Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

pokracovani 2:

"Experti také záměrně ignorují aktuální dění v Norsku, kde je obrovským tématem narůstající počet žalob rodičů na Norsko u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, kterých je podle našich informací už devět a o dalších se ještě bude jednat, což jsem avizoval už v tiskové zprávě ze začátku října, kdy jsme měli potvrzených 5 případů, ačkoliv norská média už tehdy mluvila o sedmi.

"Protože jestli se oni řídí heslem „raději odebrat deset dětí neoprávněně, než nechat jednomu ubližovat“, my se zase řídíme tím, že i jen jedno zničené dětství naprosto nemůže omluvit i třeba desítky dalších, kterým třeba pomohli. Jedná se o děti a zde nepřijímám omluvy typu „justiční omyl“, kterých navíc jsou prokazatelně v Norsku stovky."

- od roku 1959 do roku 2015 bylo v Evropskemu soudu prosetrovano 40 pripadu tykajicich se Norska. Z toho ve 28 bylo shledano, ze doslo nejmene k 1 poruseni zakonu. Z celkoveho poctu 40 pripadu se 7 (!) tykalo rodiny a jejiho prava na soukromi. Za CR bylo ve stejnem obdobi podano 218 pripadu k prosetreni. Z toho u 183 byla shledano nejmene jedno poruseni zakona a z celkoveho poctu stiznosti se 19 tykalo rodiny a jejiho prava. ( http://www.echr.coe.int/Documents/Stats_violation_1959_2015_ENG.pdf )

5 5
možnosti
MA

pokracovani:

"Chtějí mi tito „experti“ říci, že objetí od naprosto skvělé mé mámy a táty a náš 37 let budovaný vztah vzájemné úcty a podpory je něco hnusného a nepatřičného?! Ano, i my známe podobnou rétoriku z Česka od ministryně Michaely Marksové -Tominové, která by nejraději děti dala na starost státu a poslala ženy makat od rána do večera. Rození dětí ze zkumavky, následné odložení do státních jeslí a školek... To není výchova, ale doktrína ideologů nacistického Německa v programu Lebensborn. To je naprosto nepřijatelné." - zde opet balancujete na rozhrani tezkeho populismu s naprosto zcestnymi zavery a souvislostmi. Kde jste v clanku vycetl, ze Norove tvrdi, ze vzajemne vztahy jsou neco hnusneho a nepatricneho a proc se snazite podsouvat tyhle zavery?

"V článku vůbec nemluví o zneužívání dětí v různých zařízeních Barnevernetu. To, co se děje např. v dětských domovech nezletilým dívkám, překonává veškeré představy z filmu Requiem pro panenku. Viz třeba příběh Skleněné dívky Idy a dalších dívek, o kterém se v Norsku také jen mlčí." - opet jste slapl vedle. Po zverejneni pripadu "Glassjenta" nastalo v teto oblasti setreni a jsou vyvozeny dusledky, vy to ale shrnete vetou, ze se o nicem nemluvi!

5 6
možnosti
MA

Vidim, ze vas clanek na iDnes vykolejil docela hodne, kdyz jste byl donucen sepsat vas souhrn.

Vsechna vase tvrzeni zdrojujete vami sepsanymi clanky, na nektere z nich jsem reagovala uz drive a vyvracela jejich mylne zavery a tvrzeni radnymi zdroji (neracil jste reagovat).

"To, že opravné mechanismy v Norsku nefungují, potvrzuje i případ Evy Michalákové – žádné obvinění se neprokázalo, děti přesto nebyly vráceny." - nejak vam vypadla vypoved starsiho syna o nasili a sex. zneuzivani, ktere v rodine probihalo, ktera jsou uvadena v poslednim rozsudku, ktery jste, jak jste sam drive uvedl, cetl.

"A proč kluci nesmí znát své kořeny, které jsou uměle Barnevernetem přetrhány? Na to „experti“ neodpověděli."

- opet zavadejici veta. V poslednim rozsudku je uvedeno, ze starsi syn nema zajem a dokonce odmita ceskou kulturu, mladsi naopak jevi zajem a je svymi pestouny podporovan v poznani ceskych korenu a kultury.

"Hned v nadpisu článku „experti“ tvrdí, jak děti nepatří rodičům. A komu patří? Státu? Rodiče a biologičtí sourozenci jsou tedy vzduch a rodina je nadávka?"

- opet jste nepochopil, o cem Norove mluvi. Zasadni rozdil v nahledu na cloveka jako samostatneho individiua, na ktery nema nikdo a nic majetnicke pravo - v CR stale nepochopitelna vec.

7 9
možnosti
EK

Nevím proč, ale jak vidím nepřechýlené ženské jméno, tak si řeknu, hele, vyšlo sluníčko. Vy považujete norsko za super civilizovaný stát a nejradši byste ty fašistické způsoby zaváděla u nás. Já uznávám svobodu jednotlivce vychovat svoje děti, jak uzná za vhodné a pokud to nehraničí s trestním zákoníkem je státu do toho houby s octem. Jenže takoví jako vy by byli nejradši, kdyby zákon stanovoval pod drakonickými tresty i to, kolikrát má jít dítě na záchod. A vůbec, nevěřím na civilizovanost státu, kde je dovoleno zabíjet velryby.

10 5
možnosti
JC

Prostě boj proti migrantům na norský způsob.

3 3
možnosti
JR

J72a40n 91R80y58s

8. 11. 2016 10:10

Dovolím si zkopírovat příspěvek z jiné diskuse pod blogem pana Zdechovského.

Pan Zdechovský by měl spíš koukat koho má na Facebooku za přátele.

Ono takhle mentorovat cizí sociální službu, když se kámošíte s Vedoucí sociálního odboru ÚMČ Praha 13, pani Mgr. Blankou Vildovou tak to nevypadá příliš důvěryhodně.

Jak vypadá spis 4 letého týrané chlapce na OSPOD Prahy 13.

Nadřízený správní orgán, Magistrát hlavního města Prahy, Odbor správních činností ve zdravotnictví a sociální péči konstatuje pochybení OSPOD ÚMČ Praha 13 při řádném postupu dle Správního řádu. Dle MHMP má OSPOD ÚMČ Praha 13 zcela nedostatečný přístup k bezvadnému vedení správního řízení, práci s listinnými důkazy a spisovou dokumentací vůbec.

Nebo se ve stejné kauze pan státní zástupce Mgr. Lukáš Hrubý, podivuje cituji "V tomto ohledu je třeba zdůraznit, že k obvinění z tak závažného trestného činu jakým je trestný čin týrání svěřené osoby, nebo jakým je týrání osoby žijící ve společném obydlí, jak plyne z návětí přípisu, by mělo být adekvátně zdůvodněnoa současně podloženo nějakými relevantními důkazy. Tím spíše by tomu tak mělo být, když takový podnět, který je de facto trestním oznámením (podle obsahu),podává správní orgán. V daném případě ovšem předmětné podání uvedené náležitosti nesplňuje, resp. podezření z tak závažného trestného činu není podloženo žádnými fakty, což mi ostatně potvrdila při telefonickém hovoru i paní Mgr.Kalčívková, když mi uvedla, že má pocit, že tam dochází k psychickému týráni dítěte". Pro ilustraci na OSPOD Praha 13 není nikdo kdo by byl schopný podat TO, tak to neslavně udělala paní ze správního trestání. [>-]

Pan Zdechovský by měl obrátit své usilí spíše do problému našeho OSPODu, ale to není tak mediálně výživné.

http://zdechovsky.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A160926_554711_blogidnes

3 2
možnosti
JR

J48a14n 59R60y12s

8. 11. 2016 10:13

Nejvtipnější byla Zdechovského odpověď, že přátele na FB nelustruje.

Ovšem, odpověď:

"Pane Zdechovský, nechci říkat, že lžete. Ale nemluvíte úplně pravdu.

Paní Mgr. Blanka Vildová z mého příspěvku je členkou odborné komise KDU-ČSL pro sociální politiku, rodinu a nevládní a neziskové organizace.

Pochybuji, že ji neznáte.

Je jednoduší házet špínu na Barnevernet než psát pravdu o své neschopné, arogantní stranické kolegyni. "

4 2
možnosti

Rodičů mi je líto, ale zcela upřímně, do Severní Koreii jezdit nebudu a kdybych jel pracovat do Dubaje, musel bych počítat s tamnějším buzeračním systémem a vyhnout se všemu, co by tamnější *&$&^ popudilo. Vyčítáme muslimům, že chtějí měnit naší kulturu, ale při střetu s jinou kulturou jí zase chceme měnit na naší.

.

Nicméně, kdyby se mi něco podobného hypoteticky stalo, "unesl" bych je a to klidně se zbraní v ruce. Docela by mě zajímal výsledek soudního procesu, kdybych do Čech přijel s dítětem, pistolí v ruce a uneseným Norem.

3 1
možnosti
JR

J22a74n 65R48y35s

8. 11. 2016 10:06

Jsi fakt k smíchu.

Opravdu si myslíš, že Michaláková zná skutečné místo pobytu dětí? Respektive má vůbec jedinec šanci jít proti represivním složkám státu a uspět?

1 1
možnosti
VK

Taky jsem o tom hodně přemýšlela.Byli jsme s našimi dětmi teď na hrobech dědů a babiček,jezdíme na chalupu,kterou naši předkové budovali a my jsem tam prožili dětství.Neumím si představit,že by mi děti někdo vzal jen proto,že si dám před nimi skleničku alkoholu nebo je třepnu přes zadek,když už to jinak nejde.Týrání je opravdu něco jiného,tam o tom není sporu.Děsí mě,že ministryně Tominová jen uvažovala o tom,že by norský systém zaváděla i u nás.

13 3
možnosti
Foto

Kdo nezná minulost, nepozná budoucnost. Biologické kořeny se nedají jen tak dětem vyhnat z hlavy. Navíc důvody odebrání dětí Evě Michalákové a přerušení kontaktů s biologickou rodinou vypadá čím dál absurdnější.

8 3
možnosti
Foto

Děti nepatří ani státu, ale nepatří ani rodičům rodičům patří samy sobě.

Mají vlastní práva.

Přestože vy neustále útočíte na Barnevernet tak tam mají méně odebraných dětí než u nás.

I Barnevernet nepochybně dělá chyby-tak jako kařdá jiná organizace, ale chyby dělají i rodiče a řekl bych, že mnohem častějí než ten vámi proklínaný Barnevernet.

Někdy je to prostě tak, zže se nedá objektivně říci co je pro dítě lepší, rozhodně je ale menší chybou někdy dítě odebrat nadbytečně než je nechat u tyrana. Tak jako je spoustu lidí co mají s rodiči dobrý vztah tak je i spoustu dětí co mají dobrý vztah pěstounům, nebo třeba rodiče nenávidí.

Počet žlob na Norsko u mezinárodního soudu o ničem nevypovídá-vypoví až rozsudky -ne žaloby. Mimochodem kolik podobných žalob je na Českou republiku a její systém péče o děti?

Odpor proti Barnevernetu vy vidíte jako velký, ale tisíc lidí na demonstraci rozhodně nic velkého není. Kdyby opravdu u Norů byl odpor k Barnevernetu tak se to projeví ve volbách, v ulicích budou desítky tisíc lidí a pravidelně.

Ke kauze Michaláková-ta pokud vím u soudu opět prohrála-chápu, že u nás je teď u politiků v módě neuznávat soudní rozsudky, ale v demokracii je to tak, že soud je rozhodujícím arbitrem-ne politik co zneužívá kauzu ke svému ziditelnění.

8 13
možnosti
Foto

Díky za Váš názor, pane Polický, ale je trochu nesmyslný. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak v Olomouckém kraji Jitka Chalánková vyhraje volby. Ale nevyhrála. Takže vše o zviditelnění je nesmysl. A k tomu dalšímu. Dal jsem do článku hodně odkazů. Pokud chcete s někým skutečně diskutovat, tak dejte k Vašim tvrzení odkazy a doložte je. Jinak je zbytečné na to reagovat ;-)

4 3
možnosti
JS

Norsko vykazuje vsechny priznaky komunistickeho system. To vysvetluje absolutne vsechno..

11 4
možnosti
PN

P32e58t12r 11N98ě23m86e10c

8. 11. 2016 9:26

všechny znaky ???

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.