Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Žádnépitomé dávky jako porodné, školkovné a další nesmysly, které lezou z posledních vlád reálně porodnost nezvýší (alespoň ne u skupin, kde o to stojíme).

Co by mladým lidem dovolilo pomýšlet na rodinu, je jistota zaměstnání a levné bydlení. Jenže to v kapitálismu zajistit nelze, takže boom husákových dětí se opakovat nebude. Vyhyneme a nahradí nás víte kdo. :-/

18 2
možnosti
ČP

Co vy děláte u lidovců, to mi hlava nebere.

3 1
možnosti
MN

Sice otázka pravdivá, ale řekněte, kde by měl Zdechovský své myšlenky realizovat?

0 0
možnosti
JB

J40a89n 78B92u84b76e62n

6. 11. 2016 18:43

Proč do toho pletete Norsko, zjevně dělají něco dobře, když mají jednu z největších natalit v Evropě :) Není vše jen o paní Michalákové...

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Total_fertility_rate,_1960%E2%80%932014_(live_births_per_woman)_YB16.png

1 3
možnosti
JS

Prosím Vás řekněte někdo ministrini ať nenosí ty hrůzy ve kterých ji filmují a jestli má rozum takový jaké nosí šaty tak se nedivím že z ní padaj takový šílenosti

3 0
možnosti
AN

Paní Marksová je rómka, má tedy jiný vkus a styl oblékání.

1 0
možnosti
Foto

J26a35n17a 64M55a49j31o96v80á

6. 11. 2016 17:21

Otázka je, jestli ještě je co likvidovat.

1 0
možnosti
PN

P62a16v73e45l 49N76o76v93á70k

6. 11. 2016 17:07

Co chtít od někoho s příjmením Marksova. ta ženská dostala mantru rovnosti do kolébky a bude ji prosazovat, ikdyby to znamenalo rovnost v chudobě.

7 0
možnosti
Foto

Domnívám se, že je lepší, aby měla žena bez partnera možnost umělého oplodnění, pokud se rozhodne pro mateřství, než žít, z toho samého důvodu, s násilníkem a agresivním alkoholikem, např. A výmluva na to, že jí nebude mít kdo platit alimenty je nerelevantní v době, kdy mnoho právoplatných otců tuto povinnost zanedbává, a to navzdory zákonům.

4 8
možnosti
JK

On někdo někoho nutí žít s násilníkem a agresivním alkoholikem ?

Proboha, každý je svého osudu tvůrcem ! Tak se rozvedu, a hledám lepšího partnera! Nejde ani tak o ni, jako o dítě, které má přijít na svět. Na svět, kde je vítáno a obklopeno rodinou. Aby se mohlo dobře vyvíjet.. Ne proto, aby bylo náhradou za něčí frustraci z nevydařeného života.

0 1
možnosti
VJ

Plošné porodné má smysl. Proč by měl dostávat příspěvek jen někdo, kdo oficiálně vydělává jakousi hranici? Co když někdo vydělává o 100 kč měsíčně více, ten na to nedosáhne? A myslíte, že je na tom jako nějak zásadně lépe?

A ti s průměrnými příjmy zase státu odvádějí hodně velké peníze na to, aby jim pak stát nemohl část vrátit, když se jim skokově zvýší výdaje.

Dále nechápu, proč by pro domácnost, kde vydělávají fakt hodně měl být problém ten "výpadek" na rodičovské. Tak či tak, ale může matka být půl roku doma a pak nastoupit do práce a dítě svěřit jeslím či chůvě a o dávku nepřijde. Takže nevidím žádný smysl v nějaké turborodičovské na rok ;-)

2 1
možnosti
IM

Já jsem pro porodné,ale jen tomu,kdo určitou dobu pracoval a do systému něco odvedl.

9 0
možnosti
JS

Zeměkoule je přelidněná, města se rozrůstají a to vše na úkor přírody. Nesouhlasím s politikou dělat vše pro to aby nás bylo pořád víc a víc.

3 8
možnosti
DB

zeměkoule není přelidněná, přelidněné jsou jen některé oblasti a v jiných oblastech počet lidí klesá...........nebo roste ale jen díky přivandrovalcům...domácí populace preferuje méně dětí..........specificky v Evropě......

a máte pravdu..sama příroda si to zařídila...v Evropě nás ubývá.....a nemusíte na to mít žádná opatření, jde to automaticky pomocí změny v rodičovské investici

13 2
možnosti
DB

milý pane Zdechovský, krom toho, že jsme se již viděli, musím s vámi hodně nesouhlasit. ale i souhlasit. Obojí.

Máte pravdu v tom, že to, co začala prosazovat MMT je skutečně proti rodině. Ale není to ani neomarxistické ani jiné. JE to prostě jen systém jak zničit další generaci. Ženy musely do práce po druhé světové válce, protože bylo málo mužů a to nebyl neomarxizmus. Je tedy vaše vysvětlení naprosto zcestné.

Jde o boj mezi vládnoucí třídou a ovládanými , tedy námi, ekonomickými otroky. Jinak je to jako v Zámku a v Podzámčí, pán a poddaný, král a kmán, a tak dále.

Nevím proč se propůjčujete k tomu lacinému dehonestačnímu slovu NEOMARXISTICKÉ....jako většina těch, kdo nic neumí.

Otázka porodnosti tedy natality. je to nesmysl jak od MMT tak i od vás. Není nutné podporovat natalitu, protože rodičovská investice se směřuje na jednoho či dva potomky, a to především u vzdělaných lidí, kteří svou rodičovskou investice nesměřují na množství potomků jako za dob Metternicha, ale jen na velmi malý počet potomků.

Je možné proaktivně podpořit jen jednoho potomka tím, že se dá velmi vysoká podpora na první dítě a pak už žádná na žádné další dítě. To by mělo evoluční smysl. Vše ostatní je jen nesmysl. Nepotřebujeme mít 20 milionů lidí v ČR, stačí 5.

Plošné vyplácení vysokého porodného bude jen podporovat jistou frakci české populace, která je ještě pořád ve stavu , kdy se rodičovská investice směřuje do množství a ne do kvality jednoho potomka...a následky budou obrovské.

a prosím o vysvětlení pojmu --TURBORODIČOVSKÉ ...díky

1 6
možnosti
Foto

Turborodičovská je čerpání peněz vyčleněných pro na rodičovský příspěvek v krátkém období třeba 6ti měsíců. Tím by mohla být částka cca 300.000 Kč rozdělena po šesti dávek

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.