Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrej je taky náš Venca, kterej sice nemůže veřejně troubit do světa, že je spíš pro diktátorskej přístup bez žádné kontroly, aby se mohly zločincům prodávat amnestie, tak to servíruje aspoň přes Brexit;-D

1 0
možnosti
AF

Zase jedna nalejvárna, která má Čechy zastrašit od podobného postupu. nemusíš se bát autore. Česká vlezdobruselistická vláda takové referendum nepřipustí.

12 1
možnosti
PG

P82a50v67e50l 41G50ö46t94z35e

29. 6. 2016 12:38

Britove nebudou mit problemy s odchodem z EU kvuli Bruselu. Pokud budou mit problemy, pak jkvuli konkretnim clenskym zemim EU. To je diametralnui rozdil. neverim, ze 27 statu EU jeden po druhem nechce dobre vztahy i s Britanii mimo EU. Schovavat se za Brusel je hloupe a detinske. Stejne jako je hloupy tento clanek.

5 1
možnosti
VL

Takových bububuexiteu článků ješte uvidíte;-D. Už aby se ten nereformovatelný socialistický EUmoloch rozpadl. čím dříve, tím méně škod.R^

2 2
možnosti
OB

Vůbec mne nepřekvapuje, že socialisté dokázali zničit tak skvělou myšlenku jako je EU a ještě se vztekají a házejí špínu na ostatní. Když jsem začal před cca 5 lety tvrdit, že se EU do 10 let rozpadne, protože je postavena na špatném socialistickém základu a omezuje moc národních státu, což se nebude občanům líbit, tak mne tady eurosoudruzi označovali za blázna, hlupáka, ruského agenta apod. A když se začala EU po 5 letech rozpadat a píšu jim důvody proč se to děje, tak jsem opět blázen, hlupák, ruský agent apod. Takže eurosoudruzi, můžete se vztekat a nadávat mi jak chcete, ale historie mi dává za pravdu a s ledovým klidem budu čekat na rozpad celé EU, který nevyhnutelně přijde. Míru zdar a práci čest ;-D

21 1
možnosti
JZ

To, že čelní představitelé brexitu jsou stejná sorta jako čelní představitelé EU, neznamená vůbec nic. Koneckonců je to dokonce logické, obě strany prodávají stejnému voličskému stádu.

1 0
možnosti
MB

M71i61l12o52š 12B79é19m

29. 6. 2016 12:01

Mě třeba nezajímá, kolik do ČR přijde na dotacích, protože nestavím školící střediska, ani Čapí hnízda. Ale zajímá mě, o kolik by se po vystoupení z EU mohli snížit daně, protože ty z donucení platím.

12 1
možnosti
VK

Tvrzení ministra financí Británie k vašemu snižování daní po odchodu z EU. Probuďte se a přemýšlejte.

https://www.novinky.cz/ekonomika/407779-zchudneme-a-budeme-muset-zvysit-dane-varuje-britsky-ministr-financi.html

3 4
možnosti
Foto

Já bych ty stoupence odchodu tolik neodsuzoval. Článek se soustředí na finanční aspekt, což je na první pohled pochopitelné (o peníze jde až v první řadě), ale je třeba rozlišovat mezi pohledem plátce do společného rozpočtu a příjemce z tohoto rozpočtu. Jak znám české povahy, tak až se jednou kyvadlo vychýlí a české peníze půjdou třeba do Albánie, začnou u nás také vykřikovat tzv. czexitáři. Dost možná, že Britům dnes vadí i nefunkčnost institucí EU a její soustředění na podružnosti. Když slyším, jak Frontex není ani letos připraven na uprchlickou vlnu, vybavuje se mi starý žert, jak jsou silničáři v zimě zaskočeni sněžením. A to nemluvím o nefunkčnosti EU v drobnostech, týkajících se jednotlivců, asi víte, pane poslanče, co mám na mysli.

4 0
možnosti
JK

Ony ani ty ekonomické ukazatele nejsou nikterak tragické, jak tu unionisté jako pan Zdechovský straší.

Dlouhodobý kurs libry. Je tam malý propad, ale nic tragického. Za nějaká čas se to vrátí do normálu.

http://g.kurzy.cz/grafy/kurzy-men/gbp-czk-20110629-20160628.png

Index strachu finančních trhů - žádná velká antická tragédie se nekoná.

https://twitter.com/LukasKovanda/status/747739278000664576

Snížený rating - v USA to vystřelilo ceny akcií nahoru.

https://twitter.com/LukasKovanda/status/747791398955540481

Takže ten doomsaying už je vážně trapný.

2 0
možnosti
JK

Nejlepší by bylo, kdyby všichni přestali říkat, jaké katastrofy vlivem brexitu nastanou. Počkejme pár let a pak hodnoťme. Každé politické nastavení má obrovskou setrvačnosti. A protože ekonomika je dnes s politikou bohužel úzce svázána, tak i ta ekonomická nastavení.

Když jsme vstupovali do EU, také jsme to viděli skrz růžové brýle a dnes nás realita skrze hromady regulací a byrokracie mlátí přes obličej jako zmrzlá treska.

Já jsem pro czechout. Je to hezčí a výstižnější název pro odchod z mizerného hotelu jménem EU. Včera bylo pozdě.

5 2
možnosti
VK

Já se v tom hotelu mám velice dobře. Lépe, než kdy předtím. A to nejsem napojen na peníze z EU. Na rozdíl od vás vím, že spoustu hloupostí jsme si udělali sami a nedělala to unie.

1 1
možnosti
JP

Bylo by třeba napsat na jednu stranu klady a na druhou zápory. Mluvíte o dotacích. Hmm, podle mínění hodně obyvatel jsou dotace zlo, které nejenomže vede ke korupci, ale řada dotací je naprosto nesmyslných, udělaných jen proto, aby se EU zviditelnila. Nikomu jistě nevadí dotace do infrastruktury, nemocnic, školství, ale vadí dotace do soukromého podnikání, protože Franta, který dotaci dostal, tak zlikviduje Lojzu, Pepu a Tondu, kteří dotace nedostali. Pravidla pro přidělení dotací jsou pružná a především nejsou pro všechny stejná. To je to, co vadí. Potřebujete, občané, dětské hřiště? Na to peníze nejsou, ale postavíme Vám místo toho rozhlednu v údolí. Dále: předražení věcí, pořízených za dotaci. Dětské hřiště nemůžou postavit místní řemeslníci, nemají na to potřebný certifikát. Tak to postaví firma odněkud z druhého konce republiky, za pár tyček několik desítek tisíc. Když se ale zlomí sprušlík na žebříku od prolézačky, nemůže to opravit místní truhlář, to musí přijet pracovník z certifikované firmy a jeden šprušlík vyjde taky na 5.000,- Kč. Za to by ti místní řemeslníci postavili další hřiště. Akorát by na to použili necertifikovaný smrk z místního lesa. A to jsme u dětského hřiště, ještě se nebavíme o dotacích na zateplování domů, kde musíte použít jedině certifikované hřebíky a další materiál. Běda tomu,kdo by vzal kladivo a zatloukal necertifikované hřebíky! (taky tady ale teče více miliónů, než na dětských hřištích).

Další problém: kvalita výrobků. Jak to, že stejný výrobek má v Německu jiné složení, než totéž, prodávané v Čechách? Dětská výživa v Německu má 92% ovoce, tatáž výživa, prodávaná v Čechách, 80 a méně procent. Dtto platí i pro prací prášky. proč nás západní část EU považuje za kolonii?

Další problém: české platy. Produktivitou práce jsme srovnatelní, ale platy jsou o 1/3 a více nižší. Proč? Nebylo náhodou cílem EU vyrovnávat rozdíly mezi jednotlivými regiony, protože to vede k rozvoji celku?

10 0
možnosti
JZ

Produktivita práce je u nás oproti Německu výrazně nižší. Kvalitní české potraviny si u nás může koupit každý. Že je lidé nekupují, je jejich vina.

2 3
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.