Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

T20o59m60á55š 47B81í29l49ý

29. 6. 2016 11:51

Já bych to nechal na Angličanech. Poradili si i z Římany :-P

2 0
možnosti
JZ

"Dosavadní vývoj ale naprosto jednoznačně svědčí o opaku. Na brexit zareagovaly akciové trhy ve světě velmi prudkým propadem a libra velmi prudce oslabila oproti dolaru na hodnoty za posledních 31 let neviděné."

Jakou prediktivní hodnotu má 4 denní pohyb libry pro stav, kde bude kurz libry třeba za 10 let. ??? Byste mi nevysvětlil.. ?

"Další špatnou zprávou pro britský finanční sektor je, že v důsledku nepředvídatelného vývoje banky už nyní vážně zvažují stěhování z Londýna."

Ach tak, takže aby náhodou někdo něco "nezvažoval", tak máme raději držet hubu a krok, že ? Ano, máte naprostou pravdu autore, také mi to tak v současně prosazované, "jediné správné" euromentalitě připadá, že se razí takový druh uvažování na každém mediálním rohu. Obávám se však, že svobodomyslný národ Magna charty je přiliš hrdý a má na to poněkud odlišný názor.

Líbilo by se „czexitářům,“ kdybychom museli za účast na společném trhu s EU platit přispíváním do různých fondů bez možnosti získávat jakékoli dotace? Abychom měli přístup na evropský trh, museli bychom evropskou legislativu dodržovat tak jako tak.

Tak jako tak ? Vnucené kvóty na "uprchlíky" bychom kvůli přístupu na společný trh museli přijmout také ? Co zbraně Českým myslivcům, také bychom, kvůli jednotnému trhu museli sebrat ?? Atd. Čili zanechte té demagogie, prosím. Není legislativa jako legislativa. A právě těmito vnucenými, výše uvedenými a mnoha jinými jednotlivostmi, které se společným trhem nemají nic společného, a které by klidně mohly zůstat v plné kompetenci národních vlád a parlamentů, europapaláši kontinuálně a vytrvale, jak to říci slušně, IRITUJÍ běžné občany. Nemůžete se pak divit, že po mnoha letech, mají lidé celé slavné EU plné zuby. Zavinili jste si to však sami!!Rv

8 1
možnosti
JZ

U nás žádní migranti nejsou. ;-D

2 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma. Je vidět, že stoupenci Brexitu se nezmohou na jediný relevantní argument a místo toho se prezentují urážkami. Pro mě není důležitý názor ulice, ale odborníků. Tedy podnikatelů a ekonomů. A jestliže viceprezident renomovaného Svazu průmyslu a dopravy řekne, že Czexit by byl ekonomickou sebevraždou, tak mu nemám důvod nevěřit. Jinak do zemí EU směřuje 81% našeho vývozu, do Ruska pouhá 2%. Stoupenci Czexitu kromě rozbíjení by sami nevěděli, co dál. Výsledkem by byl chaos, propad ekonomiky.

V současné době česká ekonomika rychle roste, nejsme v žádné krizi, jak tady někteří lžou.

http://ekonomika.idnes.cz/obchodni-valka-mezi-eu-a-vb-by-byla-pro-exportery-neprijemna-rika-spicar-1n4-/ekonomika.aspx?c=A160627_155613_ekonomika_kris

2 6
možnosti
Foto

Vystihl jste to celkem dokonale, takže R^

5 4
možnosti
OB

"Evropské "elity" si stále nechtějí připustit, že evropské národy žádný evropský národ nechtějí. To je podstata jejich prohrya podstata evropského neštěstí je v tom, že tu prohru odmítajíuznat." Pavel Hasenkopf

3 1
možnosti
Foto

O24t69a 57B69l38a34ž63e21k

29. 6. 2016 11:37

Veškerá tvrzení o nevýhodách vystoupení z EU - z nichž některá v článku pana Zdechovského jsou velmi sporná - tedy veškeré mínusy by mohly být vyváženy možností vlastní a aktivnější obrany proti divoké imigraci z naprosto rozdílných a naprosto nepřizpůsobivých kulturních okruhů, což rozhlodává kulturní základy Evropy.

Že o nás migranti zatím nemají zájem ? To se může s jejich narůstajícím počtem, tlakem na přerozdělování a očekávatelnými rostoucími represemi v bohatších státech brzy změnit.

2 1
možnosti
VK

Divoké migraci se aktivně můžeme bránit už dnes. To jste to moc nevyvážil.:-)

0 3
možnosti
KD

Při skotském referendu o nezávislosti měl skotský parlament předem zpracovaný detailní dokument ke všem právním, ekonomickým i politickým krokům, nutným k odchodu z Velké Británie. Měl šest set padesát stran. Zastánci Brexitu nemají ani jednu. Ani není potřeba komentovat. A také mne napadla paralela s Paroubkem, který najednou nevěděl, co si počít s vítězstvím, které si ani nepřál.

Podle mého je Brexit dokonalou ukázkou reálných dopadů populismu a politické nezodpovědnosti. ze které se doufám poučí i ostatní, kteří si zahrávají s podobnými nápady.

4 2
možnosti
MB

To je jen příliš emotivní a chtěné vidění...vidět v jednom případě dokonale zpracovaný detailní dokument...a v druhém případě "ani stránku".

Tak to není. Nemá smysl se uzavírat do nějaké vlastní reality s takovými představami.

0 0
možnosti
MK

Ještě jedna připomínka; vyčítáte, že odpůrci EU a vítězové referenda nemají plán, co dál. Je to možné, ale proč by ho také pracně vytvářeli, když na to mají dva roky? Také se to nemuselo podařit a jestli jsou mé nátury, nenávidím zbytečnou práci.

A to podstatné: náplní příští činnosti budou dohadovaná pravidla s EU a ty dnes nezná nikdo.

1 2
možnosti
VK

Zbytečná práce? Osud země je zbytečná práce. Pro populistu a obdivovatele Konvičky asi jo.:-P

3 2
možnosti

"Když už bylo jasné, jak hlasování dopadlo, Nigel Farage v televizním pořadu Good Morning, Britain sám přiznal, že nemůže zaručit, že 350 milionů liber, které Británie týdně odvádí do evropského rozpočtu, půjde na zlepšení britského zdravotnictví. A to přesto, že se jednalo o jeden z hlavních argumentů pro vystoupení."

Ale no tak, jednak Farage asi těžko může rozhodovat kam půjde 350 milionů, ale i kdyby poslali do zdravotnictví jen 50 milionů a zbytek vynaložili jinak, tak to pořád nebude nikterak špatné. Podstata argumentu vám opět zřejmě uniká, a sice, jde o to, že to nyní Británie musí dávat Bruselu. Možná se u vás jedná o profesionální EUdeformaci, starat se o cizí prachy, to zajisté chápu, ale mohu vás uklidnit : Nebojte se, oni si Britové s těmi (vlastními!) penězi nějak poradí...;-) ;-D

"Dalším z významných témat využívaných stoupenci britského odchodu byla i otázka masové imigrace, resp. slib získání kontroly nad hranicemi v případě brexitu. Problém je ale v tom, že vystoupení z EU rozhodně neznamená, že do Velké Británie přestanou ze dne na den proudit davy imigrantů z nových členských zemí EU."

Tak třeba nejde o to, co se stane "ze dne na den", nýbrž třeba z roku na rok, z desetiletí na desetiletí atd.. Ale všiml jsem si, že všichni eurohujeři mají tendenci dělat ze 17 000 000 britských voličů v podstatě blbce. Takže už se tomu ani moc nepodivuji. Jistě, můžete věřit tomu, že Britové jistě hloupě předpokládali, že okamžitě po referendu všichni cizinci odejdou. Věřit tomu můžete, když chcete. V té hromadě lží, na které byla celá myšlenka současné EU vystavěna, se to jistě ztratí...

5 3
možnosti
VK

Podstatné není KDYBY, ale že lhal.

2 3
možnosti
MB

Sorry, ale tohle je velice jednoduché a krátkozraké vidění.

Tohle je rozhodování o zásadních principech, o dlouhodobějším směřování a cílech.

V takovém případě jsou momentální nebo dočasné dopady irelevantní.

Copak když se tady spustila transformace (od centrálně plánované ekonomiky k tržnímu hospodářství) mohl brát někdo v úvahu dočasné dopady, ztráty a mohl mít předem připravený nějaký geniální plán, který by to bezbolestně zajistil? (Ty dnešní zpětné kritiky, že to bylo možné, jsou jen neznalostí lidí, kteří nemají zkušenost s takovými procesy a vůbec schopnost realizovat zásadní změny).

Copak když se Slováci rozhodli pro samostatnost, že hleděli na to, jaké to na ně bude mít nepříznivé dopady v horizontu nejbližších let?

V uvažování lidí hrají roli priority. Pro někoho je prioritou "s ničím nehýbat" (dokud to jakž takž funguje), pro jiného je prioritou budoucnost, kterou si muže určovat sám.

A pakliže je vaší prioritou dlouhodobější cíl, neřešíte tolik, co bude za rok, za dva. To se řeší za pochodu.

5 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.