Diskuse

Podle Štrasburského soudu si nemůže dítě u pěstounů „zvyknout“

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Spíš mi to trochu připadá, že to dítě si u pěstounů až tak nezvyklo, když soud shledal silnou, pozitivní vazbu na původní rodinu.

Jiné případy mohou být mnohem nejednoznačnější. Představme si jinou rodinu, která uvnitř nemá 100% vztahy ale zdaleka to nestačí k intervenci sociálky, pak je jí dítě neprávem odebráno a dostane se k pěstounům, ke kterým skutečně přilne... po pěti letech pak bude každá rada drahá.

1 0
možnosti
TT

X28ti měsíční dceruX

28měsíční dceru!!

0 0
možnosti
MV

Mně hlavně připadá úchylné, že takové věci musí řešit až Štrasburský soud. A ještě ti trvá takových let. Přitom tady v EU si z daní platíme doslova armádu úředníků a neziskovkářů, kteří se údajně mají starat o naše "dobro". Ale ti asi "řeší" multikulti propagandu a genderové pseudoproblémy, že.

7 0
možnosti
MV

Tak si to shrňme. Zodpovědní rodiče čtyřměsíčního dítěte odejdou do Itálie, kde další dva roky žádají o finanční pomoc. Což je podle mě na úrovni zodpovědných rodičů - přistěhovalců - kteří berou své malé děti na lodě přeplněné pašeráky, aby pak ronili slze u jejich mrtvolek na břehu moře. Takže těm všem vy byste děti "vrátili" a ještě jim přidali peníze, aby měli nedostatek. Já tedy ne. Mimochodem, co je absurdního na obvinění, že prodali dítě za klíče od bytu? A to jsou podle vás rodiče?

2 1
možnosti
Foto

když tam nikdy nedošlo ani k vyšetřování, tak je to absurdní.

0 0
možnosti
MV

Dojemné. Chudák dítě. Každý dětský psycholog vám potvrdí, že dítě začne ztrácet přirozené vazby k rodiči už po pár týdnech. Tzv. syndrom zavrženého rodiče. Vzít dítě po tolika letech a "vrátit" biologickým rodičům je z toho pohledu prostě svinstvo.

3 13
možnosti
TB

aha, takže je lepší ho nechat dál ukradené? 8-o

2 1
možnosti
JS

J29o12s95e49f 16S15u39k

21. 7. 2017 12:48

souhlasím s tím, že vydávat "nejlepší zájem dítěte" za silnější argument než "otec dítěte či matka dítěte či rodiče dítěte" je zrůdnost dnešních samozvaných sociálních inženýrů, potažmo soudců, zpochybňujících svým přístupem podle mne nutné pevné právní postavení jednotlivých členů rodiny a rodiny jako celku

2 0
možnosti
Foto

Barnevernet snad odebírá děti kvůli nízkým příjmům?

Směšujete dvě zcela nesouvisející věci.Rv

0 8
možnosti
AS

Moc jste to nepochopil, že. Nejde o důvod odebrání, ale o důvod nevrácení.

8 1
možnosti
Foto

A ještě jedna věc, dala by se "rumunskost" té rodiny blíže určit? Vždyť tam žijí různé národy. Třeba Maďaři, či jiné.

A jak autor ví, že onen obchod dítě za byt byl "absurdní"? Jak tedy vůbec tato otázka vznikla?

3 0
možnosti
Foto

Pokud vím, tak to byli to Rumuni jako Rumuni.

0 0
možnosti
VK

Pan fláterník zapomněl dodat, že chlapci Michalákovi nebyli odebráni z důvodu hmoutné nouze rodičů, ale kvůli psychickému a fyzickému týrání + možnému sexuálnímu zneužívání.

4 12
možnosti
JE

Jenomže nic z toho nebylo policií zjištěno, takže měly být děti okamžitě po skončení vyšetřování vráceny rodičům, ale všichni víme jak to dopadloRv

15 1
možnosti
Foto

Jenomže, jak sám píšete, dítě si u pěstounů zvyklo. A to bez uvozovek. 7 let je pro malé dítě jako věčnost. Takže, nevím.

0 8
možnosti
Foto

Ne není. Mám kamarádku psycholožku v Tokiu. Má sepsaných 13.000 příběhů různých dětí, které se vraceli v 60tých letech zpět do rodin. Divil byste se, jak je pouto matka - dítě silné.

9 0
možnosti