Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P18a91v81e48l 57R30u67s72ý

20. 1. 2017 21:24

Především by si politici měli uvědomit, že oplodnění anonymního darovaného vajíčka nebo anonymní spermií je v rozporu s čl. 7 Úmluvy o právech dítěte a tudíž nemá v zákoně co pohledávat. Umělé oplodnění nebo spíše asistované oplodnění je přípustné pouze pokud jak původ vajíčka, tak spermie je předem dán a zapsán do rodného listu.

Marksová ale zcela pomíjí biologické vazby v rodině, v její definici o biologických vazbách a pokrevnosti není ani zmínka. Děti se v jejím pojetí stávají human resources neznámého původu, tím pádem velmi snadno zestátnitelné - neví se, ke komu ty děti anonymního původu budou patřit. Považuji přístup koncepce k identitě dětí za zcela vadný a škodlivý.

0 0
možnosti
Foto

J84a36n68a 53M55a15j63o87v47á

20. 1. 2017 20:43

Dnes karma. Zejména za ten souhrn podpory mateřství za každé situace.

0 0
možnosti
Foto

I60v50o 33P17a69t85t34a

20. 1. 2017 17:53

Souhlasím, že Koncepce rodinné politiky, verze z 22. prosince 2016, je paskvil zaměřený proti rodině s dětmi. Připomínám ovšem že jste jako člen KDÚ-ČSL součástí koaliční vlády a podporujete jako vždy v minulosti ke škodě rodin s dětmi pracujících rodičů, tj. v rozporu se svým volebním programem, své silnější koaliční partnery (sociologie.netstranky.cz/11-cast-politici-a-dite.html). Vy jste u všech rozhodnutí vlády, vy jste u všech rozhodnutí parlamentu. Kdy jste rozporovali nekoncepční rozhazování mnoha desítek miliard korun ročně v rezortu práce a sociálních věcí? Víte například, že rozpočet MPSV ČR vzrostl za paní ministryně o obludných 88 miliard korun ročně? V r. 2013 byl ve výši 472 mld. Kč, v r. 2016 již 560 mld. Kč. Můžete mi doložit, co z toho mají pracující rodiče vychovávající děti? Když jsem se snažil objasnit problémy rodin s dětmi vašemu předsedovi a vicepremiérovi, tak mi pan Bělobrádek 9. 1. 205 odpověděl, cituji: Pěkný den, myslím, že každý soudný člověk pochopí, že moje časové možnosti a kapacita jdou velmi omezené. Bělobrádek Odesláno z mého Windows Phone.

0 0
možnosti
Foto

I35v23o 21P61a61t35t57a

20. 1. 2017 18:08

Dne 12. 1. 2015 jsem poté co jsem vzkaz pana Bělobrádka vydýchal, napsal: Dobrý den pane předsedo a místopředsedo vlády ČR. Promiňte že jsem Vás obtěžoval takovými prkotinami jako je zbytečný schodek státní pokladny ve výši 100 miliard korun ročně (na sociální výdaje), a s tím v hrubém rozporu jsoucí nenarození 50 000 dětí ročně v průměru za posledních 20 let do vyrovnané populační bilance. Asi jsem Vás příliš chválil v časopise RC monitor č. 5/2014 v závěru článku nazvaném Politici a dítě. Dostupné na adrese: http://res.claritatis.cz/periodika-rc/&p=8

Možná že bych mlčel a předcházející odstavec vůbec nenapsal. Bohužel se událo co se událo v redakci Charlie Hebdo. Prevencí terorizmu je z krátkodobého hlediska posílení bezpečnostních služeb, jak požaduje premiér B. Sobotka. Skutečnou prevencí je ale něco docela jiného - dostatek dětí ve vlastní populaci. Pokud budeme jen vymírat, jak je tomu od r. 1981, tj. nepřetržitě 34 let, tak se masovému přílivu přistěhovalcům nevyhneme. Navíc si asi těžko budeme moci vybírat, odkud přistěhovalce chceme a odkud nikoliv. Požadavek dne je proto jasný - musí se v Česku, případně dalších zemích Evropy, rodit dostatek dětí. Více v Memorandu k přistěhovalectví (sociologie.netstranky.cz/memorandum-k-pristehovalectvi.html).

0 0
možnosti

To, že by stát měl podporovat, aby se děti nerodily do rodin je obrovská lumpárna. Marksová by za tyto návrhy měla skončit ve vězení, anebo alespoň na psychiatrii.

1 0
možnosti

J82a43n 79B62u79b67e35n

16. 1. 2017 22:21

Tak nějak mi přijde, ze s tím umělým oplodněním bez partnera koluje nesmyslně mytů a podivných teorií. Fakt, že nás je čím dál míň a nebude mít kdo pracovat na miliony důchodců je neoddiskutovatelný. Každé (bílé) dítě navíc je dobré dítě. Tyto matky, obvykle v pokročilejším věku, jsou velmi často finančně za vodou a neřeší přídavky. Fascinuje mě ten mýtus, jak budou parazitovat na státu. Ve svém okolí znám dvě takové a troufám si tvrdit, že berou víc, než většina diskutérů zde. Vyrůstat s jedním rodičem asi není pro dítě nejlepší, ale pořád lepší než ty všechny děti, co vyrůstají v děcáku. Pakliže je snazší podstoupit uměé oplodnění, než si adoptovat dítě, je svým způsobem něco v nepořádku. Ale zpět k tématu. Takováto úspěšná žena, která podstoupí umělé oplodnění, obvykle dokáže zajistit kvalitní péči a vzdělání svým dětem. Podstoupit umělé oplodnění není úplná legrace a jsem přesvědčen, že ta ženská, která do toho jde, je o tom opravdu přesvědčena a není to nějaká pipina, co si pořizuje dítě jen tak.

0 0
možnosti
Foto

OK, tak ať si to hradí samy. Proč se má o tohle starat stát?

2 0
možnosti

Zena, ktera se rozhodne pro umele oplodneni, aniz by mela partnera, by nemela mit narok na zadne socialni davky.

2 0
možnosti
Foto

Tak to zkuste napsat paní ministryni ;-)

0 0
možnosti

Je třeba podporovat úplné rodiny s dětmi a ne velkovýrobu matek samoživitelek. Rozumím tomu, že ne každá matka samoživitelka je jí dobrovolně. Těm, které se nezaviněně dostanou do svízelné situace, ať stát pomůže. Ale stát musí především preferovat úplnou rodinu, kterou tvoří táta, máma a děti. To je přirozené, to je normální, dítě potřebuje mít pro správný vývoj mužský a ženský vzor.

8 0
možnosti
Foto

Když bude stát pomáhat samoživitelkám, z logiky věci jich bude přibývat.

Pokud by stát chtěl co nejméně matek samoživitelek, prostá logika říká nepomáhat.

3 0
možnosti
Foto

myslím, že neuvážených experimentů za těch 27 let již bylo dost. Inspirovat se můžete stavem z roku 1988. Dětské přídavky byly tehdy plošné ; například na 3 děti činily cca 50% průměrné čisté mzdy (to by dnes znamenalo cca 10.000,- / měsíčně) Dále je třeba snížit DPH, darebácky zvýšené Kalouskem za podpory Vaší strany, aby stát ještě neparazitoval na mladých rodinách. Toho se držte a mladým pomůžete, to co navrhujete je podfuk Rv

1 4
možnosti
Foto

Asi byste si měl nejdříve zjistit fakta a pak tu diskutovat :-/

2 1
možnosti

Nejhorší protirodinný paskvil je to že stát masivně trvale podporuje hotovostí naoko rozvrácené nepracující "rodiny" v množení místo výrazné daňové podpory pracujích při rozhodování o pořízení prvních třech dětí!

Sociální podpora v hotovosti pouze do výše již odvedených příspěvků rodinou, pak jen nepeněžně. (Lůžko ve státem provozovaném ubytovacím zařízení, poukaz na odběr teplé stravy denně a bochník chleba na týden, oblečení z charity atd.)

PS: Ono jednou stejně na víc nebude při rozdávání všem co akorát natáhnou ruku a křičej...

6 0
možnosti
Foto

Problém spočívá především ve snaze zbavit se problémů. Řada lidí si myslí, že když těmto rodinám rozdá peníze nebo byty, problém se ztratí. Neztratí. Tito lidé potřebují naučit hospodařit s penězi. A to žádná reforma nezaručí. :-/

2 0
možnosti

Co chcete po sociální inženýrce. Mrkněte se někdy do jejího CV as zjistíte, že tahle dáma nikdy nešáhla na skutečnou, reálné hodnoty produkující práci. Činnost v ziskových neziskovkách a posty na úřadech za ni považovat nelze.

3 0
možnosti
Foto

Mě mrzí, že je pod tím podepsáno řada lidí, kterých si vážím. O pracovitosti paní Marksové jsem ztratil iluze již dávno.;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS