tím porušit jeho přistěhovalecké předpisy, má právo loď zastavit a vstoupit na palubu.

K tématu vnucování migrantů, kteří nedostali asyl v jiné členské zemi EU:

Nařízením Rady (ES) č. 343/2003, kterým se stanoví kritéria a postupy pro určení členského státu příslušného k posuzování žádosti o azyl podané státním příslušníkem třetí země platí, že „pokud je na základě přímých nebo nepřímých důkazů zjištěno, že žadatel o azyl překročil nedovoleným způsobem pozemní, námořní nebo vzdušnou cestou hranice některého členského státu ze třetí země, je k posouzení žádosti o azyl příslušný výhradně tento členský stát.“

4 0
možnosti
Foto

Karma. Svým způsobem je ten dnešní svět daleko nepřehlednější a nebezpečnější, než třeba v době tzv. Kubánské raketové krize (okolo r. 1962, takže asi před 55 lety).

A to jsme tehdy jako děti měly obrovský strach, zatímco teď zdánlivě žádné akutní nebezpečí nehrozí, zato se však k nám blíží nebezpečí nenápadné a plíživé. A mnozí z nás mu ještě pomáhají.

11 0
možnosti
Foto

Ano, to máte pravdu. Jinak díky za karmu.

1 0
možnosti
JS

J97a46n 75S94o16u82č27e38k

5. 9. 2017 11:56

Pane Zdechovský, tytéž informace, jaké jsou známy Vám, jsou jistě známy i ostatním europoslancům. Tak proč se nic neděje? Proč Evropský parlament mlčí k tomuto porušování zákona? Proč evropské bezpečnostní orgány již dávno nekonají a ani se nepokoušejí rozbít tuto pašeráckou síť?

8 0
možnosti
ZB

To bude asi tím,že evropské bezpečnostní orgány nemají v Lybii žádné pravomoce,ani možnost tam pusobit...vyjednat něco v tak problematické zemi není nic jednoduché,Evropa muže v té části Lybie,kterou ovládá vláda jenom pomoci v boji proti pašerákum....

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.