Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byl bych pro zachování pouze letního času, a to z jednoduchého důvodu: polovina doby, kdy je světlo, by se tak většinu času pohybovala kolem 13:00. Naproti u zimního by to bylo kolem 12:00. Vzhledem k tomu, že většina lidí je vzhůru cca od 6:00 do 22:00, je lepší pozdější střed "světelného dne".

0 0
možnosti
KB

K61a12r95e89l 63B21o65k

21. 10. 2016 9:54

Myslím, že tento blog autora nezviditelní. Měl by dělat něco užitečnějšího.

0 5
možnosti
JK

Pojďme společně ze všeho udělat problém. ;-D;-D

Hlavně aby se měli v europarlamentu čím zabývat.R^

Nejvíce mě bavila ta část o biorytmech zvířat...

1 1
možnosti
RP

R32o49b24e57r70t 79P91e20l17c

21. 10. 2016 8:29

V tom Bruselu máme ale MATERIÁL.....

1 0
možnosti
JF

Zdechovsky - dělejte něco užitečného než se starat o změny času

3 9
možnosti
FN

Toto by mělo být řešeno na úrovni EU. V žádném případě ne pouze v ČR. Bylo by přece nesmysl, aby byl v ČR jiný čas, než ve zbytku Evropy.

Proto nerozumím, opakuji NEROZUMÍM, proč se autor jako poslanec EP nesnaží o prosazení zastavení posunu času právě na úrovni EP? Proč naprosto zbytečně plýtvá čas psaním podobných článků?

2 3
možnosti
TD

Snad si nemyslíte, že EU má nějaký jednotný čas? Už dnes mají oproti ČR státy jako Británie, Irsko a Portugalsko čas o hodinu pozadu, zatímco Finsko, pobaltské státy, Rumunsko, Bulharsko a Řecko jsou o hodinu napřed. Takže například Británie a Finsko se liší o 2 hodiny a vadí to snad někomu? Potřebují na to souhlas Bruselu?

Island nepřechází na letní čas, takže půl roku mají stejný čas jako v Portugalsku a půl roku se liší o hodinu - a vadí to někomu?

V Kanadě a USA mají asi 6 časových pásem, většina států přechází na letní čas, ovšem v jiný den než EU, takže na pár dní se vzájemné posuvy EU - USA mění o hodinu, a pak se zase srovnají. Několik států v USA a Kanadě ale letní čas nepoužívá - a vadí to někomu?

A teď pozor - oblast na východním pobřeží Kanady má čas posunutý ne o hodinu, ale o 30 minut! A překvapivě to také nemuseli domlouvat v OSN, nebo jak byste si to asi představoval.

Já tedy zase nerozumím, opakuji NEROZUMÍM, proč bychom zrovna toto měli řešit s EU.

3 1
možnosti
MB

Já ten problém nechápu...respektive s tím nemám problém..

Já více reaguji na světlo než na to, kolik je skutečně hodin ...takže mně tohle posouvání naopak vyhovuje. A věřím, že to má i ekonomické přínosy.

Ale každý je jiný..a názory můžou být rozdílné..

2 3
možnosti
JK

Naprostý souhlas!!R^

0 0
možnosti
LT

L95í25d38a 68T97i16c92h70á

20. 10. 2016 20:06

O hodinu delší den je naprostý nesmysl, den je proměnlivě dlouhý podle ročního období a posouvání času jen "přesouvá" denní světlo tu do pozdějšího večera a tu zase zpět k normálnímu času. Bylo to možná užitečné kdysi, dnes to ztrácí smysl.Rv

6 0
možnosti

Střídání časů je naopak prostředek, jak respektovat přírodu. Správně by bylo přidat/ubrat každý měsíc deset minut, ale to by se dělalo blbě.

1 1
možnosti
Foto

Česko samo v tom nemůže dělat chaos, čas se musí měnit ve středoevropským zemích stejně, jinak by nastal chaos. K čemu tedy to zbytečné žvanění, seberte se, běžte tedy do Brusele a dělejte s tím něco !!

0 0
možnosti
TD

Neexistuje jediný důvod, proč by se čas nemohl v ČR (ne)měnit jinak než u našich sousedů. Žádný chaos by nevznikl, viz Kanada a USA. Naopak by nedocházelo k chaosu v noci během přechodu, kdy vlaky stojí hodinu ve stanici a podobné nesmysly.

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.