Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

je vidět, že ledečtí rodáci mají zdravý selský rozum:-)

3 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Ale především je potřeba napsat, že rakouské prezidentské volby jsou takovým soubojem nul vylezlých odněkud z panoptika. Ta volba není o Hoferovi a o FPO, ale o protestní volbě. Protest proti velké koalici. To je špatně na Rakousku a to bude definitivně i díky Hoferovi a podobným nulám změněno.

1 2
možnosti
JZ

Výborný rozbor a poukázání na příčiny vítězství kandidáta svobodných v prvním kole. Je hloupé dělat Hofera fašistu, tím rozhodně není. To je zneužívání tohoto pojmu stejně jak to dělají Rusové, kteří s oblibou nadávají každému, kdo s nimi nesouhlasí, do fašistů. Dokonce tak uráželi a urážejí při vzájemných zápasech české respektive československé hokejisty. Hofer se prostě nebojí mluvit o problémech, které trápí Rakušany, a tak vyhrál první kolo. Uvidíme jak to dopadne ve druhém.

Je ovšem třeba si také uvědomit, že kompetence rakouského prezidenta jsou velmi slabé, ještě menší než toho českého a žádnou reálnou moc nemá. Za článek zasloužená karma.

5 0
možnosti
Foto

Zapomněl jste, že svobodným v Rakousku nejvíce nadávají do fašistů naše sluníčkářská média v čele s ČT.

Rusům je to putna.

3 2
možnosti
VV

Je opravdu smutne, kdyz cesky Europoslanec pise a nevi o cem a take kdyz pak v diskusi nevi jak se to pise.

A uz nadpis, co jsou to fasiste pane autore?

1 8
možnosti
Foto

Definici fašismu snadno najdete ve Slovníku cizích slov. Celkem nepřekvapivě zde zjistíte, že fašismu je daleko nejblíže současná politika EU byť to nedělá hrubým násilím jako kdysi Hitler. Pokud se tomu ale lidé poddají, bude to se stejným výsledkem.

9 0
možnosti
MN

U Hofera je velmi důležité ještě jedno téma - je totiž pro zrušení sankcí s Ruskem. Rakousko by tak mohlo v budoucnu jakékoliv další prodlužování sankcí nebo uvalení nových sankcí vůči Rusku blokovat.

4 1
možnosti
JZ

Funkce prezidenta je v Rakousku čestná a má ještě méně pravomocí než český prezident. O protiruských sankcích budou rozhodovat rakouská vláda a Parlament, nikoliv prezident. To je třeba mít na vědomí.

1 0
možnosti
MN

Pokud se 22.5. Hofer stane prezidentem a na začátku června bude následovat vítězství Donalda Trumpa v primárkách v USA a poté 21.6. bude v referendu v GB zvolen Brexit a Turci a Ukrajinci v tu dobu budou tlačit všemi prostředky na zrušení víz s EU...

tak bych řekla, že Juncker, Merkel a zbytek úchylných elit EU by měli začít počítat se spuštěním občanské a národní neposlušnosti napříč celou Evropou následovaný rozpadem EU.

8 1
možnosti
PB

..... sem sa teda nebál ani když tam prezidentoval Kurt Waldheim a to byl teprvá řízek,- člen SA, důstojník Wehrmachtu a válečnej zločinec,- dokonca ani v tem OSN jim to nevadilo,- ......... tak proč bych sa měl bát nějakýho Hofera ;-D?!?

7 0
možnosti
Foto

Mám s Rakouskem trochu zkušeností. Žil jsem tam deset let a zažil jsem osobně i politika jakým byl Jorg Haider. Jeho charakter byl prapodivný. Jistě je pravdou, že tito lidé veřejně hovoří o věcech, které se mnohdy „tutlají“. Jejich podpora pak skutečně ukáže to pravé smýšlení „veřejnosti“. Mělo by to však být spíše poučením, protože zkušenosti ukazují, že tito lidé sice hovoří o problémech, ale když dojde na realitu, tak jsou stejně bezradní jako ti, kteří jsou kritizováni. Veřejnost tomu však nevěří a spatřují v nich „zachránce“, což může vést k celkem tragickým koncům, pokud se skutečně dostanou k moci. Takže já jsem raději pro to probuzení těch současných.

5 1
možnosti
Foto

Ano, Haider byl psychopat a souhlasím, že bych se bál, kdyby podobný člověk se stal prezidentem. Hofera bych srovnal se Zemanem.Mají podobnou rétoriku i napojení na Rusko.

4 0
možnosti
Foto

S Vašimi názory v článku souhlasím.

Jen mne udivuje, že Němci v posledních zemských volbách ve 3 spolkových zemích volili politické strany Angely Merkelové a Zelené, kteří prosazují islamizaci Německa.

Z úspěchu Merkelové a německých Zelených jsem byl v šoku.

Jako, kdyby si Němci sami dobrovolně zvolili naprostou destrukci Německa.

5 2
možnosti
Foto

Němci mají ale jiné sociální vnímání - dlouhodobě.Proto tam mě naopak ty volby nepřekvapili. A také to je hodně o osobnostech kandidátů. A ty CDU měla opravdu v mnoha zemských státech hodně dobré.

2 0
možnosti
AV

A53n64n73a 33V55e82s17e22l52á

27. 4. 2016 11:07

Nikdo z nás nechce v Evropě fašisty. Lidé se pouze brání . Pokud to bude pokračovat tímto tempem pár let, začnou muslimové pořádat hony na křesťany. Já nemám problém pomoci v nouzi, ale je-li pomoc dlouhodobě zneužívána je toho příliš . Skoro to vypadá, že muslim je stejně agresivní jako fašista. Má radikální názory, neštítí se jakéhokoli násilí a vraždy .

9 0
možnosti
Foto

Já to vysvětluji v článku, Anno. Ale jestli chcete, rozepíši to.

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.