Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Položil jste otázku - když to zvládli jiní Romové, proč to nejde v Česku. Ale odpověď jste si nechal pro sebe nebo neznáte odpověď? Btw. kde jsou ti vystudovani Romové, kde pracují a jako co? V neziskovach? Aha, tak to jo. Radí svým soukmenovcum, jak co nejlépe a nejvíc odrbat stát na dávkách.

6 0
možnosti
JA

Dobrý den pane Zdechovský, i když máte v mnohém pravdu a podáváte to nekonfrontačně a jako výzvu k diskusi, stejně ve mě po dočtení vašeho článku něco zakřičelo: ale to je zase špatně!! Právě ta podpora jenom Romským studentům, podpora na základě příslušnosti k nějakému etniku, to je to co lidi štve, že zase dostanou něco, aniž by se museli snažit. Navíc si nemyslím, že vytáhnout pár desítek z nich nahoru pomocí dotace něco řeší. Maximálně bude o pár vysokoškoláků víc, Romskému etniku to vůbec nepomůže, protože tito zvýhodněni už jsou jinde, nezůstanou se svými, včlení se do většinové společnosti. Mnohem více by romským iniciativám a neziskovým organizacím slušelo, kdyby působily na romskou menšinu jako na celek, motivovali je k větší otevřenosti a promísení se s majoritní společností. Vždyť Romové se ani neučí česky. Když je vidíte někde autobuse, drmolí si svojí řeči, nikdo jiný jim nerozumí, jak se pak chtějí začlenit?

9 0
možnosti
DK

Bože...to je zase článek o ničem a pro EU. To jsou výsledky za 30 let práce si ntegrací..Jděte do háje poslanče..

6 1
možnosti
Foto

Dobrý den a všem je pro EU?8-o8-o8-o

1 0
možnosti
Foto

stipendia ANO, ale podle sociální situace, NE podle příslušnosti k jisté etnické skupině

25 0
možnosti
OF

Vám bych stipendium nedal, Romům ano.

0 6
možnosti
ON

O51n16d97ř71e21j 43N58ý94č

24. 4. 2017 10:00

To stipendium je dobrý nápad. Nebylo by lepší motivovat přímo rodiny? Děti budou mít výborný průměr a rodina bude mít vyšší dávky. To samé dítě se dostane na školu nebo vychodí učnák. Opět bonus. Aby i ta rodina měla motivaci k výchově. Takový člověk se v pohodě zapojí a bude už své děti vychovávat ke vzdělání. Sice už slyším ty nadávky o zvýhodnění ale když nebudem dělat nic tak se to nezlepší a zadarmo se to už vůbec nezlepší.

2 1
možnosti
DN

Nikdo (nebo málokdo) nesporuje takový princip v sociálně slabých rodinách. Co je předmětem sporování je to, že takové podpory by se nemělo dostávat jen romům tak jak je to zmiňováno v článku.

3 0
možnosti
OF

No dnes na těžkou manuální práci seženete jen Romy. To jsme všichni bílí tak chytří, že se štítíme těžké manuální práce ? Asi jo, podle diskuse to tak naozaj vyzerá. Zkuste si třeba najmout někoho na sázení stromků v lese.

Romům je třeba dát práci, ty líné do práce donutit / stejně jako bílé cikány/,

a pokud se jedná o vzdělání, stipendia jsou pro Romy i chudé bílé,určitě na místě.

Pozitivní diskriminace v případě Romů je určitě také na místě. Autore, karma !

R^;-D

1 2
možnosti
Foto

Dnes na těžkou manuální práci seženete jen zahraniční dělníky, stromky v lese sázejí inženýrky z Ukrajiny.

Dávat Romům práci je zbytečné, oni ji nechtějí.

9 0
možnosti
JH

Romský problém nechávám stranou, neboť v první řadě mě šokuje otázka z titulku. Jak někdo ve Vašem postavení vůbec může tak velepitomou , řečnickou otázku položit.

2 0
možnosti
Foto

A proč ne? Myslím, že je důležité lidi vytáhnout z jejich ulit a začít diskutovat.

1 1
možnosti
VS

To že dosáhli studia za pomoci pozitivní diskriminace mluví spíše proti nim. Prostě všichni jsou si rovni jenom někteří jsou si rovnější. Jak k tomu přijdou daleko nadanější děti kteří jsou ze sociálně slabších skupin ale žádný extra fond se na ně nevztahuje.

7 0
možnosti
Foto

Osobně podporuji řadu českých občanů ze slabších sociálních skupin. Takže to není pravda.

1 1
možnosti
RK

Pane, vy jste obyčejný rasista.

Jaká speciální stipendia, jaké řešení situace Romů?

Každý občan má snad podle ústavy stejná práva a stejné povinnosti bez ohledu na národnost nebo barvu kůže.

26 0
možnosti
Foto

Dobře tak jak byste to řešil? Jak byste podpořil nadané Romy? Nechal byste současnou situaci? 8-o8-o8-o

1 0
možnosti
JL

Gratuluji těm, kteří se zvládli vymanit znegativních stereotypů své minority. Zajímalo by mě nicméně, kolik z těch vystudovaných Romů si vybralo nějaký užitečný obor a kolik z nich jsou "experti na romistiku" a podobně. A bohužel, na 35 vysokoškoláků připadá 35000 grázlů, kteří vás při první příležitosti okradou nebo z vás vytlučou život jen proto, že jste bílý. Mimochodem, osobně nemám v lásce výraz "drobná kriminalita", protože v dlouhodobém horizontu jsou tito "drobní" lupiči a zloději schopni napáchat milionové škody. Snad ze mě mluví předsudky, ovšem většinu života jsem prožila v Ostravě a jakkoliv si velmi vážím slušných cikánů, mnohem častěji jsem měla co do činění s Romy, kteří společnosti akorát škodí a ještě jsou na to hrdí. Pozitivní diskriminace a miliardy na začlenění těch, co se svým chováním sami vyčlenili, zatím imho nepřinášejí žádné viditelné kladné výsledky, spíše naopak.

15 0
možnosti
OF

A teď ještě byste mohla chvíli nadávat na Poláky

1 9
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.