Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A aby toho nebylo málo, nový ministr pro lidská práva a legislativu Jan Chvojka uvede v praxi zákon o sociálním podnikání, jak o tom (nejen) odbornou veřejnost informoval i server Česká justice.

O co tu vlastně jde? Inu, sociální podnikání bude jakousi podnikatelskou inkluzí, provázející již zave­denou inkluzi školskou. Z věcného záměru zákona o sociálním podnikání, jak ho navrhl bývalý mi­nistr pro lidská práva Jiří Dienstbir vyplývá, že půjde o něco mezi klasickým podnikáním a nezisko­vou organizací. Na čtyřiceti stránkách materiálu je popsán ideální svět, ve kterém se uplatní každý, kdo nebaží jen po zisku, jde mu o blaho a uspokojení potřeb místní komunity, splní pod­mínky a na­píše žádost na ministerstvo. Podnikatelé, kteří dosahují společensky prospěšných cílů a blaha spo­lečnosti nemohou dle Jiřího Dienstbira konkurovat těm, kteří podnikají nesociálně, a proto by měli dostávat slevy na daních, přednost při veřejných zakázkách a zvláštní podmínky půjček, jak to vy­plývá ze záměru zákona. „Tím že sledují i jiné než čistě ekonomické cíle, mívají také vyšší ná­klady na své fungování a je pro ně obtížné obstát v konkurenčním prostředí. Tato skutečnost se týká zejména podniků, které zaměstnávají sociálně či zdravotně znevýhodněné osoby,“ uvádí se v záměru. Přičemž sociálně znevýhodněné osoby nacházíme především v „soci­álně vyloučených“ lo­kalitách, tedy nejčastěji v romských ghettech, na která se hodlá zaměřit ministr Jan Chvojka.

0 0
možnosti
Foto

Na kolik lidí s postižením byl program cílen? Kolik by dostal každý, kdyby jim ty peníze rovnou rozdělili?

6 0
možnosti

J33a13n 25H44r55u34z56a

7. 2. 2017 14:56

Efekty dobře znám. Protože firmy zaměstnávající postižené jsou privilegované ve státních a obecních tenderech a jsou tedy velmi cenné. Výrobky zdravých jedinců jsou poskytována přes ně. Samozřejmě zcela nezištně.;-)

2 0
možnosti
Foto

Už ne, od novely zákona o veřejných zakázkách to neplatí. Ale bylo to tak, pokud taková firma měla nabídku dražší o méně než 10% než nejvýhodnější nabídka, musela se za nejvýhodnější považovat tato cena.

2 0
možnosti

Vy jste zlej, víte kolik lidí se z toho mělo dobře? Ti postižení sice ne, ale cojako?

11 0
možnosti
Foto

Opakovaně docházím k tomu, že pan Zdechovský je dnes tím nejschopnějším politikem, kterého KDU-ČSL má. Co takhle ujmout se jejího vedení?

4 0
možnosti

J46a74n 28R89á33ž

7. 2. 2017 16:57

Od doby Šrámka se schopný a charakterní politik do vedení Lidovců neměl šanci dostat, s vyjímkou všeho schopných, jako byl v roce 1948 Plojhar a po listopadu Lux.

Pana Zdechovského jsem si začal před časem jako politika s respektem vážit, i když zcela samozřejmě ne se vším, co říká a dělá souhlasím, Ale to je normální.

2 0
možnosti

R^To však není tajemstvím, že levicové síly nehledí na cíle, ale pouze "dobré úmysly" vykřikují pomocí všech dostupných médií do prostoru pro rozkvět "veřejného blaha, otevřené společnosti, lidských práv a svobod" a dalších obvyklých či méně obvyklých slovních spojení. Vlastně bych jim křivdil. Jejich jediným cílem je zadlužit pomocí hlasů "dospělých dětí" i tu produkující část veřejnosti, která to nebude schopna zaplatit.

6 0
možnosti

Máte ode mne plus s jednou výhradou: Nejde o levicové síly ale o totální zblbla;-D;-D;-D

1 0
možnosti

musíme být jací? Přece . s p r a v e d l i v í. Spravedlivý můžete být jen Vy sám.

1 0
možnosti
Foto

I když podle MPSV (a ministryně Marksové) peníze vynaložené na projekt pro OZP svůj smysl měly a podle NKÚ efekt vůbec žádný, pro MPSV je zatím rozhodující, že tyto státní peníze byly v dobrém úmyslu vynaloženy, což je pro náplň nesmyslné práce MPSV (včetně řady projektů ostatních) klíčové.

10 0
možnosti

Občas by mělo smysl zauvažovat , zda pouhé rozdělení daných peněz mezi cílené osoby není produktivnější , než vytváření dalších odborů, plánů , strategii, placení poradenských firem na vypracování strategii a nakonec se finance rozplynu v úmyslu, nikoliv v naplnění.

12 0
možnosti
Foto

V tomto případě rozhodně. Vydělte tu částku roky a pak osobami a zjistíte, že by to bylo efektivnější.

6 0
možnosti

Život ukazuje, že - Není podstatné, co jsme pro věc udělali - jaké byly záměry - podstatný je výsledek ! Na to ihned navazuje to, že co je zadarmo - je neuvěřitelně drahé ! Komunisté rozbili rodinu tím, že žena BYLA ODESLÁNA DO SMĚNNÝCH PROVOZŮ. Sociální stát uskutečňovaný MPSV jde ještě dále - On rodinu vlastně ruší ! Její základní funkce jsou nahrazovány dobrem. Dobro se již tvrdě nevydobývá - Ono se přiděluje ! ... :-)

10 1
možnosti
Foto

Ano, dobro státu je všudepřítomné ;-D

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS