Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MA

Vazeny pane Zdechovky,

precetla jsem si pozorne vas clanek a nestacim se divit, cim dokladate vase tvrzeni:

hned prvni link (https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/MDUP11000314/11-03-2014?autostart=true), o kterem uvadite, cituji: "O fyzickém trestání v jednom z domovů vypráví i dokument norské televize" , ve skutecnosti pojednava o stavu zachranarskych helikopter.

Dalsi link uz probrala pi. Hajmanova

3. link: Články o násilí a zneužívání dětí v ústavech a u pěstounů:

http://www.barnasrett.no/fosterforeldre_tiltalt.html - jedna se o JEDEN A TENTYZ pripad, kdy pestouni (ne norsti) byli odsouzeni za nasili na diteti a tudiz ne, jak vy opet prekrucujete, ze jde o mnoho pripadu tyrani deti v institucich a pestounskych rodinach!!

Článek norského deníku Dagbladen s výstižným názvem „Pěstounská péče není tím nejlepším“:

http://www.dagbladet.no/2016/04/28/kultur/meninger/debatt/barnevern/fosterhjem/44023033/ - jste zrejme necetl vubec, jen jste se chytl na Vam prihodny titulek.

Jako obvykle z vaseho pera vypadla spousta zavadejicich tvrzeni, ktere nedokladate. Je mi jasne, ze jste si navykl na zurnalistickou negramotnost vasich ceskych a slovenskych ctenaru a proto nemate nejmensi potize psat clanky tohoto typu.

Na zaver se vas chci zeptat, zda-li tak usilovne bojujete za zlepseni ochrany deti v CR a pokud ano, jestli to muzete dolozit?

10 10
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 7
možnosti
Foto

Že by Noři viděli, jak se Norsko noří? To steží, že?

1 2
možnosti
PH

Vazeny pane Zdechovsky, problemy v Norsku existuji.

A vy jako cesky europoslanec jste se rozhodl, ze je vyresite manipulaci ceskeho ctenare. Vse pribarvite, trochu otocite a vylozite po svem. Ale cely ten svuj nenavistny nadpis jste dolozil tim, co vam nekdo v Oslu rekl na ulici. Pokud vite o fyzickem nasili v norskych vychovnych ustavech, tak to priste nahlaste na policii.

A ty ostatni odkazy- smutne tema, ale nejsem si jista, jestli jimi dokladate sve odvazne tvrzeni v nadpisu. Odkazujete na clanek z Aftenposten z roku 2011 (ale, ale, touhle dobou se podle vasich jinych clanku v Norsku jeste o BV vubec v tisku kriticky nemluvilo) s tim, ze se shromazduji dukazy a vinici maji byt postaveni pred soud. Ale clanek se zaklada na statisticke pripadu, kdy uz vinici byli odsouzeni.

Tvrdite, ze Krajskeho guvernera (kontrolni organ mj. nad BV), zrusil jeden diagnosticky ustav z duvodu pouzivani nasili. Ano, ustav byl zrusen a jednim z duvodu byly neprimerene donucovaci metody. O tomto bodu dale ve zprave stoji: jedna se prevazne o omezeni svobody pohybu (zakazane vychazky?), zabaveni mobilnich telefonu a jinych komunikacnich prostredku. V male mire se jedna o fyzicke donucovaci metody. A vy tusite, co se pod timto pojmem skryva? Asi tezko mlaceni a znasilnovani.

V dalsich clancich jsou odkazy na pripady, kdy pestouni, kteri se chovali nasilne, byli obzalovani.

Ale vas zaver je, ze mlaceni a znasilnovani deti v ustavech se v Norsku prechazi mlcenim.

A nakonec vas dojmou okna bez klicek. Vite, mit mrize v oknech ustavu, kde jsou umisteny deti a mladistvi, je v Norsku nezakonne, proto tam nejsou ty klicky v oknech.

Az priste navstivite DD v CR, tak si na to vzpomente.

V dobe kauzy vychovneho ustavu v Chrastave, je tenhle vas clanek opravdu vysmech vsem ceskym detem v krizi. Obracite pozornost ceskeho ctenare bulvarnimi clanky s prekroucenou norskou realitou a bijete na poplach. Norsko si svoje problemy vyresi samo. To, ze vas spolecne s Andrejem Ruscakem bavi byt masko

12 13
možnosti
PH

To, ze vas spolecne s Andrejem Ruscakem bavi byt maskotem Maria Reikeråse, je vase vec.

5 4
možnosti
VK

Tak sakra, krade BV děti pro peníze a pro pěstouny, nebo je týrá v ústavech? Nějak se v tom vašem bohulibém honu na BV začínám ztrácet.;-D

8 5
možnosti
Foto

Tak si ten článek přečtěte. Třeba se v tom vyznáte ;-)

3 3
možnosti
OP

Za článek karma, ale osobně si nemyslím, že se jedná jen o pochybení Barnevernetu, ale že norská společnost to přepískla ve všem, co navazuje na to, že jsou bohatí a mohou si vše dovolit a dokonce že mohou stavět kulturní zvyklosti na hlavu

7 2
možnosti
Foto

Ano, to pokrytectví a cynismus orgánů známe i u nás[>-]. Zneužití sociální práce, justice i psychologie!!

5 1
možnosti
Foto

Díky moc. Souhlasím, problém nemá jen Norsko.

5 0
možnosti
Foto

Díky za Vaši práci v této oblasti...

8 0
možnosti
Foto

Vy sám jste součástí kasty, které je umožněno dělat to, co je ostatním zakázáno. Není to nic divného, takto to ve všech společnostech, které jsou založené na donucení chodí.

2 2
možnosti
Foto

Tak on je to fakt. Režisér Renč o tom kdysi s Aňou Geislerovou film Requiem pro panenku.

Takže, myslíte něco takového?

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.