Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zdůvodnění norského soudu ohledně kauzy Evy Michalákové je děsivé. Sice nic neprovedla, ale děti už si zvykli u pěstounů, tak jim je necháme a vlastní matka má holt smůlu. Něco takového je v normální civilizované společnosti nepřijatelné. Je mně zle z takových praktik. Za článek karma, a jsme rád, že Tomáš Zdechovský se této kauze věnuje.

23 7
možnosti
VV

Pane Zieglere, chci se zeptat, zda jste ten rozsudek celý četl? Z čeho vycházíte ve svém tvrzení, že soud na těch 29 stranách spisu neměl jiný argument, než že si děti někde zvykly? Myslím, že jste to nečetl, jinak byste nemohl toto vyvozovat...

8 5
možnosti
JR

J80a18n 74R58á16ž

21. 7. 2016 17:58

Co z celé kauzy vyplývá:

Nastěhovat se do Norska je pro rodiče nesvázané pokryteckými pravidly o výchově dětí stejně rizikové jako pro křesťana nastěhovat se do Iránu.

Norsko je země, kde platí naprosto stejná pravidla jako ve všech socialistických zemích: Úřad má vždy pravdu!

Závěr: Když už chci opustit zemi, jejíž pravidla stojí sice za houby, ale alespoň se v nich dovedu jakž takž orientovat, musím si zjistit, jaká rizika mne čekají tam, kam se chci přestěhovat.. A o tom, jak funguje Barnevernet, se ví dlouho, takže já bych Norsko už preventivně z plánů vynechal..

13 3
možnosti
HP

Za prvé tady nejspíš nešlo a priori o to opustit zemi a nastěhovat se do Norska - to tak nějak zřejmě vyplynulo z rozvoje vztahu dvou lidí, kteří žili každý v jiné zemi - to se stává.

A za druhé - a HLAVNĚ! - o tom, jak funguje Barnevernet, se zdaleka neví tak dlouho, jak se vám může zdát. I sami běžní Norové teprve v posledních letech zjišťují, jakou hydru si nechali vyrůst. Teprve teď se o tom začalo víc mluvit a psát, a to do značné míry i díky paní Michalákové! I to, že se najde plno lidí, kteří odmítají věřit - oni přece nic takového nezažili a ani jejich známí, tak přece není možné, aby něco takového jako šikana existovalo!? - i to je důkazem, že je to věc relativně nová, o které se obecně spíš neví, protože bublá pod povrchem - v "nejlepším zájmu dětí"... :-/

2 1
možnosti
VV

Vyslovil bych otazku. Maji vinari na jizni morave sklep, i kdyz je dum nepodsklepeny?

Jinak bych se ovsem divil, kdyby dum ktery ukazovali v CT nesatelitni mestecka zde.byl podsklepeny. V takovych domej totiz maji vzdy v podzemi partyraum aby nerusili hlukem sousedy a konecne topeni a veskera instalace se soustreduje tam. Norske domy nejsou levne kurniky postavene na betonove desce jako v satelitech okolo Prahy.

3 9
možnosti
Foto

Michalakovi v Norsku nemeli sklep. A stejne jako napr. v USA nebo Canade, nejsou sklepy v domech pravidlem.

8 0
možnosti
PH

Jiste, medialni zajem o vasi osobu kolem tohoto pripadu upada, tak je treba ji trochu nakopnout. Bud jste to s tou medializaci nepochopil a nebo je vam to uplne sumak.

8 15
možnosti
MR

No snad si nemyslíte, že by byl něčeho podobného Mgr. et Mgr. et Mgr. Zdechovský schopen?;-)

3 6
možnosti
Foto

Tak jeden uz je tady a ted se jeste objevi dalsi ktery bude tvrdit ze pan Zdechovsky potvrdil tyrani deti

5 1
možnosti
Foto

Takže, jestli tomu správně rozumím, tak tiché, klidné a spořádané manželství Michalákových, kteří by na dítě ani hlas nezvýšili, bylo bez jakéhokoliv varování přepadeno norským křížencem Gestapa a StB, firmou na kradení dětiček Barnevernet?

5 3
možnosti
Foto

Ne, nerozumíte. Já jen upozorňuji na to, že případ není tak jednoduchý, jak podle rozsudku vypadá.A že je tam více lží, než se tu dříve říkalo.

6 1
možnosti
Foto

P32a97v22e75l 19T18a32š23e47k

21. 7. 2016 16:19

Od počátku tvrdím, že z Nory jednat právní cestou nejde. Oni na jednu stranu poskytuji všemožnou péči masovému vrahovi, ale na druhou kradou děti z rodin .

Jediná a hlavně rychlá cesta jak dostat dítě zpět než mu vymijí mozek je použít služeb například pana Krzysztofa Rutkowského nebo někoho podobného.

11 1
možnosti
Foto

P90a58v68e35l 52T63a15š86e69k

21. 7. 2016 16:21

opravuji "vymyjí"

0 0
možnosti
Foto

Výborný postřeh, ovšem takovéto spolčení - zneužití sociální práce, zneužití justice i zneužití psychologie známe i v ČR [>-].

5 0
možnosti
Foto

Ano, zrovna teď jsem jednomu otci psal pomáhal s odvoláním. To jsou neskutečné příběhy.

7 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.