Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Euro.. NE, dotace.. NE..

Dotace jsou ZLO !!!!! Navíc i nevýhodné..

k oblbnutí lidí, zavázání si těch "zadotovaných" k povinnému vděku, kVYDÍRÁNÍ !!!

Dotace jsou většinou jen vějička..

Schválená dotace se obvykle pohybuje jen mezi 40 až 50 % celkových nákladů projektu. Takže je nutno mít vlastní a dost vysoký kapitál. Vzhledem k okolnosti, že dotace je vyplácena až zpětně, je klíčové rovněž získání finančních zdrojů pro realizaci projektu. Znamená to, že pokud nedisponujete vlastními kapitálovými rezervami, budete potřebovat na určitou překlenovací dobu patřičný finanční objem. Je doporučeno mít finanční krytí ve výši až 100 % nákladů projektu.

Náročný je navíc nejen samotný postup získání dotace, ale i její udržení. Týká se to zejména formálních procesů souvisejících s následnou vlastní realizací projektu. Nutno vědět například, že se musíte řídit zvláštními požadavky pro provádění výběrových řízení při výběru dodavatelů? Že si nemůžete vybrat firmu která vám připadá nejlevnější a je vám už dřív známá a přátelská.. Že si musíte vybrat firmu, kterou vám schválí nějaký aparátčík dle směrnic z EU..

Atd. atd... je to odporný kšeft, který může zvládnout bez ztráty kytičky jen super profík, a i to nemusí být pravda.

Mám kdesi uložený odkaz na člověka, který potřeboval finance na velkou rekonstrukci historické stavby. Po všech peripetiích, kdy všechno absolvoval a byly už jasné kontury financí, na jaké by to celé vyšlo..... to zrušil, odvolal. Po přepočtení všech výdajů srovnáním zjistil, že ho "pomalejší" realizace "za své", spoluprací s blízkými firmičkami vyjde 8x méně !

A za člověka, který to takto v článku tvrdí, jsem ochotna se zaručit.

A když si vzpomenu na debilní cyklostezky a podobné projekty - dotované z EU - jednoduše zuřím. I u nás máme (mimo jiné) jednu nesmyslnost - zkratku mezi dvěmi širokými a frekventovanými ulicemi v městě.. Novou ulici, krátkou, sice hezkou, ale nejdůležitější na ní je, že na obou koncích dominují obr balvany s upozorněním, že .. z EU

0 0
možnosti

A jaký byl průběh přípravy této uličky, a také kolik to zbytečně stálo, to vím naprosto přesně, protože tam pracuje snacha. Už je to dost let, ale pořád ze mě nevyprchala zlost ekonoma..

0 0
možnosti

Není nejpalčivějším problémem začít řešit v EU uprchlickou krizi, jednak se rychle zbavit ekonomických imigrantů, kteří nesplňují podmínky azylu, neb sem nepřišli ze Sýrie a budou jen zdrojem problémů v budoucnosti? A hlavně se připravit na velmi pravděpodobnou další vlnu a upravit zákon pro přijímání běženců, aby museli počkat na udělení azylu v uzavřených táborech jako v Maďarsku? A provést informační kampaň mezi potenciálními běženci a vysvětlit jim, že je vše jinak, než si oni myslí. Pak nebudeme vydíratelní Ergodanem. Jste ochoten se v tom angažovat?

2 0
možnosti

Ano, naprosto nejhorší problém současnosti jsou prchlíci - Islám !

Jejich přijímání na evr. břeh, absolutně nesmyslné slovo - integrace, když je logické a žádoucí - ASIMILACE... atd. atd. Pokud tady chce někdo žít, musí být naše domácí hodnoty prioritou, preferencí, a oni jako hosté se musí podvolit.

Do bytu si taky nepřiberu někoho, kdo bude mnohé vidět i dělat jinak než já. Buď se přizpůsobí, nebo ať se vrátí či jde o dům dál...

Osmý smrtelný hřích - Patologický altruismus (morbidní nesobeckost) - http://jdem.cz/c2xqc2

0 0
možnosti

R28a60d90e53k 88K56e74t31z43l

13. 6. 2017 15:46

Pane Zdechovský,

zmiňujete potřebu zlepšení podnikatelského prostředí - to je úsměvné - myslíte regulacemi a restrikcemi veškerého typu, neuvěřitelnou zátěží daněmi a odvody? Evropská unie za svoji historii nedělá nic jiného.

Konkurenceschopnost je prázdné slovo - ještě prázdnější při použití s názvem kontinentu - konkuruje si česká firma s jinou českou firmou, popřípadě německou, americkou, ruskou, čínskou atd. a naopak. A ne Evropa s Amerikou!

Vím, jak vyřešit Váš problém s podvody s dotacemi - nemít žádné dotace a toky peněz směrem do a z Evropské unie.

"Taxparency" ;-D;-D;-D Vy jste se v tom Bruselu už pomátli.

Zmiňujete, že Řecko porušilo pravidla. A co Evropská komise, Evropská centrální banka...? Co ty půjčky, co dluhopisy, co si ECB vydává, tiskne peníze a sanuje tak dluhopisy jiných států...? Atd., atd., atd.

Nezlobte se, ale mně přijde, že tam řešíte jenom nesmysly. I když budete řešit důležité otázky tam v Bruselu, je to nesmysl - jste tak daleko od reálného života 98,9 % obyvatel jednotlivých států, že Vám uniká realita a začínáte žít v jisté iluzi.

6 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Ketzl,

a myslíte si, že všechny směrnice a regulací podnikání škodí?

0 0
možnosti

Cituji diskusní příspěvek pana europoslance:

"Jasně, ve všech posledních volbách vyhráli proevropské strany a Evropa jde do kopru :-) ".

Pane europoslanče, dovolte mi, abych Vás poučil, že když je podmět v množném čísle ženského rodu, tak se píše "vyhrály".

4 0
možnosti
Foto

Sorry za chybu, psal jsem to na cestě ;-)

0 0
možnosti

Pane Zdechovský viz níže píšete jak vyhrávají „proevropské strany“ můžete mi říct jednu „protievropskou stranu“ která v Evropě působí ? 8-o Co já sleduji politiku, tak ty strany nejsou "protievropské", ale jsou proti EU v dnešní podobě !!!

8 0
možnosti
Foto

A Macron je pro-evropský nebo proti EU v současné podobě? ;-)

0 0
možnosti

Tady bych měl také k řadě věcí výhrady. Např.:

- posílení společné platformy zemí ano, ale rozhodně ne tím, že se všude zavede euro. Společná měna může dobře fungovat u zemí podobné ekonomické síly a parametrů. Takže mnohem prospěšnější by bylo snažit se o přiblížení např. platových úrovní, míry investic, produktivity práce, a potom teprve až budeme třeba na 80-90% výkonnosti Německa na hlavu, tak potom teprve řešit jednotnou měnu.

- podvody s dotacemi budou nejspíše existovat vždy, dokud budou dotace. Takže řešením je dotace úplně zrušit, nebo by se celý systém musel úplně z gruntu překopat tak, aby ty peníze šly skutečně na potřebné věci a nedocházelo k nesmyslům typu "vesnice potřebuje kanalizaci, na tu peníze nedostane, ale může si zažádat o dotaci na bazén, tak se bude stavět aquapark, který ale na sebe nevydělá a obec to bude ještě 5 let dotovat".

- rozpočtová nezodpovědnost je velké téma. Podle současného přístupu by se to mělo řešit žalobou evropské komise na jednotlivé státy, co kritérium neplní, a správné chování vynutit, stejně jako je postupováno vůči nám ohledně kvót (v čem je to jiné?), Zde bych měl dotaz na pana Zdechovského, proč svým hlasováním tento postup vůči vlastní zemi podpořil? A bude se stejně postupovat i proti těmto hříšníkům, co neplní maastrichtská kritéria?

- naprostý souhlas s posledním článkem - neřešit nesmysly a marginality. Bohužel EK se tímto neřídí a např. stále se drží těch svých kvót na 160 tis. migrantů z Řecka, což už je naprosto neaktuální a vůbec nic to neřeší (problémy se přesunuly mezitím naprosto jinam, např. do Itálie)

4 0
možnosti

V19á69c55l95a56v 20M83a72c14h

13. 6. 2017 12:03

Zdechovský, mladý, určitě schopný a na pohled energetický člověk .... to se opravdu nedokážete živit ničím jiným než sezením v té zbytečné žvanírně rozpadajícího se molochu? Musíte pořád dokola psát pohádky že se ta EUzdechlina dá nějak reformovat?

5 0
možnosti
Foto

Pane Machu, nevím, zda a jak jste chtěl diskutovat. Ale k tomu, co jste napsal, musím dát jen ;-D;-D;-D

0 3
možnosti

Mnohe z deni v EU me dloube do zeber, bych potvrdil slova p. Benese.

1 0
možnosti

Jestliže mnohé vaše blogy mají něco do sebe, tak tenhle je totální hloupost.

EU jde do kopřiv. A jestli ještě vůbec ji může něco zachránit, tak rozhodně ne zrychlení toho, co se v ní děje nyní, nýbrž totální překopání stylu "vpravo v bok!".

Tento Váš blog je eurohujerský nesmysl. Čí chleba jíš, toho píseň zpívej.

Vy jste dnes zazpíval hodně silně směrem k Bruselu, ale hodně falešně směrem k realistickému náhledu na svět.

17 1
možnosti

K smíchu je, jak vy považujete váš náhled na svět za jedině realistický a ty ostatní za falešné.

Asi je to tím, že nepochybujete o své vyšší inteligenci než mají ti ostatní a proto jste tak směšný!:-P

3 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS