Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BH

proc tu neni anti-karma? ;-) i te lenosti vypravejte reporterum tusim RTL, kteri se kdysi pokusili zjistovat, kdo v patek v Bruseli pracuje... skoncili vyhozeni ochrankou... ;-D

3 2
možnosti
SK

Pane EU

Aktualně se k nám EU chová jako k vazalovi a jejich přístup je totožný s dávnou Moskvou. Jen nejde o komunismus ale neomarxismus a pánové se nás zase snaží nakrmit moudrem ,oni ví co je pro nás dobré.

EU je potřeba celé přetransformovat nebo asi jednodušeji zrušit a postavit znovu, ale na základech ekonomické spolupráce a volném obchodu.

Mezi volný obchod jistě nepočítám žárovky vysavače a další paskvily a volný pohyb nemůže být několik roků nekontrolovaný příliv muslimské neintegrovatelné komunity.

Brexit spusil lavinu a jestli smete EU bude to dobře. Ale rozhodně nesmete Británii - to jen šumí Ti kterým jde o koryta.

9 3
možnosti

Já vidím spíše demagogii v blogu:

Protože nikdo neměl žádný plán pro případ, že brexit vyhraje, nikoho asi nepřekvapí, že ti, kteří celou dobu nejhlasitěji volali po odchodu z té zlé Evropské unie, působí nyní po referendu spíše krotkým dojmem.

Aha, takže když nebudu "mít plán na šest měsíců po", tak se mám raději spokojit s třeba 50ti nebo 100letým otroctvím pro svou zemi a národ ?? Nebo jak dlouho ten eurokolchoz ještě vydží ?? Zajimavou hierarchii priorit mají všichni eurohujeři. To já bych raději strpěl několik nepohodlných let, abych v budoucnosti získal více, než celou budoucnost ztrácel svobodu i peníze pod vládou totalitního byrokratického molocha...

A nebo jen eurohujeři už nemají žádné lepší argumenty ? Ano, ani tomu bych se nedivil.

4 1
možnosti
MK

Upřímně, nechápu, jaký "plán" by měli příznivci Brexitu mít. Slyšel jsem tento argument několikrát, ale pořád mi nedává smysl.

a) Budoucí vztahy s kontinentem se nedají "naplánovat", protože budou výsledkem vyjednávání se špičkami EU. A jejich chování, požadavky, (ne)ochotu, dobrou víru či její absenci ... to nenaplánujete. Stejně tak nenaplánujete, kdo vyhraje volby třeba v Nizozemí na jaře 2017. Jak chcete něco takového plánovat? To je cvičení v tom, jak ztrácet čas. Jediné, co dává smysl, je dát dohromady dobrý vyjednávací tým.

b) Brexit není běžný rozvod, ale sui generis záležitost, která nemá precedenty.

Vyhlášení nezávislosti je vždy riziková akce, ale přijde mi, že pan Zdechovský argumentuje tím, že není-li jasná představa kroků A, B, C, D, E, tak je lepší nic nedělat. To by ale ještě v USA vládla královna (a v Indii taky).

6 1
možnosti
PZ

P47a54v94e94l 76Z30e50m81a15n

29. 6. 2016 11:07

FUJ tolik lží - že se nestydíte !! Rv

1) dokola opakovaná ČT/ČTK lež s předsedou UKIP je už dávno vyvrácená (no ona je to vlastně polopravda, Nigel nelhal, jen samozřejmě nenese odpovědnost za slova někoho jiného -nic jiného neřekl, ať už toho kdo to vyslovil, nebo toho kdo bude rozhodovat kam ty peníze půjdou, stačí si pozorně přeložit otázku a odpovědi, místo papouškování toho co z toho udělali jeho odpůrci)

2) polopravda o libře nejníže za 31 let (na to zda to bude pravda si musíme počkat na uklidnění situace na forexu, který divočí po každé nečekané události) : jen tak mimochodem proč si myslíte že je to nevýhoda, že je to špatně a katastrofa ? - V tom případě by jste měl zařídit trestí stíhání vedení ČNB, které vynakládá miliardy na snížení kurzu Kč (tedy na ten samý efekt, který je dle vás znakem úpadku)

3) necelý týden po hlasování a vy strašíte tím co prej někdo zvažuje - ten není nic jiného než ubohé a vzteklé BUBUBU - co si tak počkat jak na FAKTA ? (např. evidentní propagandistickou lží je tvrzení, že množina skotských voličů, kteří volili REMAIN = budoucí hlasy pro odchod Skotska z VB, ty množiny se jistě budou nějak překrývat, ale totožné v žádném případě nejsou, nebo spíše budete bezmezně věřit agenturám, které špatně odhadli výsledky Brexitu ?, když se navíc průzkumy dělaly v rozjitřené atmosféře ihned po referendu v období, kdy jsou média plná lží podobných vašim...)

4) reklama Svobodných je samozřejmě pravdivá, takže je od vás sprosťárna nazývat ji lží, a samozřejmě můžeme diskutovat od těch penězích co za příspěvky přijdou a jejich efektivitě a o celkových dopadech dotací na ekonomiku a společnost...., ale to by jste musel přestat lhát už od počátku Rv

22 2
možnosti
MK

Platí obecná pravda, že větší, prosperující společenství dává jistotu před otřesy jak v bezpečnosti tak i ekonomicky. Můžeme tyto atributy najít u EU?Velkou pravdu má níže paní Píchová.

Na našem členství v EU můžeme najít plusy i mínusy; při vyhodnocení nejde jen o to, kterých je více, ale které jsou podstatné. Zmíním jen některé; celkové vyhodnocení je na knihu.

Je jistě chvályhodné, že se nám otevřel trh a volný pohyb osob včetně prac. příležitostí. Není už chvályhodné, že silnější ekonomiky se k nám chovají jako ke kolonii a cíleně "vyzobávají" (agenti lanaří už rovnou na školách) to co potřebují, byť naše potřeba je stejná, ne-li větší./// Sjednocení názvosloví a složení různých výrobků má jistě smysl; i když se to někdy přehání. Jak je potom možné, že výrobek v naprosto stejném obalu má v Německu o 25% vyšší kvalitu a ještě ho pořídím o něco levněji???/// Určitě je silná argumentace, že jsme (zatím) příjemci a ne plátci v rámci rozpočtu EU. Na druhou stranu (vím, že to přímo nesouvisí) vývoz kapitálu z ČR je mnohonásobně vyšší než je náš zisk z podnikání v EU, takže západní státy , prostřednictvím svých firem bohatnou více než udrobí na dotacích. Příklad: z dotací EU postavíme průmyslovou zónu (zabereme zemědělskou půdu) a tu obsadí zahraniční firma a navíc s daňovými prázdninami. Co jsme získali z té vychvalované dotace? Ano, část méně kvalifikovaných pracovních míst, neb odbornější místa obsadí svými.///

6 3
možnosti
MK

Otázka bezpečnosti je ještě horší. Bez našeho spolurozhodování Merkel otevře náruč, ale vzápětí nastaví kvóty, abychom si to blborozhodnutí také užili. Chvályhodně parlament EU rozhodne o nevstřícnosti k Turecku, ale nevolení úředníci v komisi to nemusí respektovat a rozhodnou jinak./// V celé EU platí demokratické zákony postavené na LZPaS. Je naprosto zřejmé, že islámská nauka, se svým propagováním nenávisti a násilí, se do nich nevejde a ... EU dlouhodobě mlčí !!!

Pro všechny v EU jsou to migranti, ale to že to jsou z 90% muslimové, o tom se také mlčí. Jedno vím jistě; nebýt to muslimové, byl by v ČR, ale i jinde ve Visegrádu, odpor vůči opravdovým uprchlíkům poloviční nebo ještě menší.

Těch zásadních chyb je na straně EU dost a není divu, že je odpor setrvávat na takovém hnojišti. Vystoupení z EU solo je však hloupost. Pokud se však poměry v EU rychle a razantně nezmění (a VB je dost vysoko zvednutý prst!), je v rámci celého Visegrádu tato otázka na pořadu dne. A že se síly spojují v rámci celé Evropy dokládá v současnosti probíhající "Celoevropská petice proti kvótám" směřující adresně do Bruselu.

6 3
možnosti
MN

"Třetím velkým omylem zastánců brexitu bylo přesvědčení, že Velká Británie bude po vystoupení ekonomicky vzkvétat. Dosavadní vývoj ale naprosto jednoznačně svědčí o opaku. Na brexit zareagovaly akciové trhy ve světě velmi prudkým propadem a libra velmi prudce oslabila oproti dolaru na hodnoty za posledních 31 let neviděné..... :"

Tak tohle může napsat jedině amatér zblbnutý mainstreamovou propagandou. Možná se budete divit, až za další týden trhy zkorigují na téměř předchozí hodnoty. Tak to prostě na trzích chodí a celý propad libry byla jedna velká historická příležitost, jak na tom zbohatnout. Pokud si britští vývozci zahedgovali kurz libry v dolní úvrati, tak na tom královsky vydělají.

Musím říct, že mě Váš článek moc zklamal. Takovou demagogii poplatnou Bruselu bych od Vás nečekala.

12 2
možnosti
AT

Promiňte, ale upozorňujete na lži a demagogii zastánců odchodu ale sám používáte stejné zbraně. Těch slavných 350mil. liber je lež snad jediná závažná, protože o jiných se nedočtete. A snad nemáte Brity za úplné blby, že se rozhodli na základě jednoho nápisu na autobuse. Dále nikdo netvrdil, že Británie bude vzkvétat hned po zveřejnění výsledků hlasování. Měny padají a stoupají z mnohem méně závažných důvodů. Další nepravda: volný trh nemusí úzce souviset s volným pohybem osob.

3 2
možnosti
JH

J11a50n 43H14r20u11š27k82a

29. 6. 2016 10:44

je pravda, že těch 191 mld na golfové hřiště, liduprázdné autobusové terminály a lavičky za 150k kus se vyplatěj...a povinost kofinancování těhle euronesmyslů nikdo tolik nezveřejňuje...Dotace škodí vždy a všude...viz biopaliva nebo solár...

25 2
možnosti
Foto

Další europoslanec, který se bojí o koryto...Rv

28 3
možnosti
Foto

... argument hodný opravdového myslitele - nebo jen závistivého malého českého "brouka Pytlika", co všechno ví nejlépe, a všude byl 2x Rv;-D Hele ty příležitostný herče, že tys dělal kompars v Marečku podejte mi pero, a jako vždy si byl nepřehlédnutelný?;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.