Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo, v tomhle jste se vyšvihl, pane Zdechovský. Díky úsilí Vašemu a spousty dalších lidí máme na stole jednak učebnicový příklad, kam může vést sociální inženýrství i ve zřejmě blahobytném, demokratickém a právním státě, jednak opravdu probleskuje světélko na konci tunelu, že tento konkrétní vřed bude léčen. R^

1 0
možnosti

Pěkná kafkárna tenhle norskej ouřad. A co na to pan král ? Že si ty svý poddaný nesrovná, ostudy už nadělali až až. No a jestli se prokáže falšování důkazů nebo diskriminace rodičů, to by mělo jít někam k mezinárodnímu soudu, aby si to (opět) nezametli doma pod koberec. Brrr.

1 0
možnosti
Foto

K vašemu článku ohledně australského dokumentu se již vyjádřili ti, kteří ví více (a jako obvykle vás zahnali do kouta...)

Doplnit lze snad jen to, že pokud jsem nechtěla reagovat na IDnes, článek se vtírá opakovaně přes FB....

0 0
možnosti
Foto

kdo kde koho zahnal do kouta? Myslíte ty komentáře k případu Monicy? Jo, není to dokonalá matka/ partnerka (kdo je) a zájem BV byl oprávněný, ale naprosto ne odběr dětí, které vrátila hned komise, a ti to dělají jen tak ve 2 %.

Jinak zrovna Monicu znám osobně, dámy z Norska tak max. papouškují LŽI barnevernu.

1 0
možnosti

Je dobře, že se ozvala i Austrálie. Ti mají svoje staré hříchy, kdy odebírali v padesátých letech děti z aboriginských rodin nebo děti-míšence a dávali je do dětských domovů, aby je převychovali. Způsobili těm dětem velká traumata, dokonce je po mnoha letech odškodňovali a omlouvali se. V Austrálii to nebyl byznys, ale snaha urychlit integraci domorodců do civilizovanější společnosti. Tam jsou určitě praktikami Barnevernu znechuceni, protože tohle už mají za sebou. Norsko to bude jednou taky řešit a odsuzovat, ale životy těch postižených rodin byly nenávratně poškozeny.

13 0
možnosti

Barnevernet čelí kritice z mnoha stran, od odborníků politiků atd. Těžko tedy mohu přijmout fakt, že on je dokonalý, ale jeho kritici se mýlí. Nebo dokumenty renomovaných televizních stanic jako jsou BBC, Deutsche Welle a nyní australské SBC lžou a nemluví pravdu? To z hlediska obyčejného selského rozumu nemohu přijmout.

Barnevernet je dokonalý a všichni ostatní mu ubližují? Ovšem proč by to proboha dělali? Nevím, jestli je paní Monica dobrá matka nebo není. Ostatně kdo z vás je bez hříchu, první hoď kamenem. Jestliže ovšem komise nařídila vrátit děti matce, tak se asi tak strašně u ní neměly. Praktiky Barnevernetu, který se řídí socialistickými zásadami, že stát si má brutálně zasahovat rodinám do výchovy dětí, se musí opakovaně kritizovat, pokud se nezmění.

17 0
možnosti

Nikdo nic netvrdí o dokonalosti (dokonalé není nic), ale bavíme se spíš o formátu toho pořadu. Sama australská redaktorka podotkla, že o skutečných poměrech v rodině aktérů nic nevíme, protože úřady- stejně jako v kterékoliv jiné zemi- musí ze zákona mlčet. Je to tedy jen tzv. stories telling.Ve svém komentáři tak byla mnohem zdrženlivější než např. pan Zdechovský, který vůbec nenaznačil- na rozdíl od Australanky- že jde jen o jednostranný pohled na věc a nedokážeme tak posoudit oprávněnost či neoprávněnost jednání kohokoliv.

Barnevern nemá žádnou pravomoc odebrat děti, o tom musí vždy rozhodnout krajská komise, resp. soud. A musí to být jen ze závažných důvodů uvedených v zákoně.

Nevím, jestli sledujete debatu norských odborníků, nebo jen to, co vám sem hodí petiční výbor.

Nikdo také po rodičích nepožaduje, aby byli tzv. bez viny- konečně 99,3% norských rodičů jistě není bez chyb, přesto se krátkodobé nebo dlouhodobé odebrání z rodiny týká jen 0,7% ze všech dětí.

A taky Barnevern také není žádná organizace, jsou to obecní sociálky, stejně tak není žádnou jednou organizací OSPOD. A ani nevyznávají žádnou ideologii, osobní názory pracovníků sociálky jsou různé, všichni musí respektovat zákony, které stojí na principu, že dítě je možné odebrat jen v případě vážného zanedbávání péče.

Konečně ani v případě paní Monicy jednotlivé BV (velmi často měnila bydliště, takže spadala pod různé BV) nenavrhly odebrání dětí do doby, kdy s nimi odjela do Polska a děti přestaly jakýmkoliv způsobem plnit školní docházku (ani doma, ani ve škole). Mnohé pobočky si paní Monica dokonce chválila, jak jí pomohly. Na jedné straně si tak dobrovolně pořídí šest dětí, i když ví, že budou žít z peněz od státu, na druhé straně ten stát nemá mít zájem o to, jak plní rodičovskou roli (jen platit, a nestarat se, jak ve prospěch dětí jsou ty veřejné peníze využívány)?

1 3
možnosti

K pani Monica z dokumentu - matka šesti dětí, Monica, natočila a na youtube dala video o svém životě, ze svého pohledu (fotky střídá text ve špatné, ale srozumitelné angličtině). Samozřejmě je to její pohled, vykresluje se jako dobrá matka, ale přesto sdělí pár věcí, ze kterých jde husí kůže. Monice je 38, porodila šest dětí, které mají čtyři různé otce (mj. z Iráku a Jugoslávie). Otcové ve výchově nijak nefigurují. Monica nepracuje, žije ze sociálních dávek, protože je a spolu s ní tři děti nemocná (u dětí zmíněno, že je to de facto psychiatrické). BV rodinu sleduje 14 roků, pořád o ní dostává nějaká hlášení- od NAV, ze zdravotního střediska, ze školy... a to přesto, že podle Moniky ji všechny tyto instituce chválí (?). Rodina se také pořád stěhuje, například toto video posílá v září 2015 z Polska, kam prý s dětmi utekla před norským gestapáckým systémem poté, co jí na upozornění školy zase začali prošetřovat...Děti tam asi nedělaly nic, protože polsky prý mluví trošku, po návratu do Norska asi následovalo to tříměsíční odebrání. To, co zmíní, považuje Monica za normální, myslím si, že řadu věcí i zamlčuje. Přijde mi zvláštní, že zrovna z takovéto matky dělá australská televize ukázkovou oběť systému. Nicméně jde o menší TV společnost, nikoli o hlavní australskou TV společnost. To by mohlo volbu tématu i obsah vysvětlovat:

https://www.youtube.com/watch?v=EWIfQ-NPx18

3 7
možnosti

on ty děti „démon“ BV neodebírá určitě jen tak..

0 1
možnosti

Na počátku všech těch vyšetřování ale není BV, ale vždy podání od někoho jiného, kdo je znepokojený tím, jak se matka chová k dětem. Chudá ta rodina ovšem moc není na to, že tam nikdo stále nepracuje- bydlí ve vlastním domku, nestrádají, stát se o ně postaral. Konečně ty výtky podle všeho neměly žádnou souvislost s ekonomickým statutem, ale s tím, jak ty děti žily a jakou podporu dostávaly od matky (jak sama matka zmínila jinde, naposledy zprávu o znepokojení posílal i BUP- dětská psychiatrie, kde se jedna z dcer léčí). Když s dětmi odejde ze země a nevzdělávají se tam, tak i porušuje jejich právo na vzdělání.

Můžeme si říct, že šest dětí se čtyřmi tatínky jsou znakem jisté asociálnosti, nestability v životě dětí, touhy po nových a nových vztazích (i to na děti nějaký vliv má), ale tento životní styl sám o sobě nebyl žádným důvodem. Konečně za celých 14 let sociálka nenavrhla odebrání dětí, až teď naposledy, ale moc o tom nevíme.

1 4
možnosti

J13a86n 62R12á31ž

1. 8. 2016 18:05

Norsko je jen nejkřiklavější důkaz obkufnosti ideologie socialistů, že za výchovu dětí je odpovědný stát.

Lidskoprávní fundamentalisté tuto ideologii dotáhli do přímo morbidní podoby tvrzením, že rodina je veřejný statek a tedy děti musí být vychovávany v duchu celospolečenských potřeb. Jaké potřeby to jsou, určují výhradně oni.

18 0
možnosti

...klesá míra umísťování dětí zpět do rodin a k příbuzným -z cca 38 % v roce 2009 na 31 % v roce 2012až na24 % v roce 2014

Zdroj:http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=540711

Prosím - a jak jsme na tom v České republice, víte jaká máme procenta v těchto letech?

1 0
možnosti
Foto

http://www.mpsv.cz/cs/7260

- dokument rok 2015, list 3

pěstounská péče v ČR: 10467 dětí, prarodiče 6026, jiný příbuzný 1633, cizí 2805.

- dětí celkem umístěno v DD 5960.

Takže dohromady nějakých 16000 dětí mimo domovy.

V Norsku jsou ty čísla velmi podobná, taky je 12000 dětí u pěstounů a nějaké 4000 ještě v domovech - a to tam mají o polovinu dětí méně než se rodí v ČR a a aspoň u příbuzných je jen těch zruba 20%, u nás je to kolem 75%.

12 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS