Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 1
možnosti
PN

R^ Teda vy tu organizujete pěkný slet čarodejnic R^ ;-D

8 1
možnosti
Foto

Já ne, oni si ho tu udělali sami ;-D;-)

4 0
možnosti
PH

Ředitelka BV v Tromsø, odstoupila, kvuli tomu, že "falšovali statistiku", jak uvádí místní deník. BV má ze zákona za úkol každé hlášení o znepokojení prošetřit do týdne osobně. RODIČE a ZAMĚSTNANCI BV si stěžovali na to, že BV řeší případy telefonicky a ne osobně. Tzn např. , že pokud napr. maminka novorozence v depresi poslala na BV zprávu o znepokojení, BV ji telefonicky kontaktoval a doporučil, at se obrátí na místní oddělení dětských sester, která to má v kompetenci, tak porušil zákon. Neboť BV má dle zákona povinnost jakoukoliv zprávu o znepokojení řešit osobně, ne telefonicky. A na záklaně toho, že zaměstnanci řešili případy, které byly po telefonátu odloženy, tak porušili zákon.

http://www.nrk.no/troms/mistenker-talljuks-for-a-skjule-lovbrudd-i-barnevernet-1.12692973

http://www.itromso.no/nyheter/2016/02/03/Enhetsleder-ved-Barneverntjenesten-trekker-seg-12110812.ece

3 1
možnosti
PN

Bere vůbec někdo v potaz, že BV zřizují obce, takže se každá může chovat úplně jinak, ale kontrolu nad sebou nemá nikdo. Př. v Prostějově na městském úřadě vládnou komunisté, dokonce bývalí agenti a konfidenti. V nedalekém Hněvotíně zas je velmi progresivní starosta, který získal několik ocenění, obec neskutečně zvelebil, přitáhl investory, postavil chodníky, zajistil dopravní obslužnost atd.. Jsou v ČR na městských úřadech komouši nebo progresivní lidé, kterým jde o blaho své obce?

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 1
možnosti
Foto

H15a98n38a 89V53l31k87o15v27á

26. 2. 2016 12:53

Svazácky bojovně vypadají spíše vaše příspěvky, paní Svobodová;-)

4 8
možnosti
EM

Není pravda, že chyby BV vidí a kritizuje pouze pan Zdechovský, jak se tu někteří diskutující snaží naznačit. Takže podle nich se demonstrace v Norsku a dalších státech asi konají jen proto, že nepochopili ty skvělé fungující "samočistící" procesy. A nebo je to přesně naopak - k nápravám dochází proto, že se konečně o BV začíná nahlas mluvit?

Odkaz např. http://www.mhskanland.net/page10/page300/page300.html

7 0
možnosti
Foto

H50a23n79a 20V12l44k90o65v87á

26. 2. 2016 12:51

Paní Matiášková, ti někteří diskutující upozorňují na skutečnost, že Norsko své problémy řeší a řešilo je už před touto hysterií, ve velké míře iniciovanou českým Petičním výborem.

Pokud byste si přečetla názory lidí co v Norsku žijí, dozvěděla byste se, že se tam tyto problémy řešily dávno před kauzou Michalákových a k tomu aby si Norové řešili své věci nepotřebují rady z Čech, kde máme dost vlastního másla na hlavě.

A na výkřiky pár tisíců lidí, kteří mají potřebu "bojovat" neberou ohled.

Takže žádné "ledy se lámou", ale naprosto normální proces v demokratické zemi.

3 5
možnosti
JZ

Je to vynikající odpověď Tomáše Zdechovského na článek v LN k situaci sociální péče dítě v Norsku. Srovnání Česka s Norskem v této oblasti pokulhává. Je to skutečně, jako bychom srovnávali jablka s hruškami. Norsko je díky tomu, že na rozdíl od nás nepoznalo socialismus sovětského střihu, bohatší zemi. Navíc nemá chudou romskou menšinu a sociálně vyloučené regiony jako my, jak správně poznamenává pan europoslanec. To všechno samozřejmě se projevuje i v oblasti sociální péče o děti. Za článek karma. :-)R^

6 3
možnosti
PH

Moc pane europoslance nechapu, proc je pro vas odstoupeni reditelky v Tromso dukazem toho, ze norsky system ochrany ohrozenych deti je v troskach a ze my z Cech ho musime pomoci napravit. Prave tento fakt jasne dokresluje, ze norska spolecnost je schopna se o sve veci postarat sama!!! Muzete v klidu dal pracovat v Bruselu na sve agende a plneni slibu vasim volicum a netrapit se tim, jak pomoci nebohym Norum v jednom nejsevernejsim okrese na svete. Reditelka v Tromsø odstoupila na zaklade kritiky rodicu a zamestnancu Barnevernet. Ti si stezovali Celonorskemu svazu lidi, kteri prosli BV, obcanske iniciative. Ta si stezovala komunalnimu vedeni a zadala vysvetleni. Hodne se do toho opreli mistni novinari a na zaklade toho, reditelka odstoupila. Takze obcanska spolecnost funguje, samocistici procesy jsou pritomne i u toho vaseho BV, ktery se `vymyka jakekoliv kontrole`. Jen vy se nam tu snazite vtloukat do hlavy, ze je nasi svatou povinnosti v ceskem medialnim prostoru a na politicke scene, resit problem norske socialky. ...Protoze Norove to sami nezmuzou. A co bylo predmetem kritiky napisu v dalsim prispevku.

7 7
možnosti
LW

6 let. Ne měsíců. Zbytek viz. Paní Valachova.

1 1
možnosti
Foto

6 let by bylo za závazné tyrani, coz bylo průkazně vyloučeno uz v den odběru, kdy deti zrengenovali a nenašli vubec ale naprosto vubec nic. 6 mesicu je maximum za to občasné plácnutí, ke kteremu se otec přiznal.

3 0
možnosti
MK

Pane Zdechovský vedete úspěšný boj proti větrným mlýnům, ale nevím, proč jste si vybral zrovna Norsko, můžete zkusit třeba Katar, Saudskou Arábii i další země, které jsou bohaté a lidská práva se tam také nedodržují dle našich představ. Pokud se v Norsku něco někomu nelíbí, nikdo ho nenutí se tam stěhovat a žít. Nezadatelným právem Norů je, aby tam měli takové právo, jaké vyhovuje jim. Já zde (v ČR) nechci islám ani jiné náboženství, který by mi bylo vnucováno. Musulmani si naopak myslí, že islám je to pravé ořechové a mělo by být všude, kam jen oko "mezulána" z minaretu dohlédne. V Saudi se může najít nějaký imám ibn"Zdechovský", který ho nám na základě jakéhosi koránu bude chtít vnutit. Bude to správné ?????

1 7
možnosti
Foto

Norsko je nam davano za vzor, úzce se s nim spolupracuje na reformě pece o deti v CR a jednáním BV jsou ovlivněni občane EU. Takze za me pletete hrušky s jabkama, kdyz upozorňujete na problémy v Saudi.

9 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.