Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Neco jsem si ted o Barneveretu precetla a tohle mne sokovalo: Zákon ale jasně vymezuje, kdy je úřad povinen zasáhnout v případě, že hrozí podezření, že prostředí, v kterém se dítě nachází, vážně ohrožuje jeho zdraví nebo výchovu. Rovněž vymezuje, že pokud návrat pro dítě zpět do rodinného prostředí z péče, kam bylo umístěno, znamená zpřetrhání nových vazeb a tedy duševní strádání, nemá být dítě (v jeho zájmu) původním poskytovatelům péče o dítě vráceno.

To znamena, ze je v poradku, kdyz kvuli podezreni dite okamzite odvedou od svych rodicu a daji je treba pestounum, ale pokud se podezreni nepotvrdi, tak trva dlouho, nez se zacne neco dit a potom uz se argumentuje, ze si dite zvyklo v nove rodine a ublizilo by mu jej od teto rodiny odtrhnout. Takze je problem vratit dite od cizich lidi vlastnim rodicum, ale vubec nevadi, ze dite seberou vlastnim rodicum a daji uplne neznamym lidem. T tom pripade je jasne, ze NIKDY neni zajem vratit dite zpatky. Navic evidentne funguje "vymyvani mozku", takze pak dite vlastni rodice odmita.

6 0
možnosti
IB

I71v65o 16B90o89u97š14e

14. 6. 2016 10:58

Vy myslite, ze jedina forma zasahu je odebrani?

1 1
možnosti
PH

V clanku zminujete 2 pripady, kdy melo dojit k fyzickemu nasili a znasilneni v norskych institucich. Nahlasil ty pripady nekdo na policii? Pisete tu o preci o trestnych cinech. Mohl byste napsat tento blog i v anglictine, protoze ty konkretni pripady v Cechach tezko vyrerime. Nebo jak si predstavujete, ze takovymto clankem muzete tem konkretnim lidem pomoci?

9 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že tento článek je vlastně reflexí událostí, které jsou i v Norsku už uváděny v široké povědomí, tak nemyslím že je nutné psát jej anglicky. Chápu že účelem tohoto blogu je informovat českou veřejnost, která, jak je vidět i z některých komentářů, žije v přesvědčení, že Norsko je ráj na zemi, kde není možné žádné pochybení. Jenže i v ráji občas pršelo a bouřilo a není ostudou, když se podobné věci, jaké pan Zdechovský popisuje dějí. Ostuda a tragedie je, když se namísto řešení zavírají oči a hledají se výmluvy.

5 1
možnosti
JR

J62a69r80a 47R57a61n49k

14. 6. 2016 0:50

Podle vseho jste zamestnan v Bruselu, kolik takovych dopisu jste napsal v anglictine a poslal je na patricna mista? Pokud se jedna o ceske deti, kolikrat jste se obratil na prezidenta republiky. Ono se to hodi zde vse rozvirit, ale co proti tomu delate krome psani blogu? Pouze se ptam, nepodezrivam Vas ze zadnych jinych umyslu.....

2 5
možnosti
Foto

Paní Jaro, některé vaše komentáře jsou vážně hodně mimo a urážlivé. Pan Zdechovský je z české politické scény jeden z nejaktivnějších na poli ochrany českých dětí a nejen těch českých. Mám k jeho činnosti jisté technické výhrady a občas je dávám najevo, nicméně jsou to výhrady technického, či řekněme logistického rázu. Jeho nasazení ale kvituji s respektem. Pokud chcete komentovat, tak si laskavě najděte patřičné odkazy například na jeho cesty do Norska, kde aktivně podporuje paní Michalákovou.

7 1
možnosti
LT

Stát by se neměl do péče o děti vůbec míchat, pouze v extrémních případech týrání, ale vždy by měla být upřednostňována náhradní péče příbuzných. Dát dítě cizím lidem je vždy riziko.

9 1
možnosti
Foto

P90a21v46e31l 20P34e57š52a66n

13. 6. 2016 17:31

Pro paní Hajmanou a další obhájce norského Barnevernetu:

Takže k tomu podstatnému:

Jsou čeští sourozenci Michalákovi spolu - Ne. Mohou pouzivat a rozvijet mateřskou řeč - Ne. Mohou mít kontakt se svým dedeckem a širší rodinou - Ne.

Je toto v nejlepším zájmu dětí - Ne.

Takže můžete v zájmu Marksové-Tominové a Norských fondů lhát nebo překrucovat cokoliv, ale tohle jsou holá fakta.

A to nemluvím o rodině Bodnariu, která kdyby nebojovala takřka po celém světě, tak by zpět svoje děti nikdy nedostali. A co slovenská holčička Maxine? Odebráná kojená holčička! Po velkém boji a mezinárodní podpoře soud rozhodl o vrácení kojence rodičům, Barnevernet stále ignoruje i rozhodnutí soudu. Co těžce nemocná holčička české matky Šárky? Opět ji museli vrátit az po nelítostném boji rodičů a medializaci. Tam se prokázalo, ze BV falšoval zprávy z nemocnice.

Tohle Vám nestačí a budete obhajovat ten zrůdný systém?

Ano, jsme rádi, ze se nám to podařilo v ČR pozastavit a velké díky si zaslouží europoslanec Zdechovský a poslankyně Chalánková.

20 3
možnosti
Foto

Barnevernet určitě dělá chyby tak jako jakákoliv jiná instituce. Ty chyby však nejsou systémové a jsou stále na úrovni mizivého procenta. A pokud jde o Vaše otázky z třetího odstavce, tak za mě: Ne, Ne, Ne, Nejspíš ANO.

1 17
možnosti
Foto

Škoda, že se jedná o 5 let straé informace. Ale jinak zajímavé. Otázka zní, zda se za uplynulých 5 let něco změnilo. A odpověď zní: Ano.

1 6
možnosti
Foto

Ano, změnilo. Mluví se o tom.

7 0
možnosti
JZ

Jelikož jsou v dětských domovech v Norsku i děti rodičů z jiných zemí, pak si musíme tohoto problému všímat. Zneužívání dětí je to nejodpornější, co může být a je dobře, že se tomu Tomáš Zdechovský věnuje. A je to pokrytectví jestliže Barnevernet kritizuje rodiče za bití dětí a přitom v jeho zařízeních je to běžná praxe.

9 1
možnosti
JC

J60i34r73i 51C67e51e

13. 6. 2016 16:25

Koukám, že morální kriplové opět vylezli ze svých Nor.

Fakt mě nebaví číst ty oikofobní bláboly chudáků, kteří se stydí za svůj původ.

Co se týká kauzy Chrastava, tak jsem si nevšiml, že by někdo tamní problémy bagatelizoval, tutlal, nebo popíral.

Naopak, případ se široce medializuje a je vidět snaha o nápravu.

4 2
možnosti
Foto

Morální kriplové? A co takhle rovný přístup?

1 0
možnosti
Foto

Docela by mě zajímalo, jestli ta bubnová palba proti Norsku je jen kvůli tomu, aby paní michaláková byla Rehabilitována?

2 5
možnosti
Foto

Troch se popletla velká písmena.

0 0
možnosti
JC

Norsko, Turecko, Saudská Arabie... samé země, s kterými si slušný člověk nic nezačíná.

3 2
možnosti
VV

Zapomel jste na Ceskoun Republiku.

0 5
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.