Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Vy víte stejně jako každý soudný člověk, že i kdyby jste dal na tajné služby a obranu 10x tolik co nyní, výsledek nebude o nic lepší. Podíváte-li se, že zadržení jednoho unikajícího teroristy stojí na zásazích a dalších opatřeních asi 8 miliónu Eur, pak v současnosti odhadovaných 35-40 000 radikálních islamistů po celé Evropě by zruinovalo rozpočty půlky Evropy.

Jedinou možnost, jak snížit nebezpečí terorismu v Evropě jsme propásli na hranicích. Musí Vám být jako inteligentnímu člověku jasné, že ta možnost je pro Evropu velmi těžko stravitelná - je jí použití síly k zastavení nekontrolované masy migrantů.

V současnosti už je jakákoliv vnitřní obrana jen málo účinnou a otázkou není, zda budou následovat další teroristické útoky, otázkou je kde.

Německý úřad pro migraci nedávno zveřejnil, že 70% nově příchozích migrantů má nulovou šanci získat práci, v Die Welt se objevil článek, že 47% Turků v Německu nepracuje. Přiznání švýcarské vlády o migrantech, kteří žijí v zemi 7 a více let a jsou závislí na sociálních dávkách: Eritrea 91%,Turecko 89%, Sýrie 87%, Írán 84%. Švýcaři potvrzují podezření hraničící s jistotou, že EU nezískává žádnou pracovní sílu a jen importuje příjemce sociálních dávek.

Co myslíte, že bude následovat u nově příchozích až skončí v muslimských komunitách? Kriminalita a agresivita v těch lepších případech, sebevražedné útoky v těch horších. S každým takovýmto migrantem, s každou nově otevřenou mešitou vzniká pro evropskou populaci větší a větší riziko Madridu, Bruselu, Londýna či Paříže. Na tom bohužel nic nezmění zvýšené rozpočty bezpečnostních složek a tajných služeb.

7 0
možnosti
MK

Vážený pane Zdechovský, rád bych Vám poděkoval za to, že udržujete kontakt s českými občany, píšete o svých zkušenostech a dokonce se účastníte diskusí pod svými články. Tomu říkám kontakt s voličem a zodpovědnost vůči lidem.

Na evropské politické scéně je to vzácnost, většina politiků považuje své voliče za dobré jedině k tomu, aby jim co 4 roky dali hlas a vzali si nějakou tu koblihu nebo guláš. Elitářský přístup drsně převládl.

Svým způsobem je Vás pro KDU-ČSL škoda...

Kdybyste byl jejím předsedou, mohl byste způsobit její oživení podobně, jako jej teď způsobuje mladý Sebastian Kurz v Rakousku. Ale tandem Bělobrádek+Jurečka to nedokáže, a to ani nemluvím o lidech, jako je Šimon Heller nebo Ivan Gabal.

5 0
možnosti
Foto

chichi :) nejste sám, kdo si tohle myslí! :) taky by se mi Tom moc líbil jako předseda.... ;)

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane, je mi líto, ale považuji vaše „silná“ slova za stejně „prázdná“ jako těch, které kritizujete. Voláte po „silných“ politicích. Chcete, aby se bezpečnostním složkám dostalo plné podpory a to dokonce na úkor sociálních výdajů. A jen tak opravdu povrchně a neurčitě naznačujete jak by to mělo vypadat. Já vám řeknu jedno. I přes všechno volání mnohých po takové politice se většinou jedná o lidi, ke kterým se podle mého přiřazujete, kteří nevědí, jak by to mělo vypadat. Ten váš „silný“ politik, by totiž potřeboval opravdu minimálně dvoutřetinovou podporu všech občanů, které se mu nikdy nedostane. Oháníte se Izraelem, chcete ho dávat za příklad. Zde to tak však je. A není to otázka „silných“ politiků, ale silných občanů, kteří pak volí silné politiky.

2 3
možnosti
Foto

Pane Kotyku,

podle mě nevíte, o čem píšete. Již v listopadu jsem navrhoval sérií opatření, které by měly reagovat na útoky v Paříži jako například:

· Radikalizace: Má se předcházet radikalizaci vevězeních a na internetu, přičemž součástí strategie mají být vzdělání a lepšíintegrace. Přijetí příslušných opatřeníje zamýšleno za situace, kdy se očekává příchod zahraničních bojovníků.

· Nepovolený obchod se střelnýmizbraněmi: Přikročit se má k přepracování směrnice a akcípodnikaných proti černému trhu v Belgii, na západním Balkáně, východníEvropě a tzv. černé síti.

· Dohoda o TFTP (Trivial File Transfer Protocol ): Zajištěníjejího prodloužení a platnosti. Komise má předložit návrh Evropského programupro sledování teroristických financí (European terrorist finance trackingprogramme)

· Evropská černá listinateroristických organizací včetněsaláfistických hnutí a organizací.

· Přehodnocení rámcových rozhodnutí týkajícíchse terorismu: zrychleníprocesů

· Zahraniční bojovníci: společná definice a dohled nad„navrátilci“

· Podpora obětí terorismu naevropské úrovni – zabavovánímajetku po teroristech za účelem odškodnění obětí.

· Zpravodajské služby: Klíčové je lepší sdílení informací a spolupráce mezi členskými zeměmi

4 0
možnosti
Foto

R^ ... ale v nadpisu bych škrtla slovo "už".

Na gesta, zvláště pak neschopných politiků, nebyl a ani není zvědavý nikdo nikde

3 0
možnosti
JS

Musime pockat az teroriste zacnou pouzivat jinych zbrani (chemickych, radiologickych , atd) a obeti pujdou do tisicu a statisicu. Pak teprve prijde ten pravy dictator misto multikulturni sebranky, ktera dnes vladne v Evrope. Ale ani to je mozna neprobudi.

5 0
možnosti
Foto

Psal jsem o tom nedávno:

http://zdechovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=497776

Bohužel stále pořád se v rámci nesmyslné korektnosti o mnoha problémech v západní Evropě nemluví. V mnoha státech jsou No-go zóny a bezpečnost se tu vůbec neřeší.

3 0
možnosti
MR

Postačí tři generace vyrostlé v určitém bahobytu a servisu státu a společnosti a vytvoří se ideologie o humanistickém světě, rovnosti a jedné civilizaci. Ve skutečnosti je to odtržení od reality, založené na kultu mládí a nulových zkušenostech mladých, jež poptávají určitou sortu politiků.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma. Samozřejmě, že boj s teroristy nelze vyhrát bezbolestně, ale lidé potřebují naději. Viz britský premiér za II. světové války WInston Churchill, který řekl Britům, "nemohu Vám slíbit nic jiného než krev, pot a slzy, ale tuhle válku vyhrajeme."

Tedy je jasné, že teroristům se nelze okamžitě stoprocentně ubránit, ale musíme s nimi bojovat. Není správné se úplně vyděsit a nechat se vykolejit, protože to je to, co teoristé chtějí, ale zase nemůžeme nechat teror jen tak být. Je třeba najít hranici mezi zachováním svobody a mírou jejího omezení.

Vzorem nám může být Izrael s jeho bezpečnostními omezeními na letištích. Na letišti Ben Guriona v Tel Avivu nás už u vjezdu pře halou kontrolovala ostraha a já to bral jako normální součást opatření proti tomu, aby teroristé nepronikli do letištní haly.

11 0
možnosti
Foto

Musíme se začít od Izraele učit rychlá a účinná opatření. Po bruselských útocích některé věci a opatření v Izraeli chápu.

8 0
možnosti
PD

P91e86t42r 20D14o29b82r76ý

28. 3. 2016 16:54

Předpokládal bych, že když víte že do neziskovek zbytečně tečou peníze které chybí jinde, tak jako politik budete více slyšet a třeba budete shánět podporu při ostranění téhle současné destruktivní zrůdnosti. Na jedné straně přes neziskovky platíme podporu a zásobování ilegálních migrantů při jejich ilegálním překračování hranic a na druhé straně platíme policajty kteří je tam jezdí chytat aby ty hranice nepřekračovali. Kdo jiný za tohle může nežli politici. Kdo jiný to může změnit nežli politici. A když to nemohou změnit, tak proč alespoň na tuhle zrůdnost od rána do večera nepoukazují. Ono je jim to totiž jedno. Daňový polatník to prostě pod pohrůžkou kriminálu musí zaplatit a politik si za odměnu ještě valorizuje plat a náhrady. Potom se nemůžete divit, že máte lidi v ulicích protože nic jiného jim už nezbývá.

17 0
možnosti
Foto

Ano, vím o často nesmyslných projektech. Už systematicky pracuji na tom, abychom řadu těchto neziskovek odřízli od penězovodů z EU.

11 0
možnosti
RJ

R88o36m67a25n 21J27u19r81e44k

28. 3. 2016 16:53

Podle mě bude problém s náborech schopných lidí do tajných služeb, stejně jako to vidíme v armádě a jiných složkách. Koncepce dlouhodobého útlumu je teď dobře vidět, řeči politiků na tom bohužel moc nezmění, rozladění lidí naprosto chápu, bohužel jak je pro Evropu typické, viník zůstane nepotrestán.

2 0
možnosti
ZH

Hlavně, že troubové kritizují akce izraelské armády. Nakonec budeme rádi za poučení z jejich strany...

11 0
možnosti
Foto

Japonské přísloví říká: Když nevidíš celou cestu, nekritizuj první nerovnost...naprosto s Vámi souhlasím. R^

7 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.