Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Na ČT ta propaganda dostala také prostor. Politické zadání je jasné - je třeba umlčet kritiky sociálního inženýrství;-).

9 0
možnosti
Foto

Já myslím, že to bylo vyvážené. Nikdo nemůže mluvit o jednostrannosti.

1 0
možnosti
TH

stiznosti ekonomickych migrantu,nechapu ten povyk

1 1
možnosti
Foto

Jen pro objektivitu uvádím, že české matky z Norska na mě napsali stížnost do mé frakce. Viz. dnešní Události

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/216411000100226/

Poté, co k nám dorazila, byl zařazen na naše jednání příští týden mimořádný bod na Working group

Supposed allegations of abuses of the Norwegian child protection service - Barnevernet

JURI

Responsible: Daniel BUDA Coordinator: Tadeusz ZWIEFKA

(Advisor: F. Neher)

No řekněte, mám se na holky české důvod zlobit? Já je prostě miluji ;-) A do hlavních zpráv na ČT jsem se nedostal snad od začátku toho, co jsem byl zvolen europoslancem. Prostě díky, díky, díky [>-]EUR^

19 0
možnosti
Foto

H28a26n75a 85V63l10k31o75v62á

26. 2. 2016 20:48

Jen pro objektivitu (protože s vašimi informacemi jsem se párkrát seznámila i z druhé strany) uvádím, že se jim ani nedivím;-)

1 5
možnosti
RK

R86a30d71e71k 48K47a32l65a85č

26. 2. 2016 19:31

Děkuji panu Zdechovskému za reakci na článek v Lidových novinách. Mimo zde již zmíněné dezinformace, které v něm zazněly, mě v článku zaujaly tři body:

1. "Architektka se o vhodnosti svého bydlení radila s norskými úředníky".

2. "Je zde kladen důraz na úspěšné kojení". (zřejmě mají na mysli Maxine a nejmladší dítě Bodnariů a všechny další odebrané kojence)

3. "Porodní asistentka zdůrazňuje, že je potřeba mít nachystanou manželskou postel".

Já teda nevím, ale kdybych byl člověkem, který váhá se svým názorem na dění v Norsku, tak mě tyto tři absurdnosti na stranu Norska rozhodně nepřikloní.

14 0
možnosti
VV

Až na to, že řeč je o úplně jiném článku, který vyšel jen v tištěné podobě minulou sobotu v Orientaci. Napsalo ho v obecné rovině pět krajanek, které použily konkrétní čísla a odkazy na články. Svoji osobní zkušenost upozadily. Např. Vámi zmíněná paní architektka mezi autory články vůbec nefiguruje, ani se tam o ní nemluví.

0 0
možnosti
PV

Ono těch podivností v článku LN je víc. Autorky uvádí, že "Barnevern vrátil dítě", realita je taková, že dítě nevrátili, ale vrátit museli na základě rozhodnutí soudu, který nařídil dítě vrátit, zamítl odvolání těch úředníků a ještě jejich práci zkritizoval. A tak dále. Nemluvě o takových detailech, jakože autorky nedokáží správně ani sečíst 4 čísla.

16 0
možnosti
Foto

Paní Wunderlichová, Vlková a další, myslíte si, že Fox news je nějak napojena na pana Zdechovského? Ze tohoto mediálního giganta pan Zdechovský podplatil? Myslíte si, že pan Zdechovský stojí za mohutnými demonstracemi proti Barnevernetu v celém světě?

http://www.foxnews.com/world/2016/02/25/christian-children-seized-by-norway-reunited-with-parents-3-months-later.html

22 0
možnosti
JK

Obhájci norského systému si ještě neuvědomují, že jedou na chcíplé kobyle.

14 0
možnosti
JK

Ony zapomínají ve své argumentaci uvést to nejzákladnější - že tamní systém umožňuje odebírání dětí na základě subjektivního názoru jednotlivce a navíc dál umožňuje řešení stylem - presumpce viny vůči rodičům.. Že Barnevern se v podstatě nikomu nezodpovídá.. !

V zemi je 428 samosprávných obcí, takzvaných komun. Každá má svůj vlastní Barnevern, který rozhoduje ve své vlastní působnosti. Norská vláda nemůže do působnosti obcí zasahovat, to je ale právě ta systémová chyba.

428 BV - každý krát několik zaměstnanců... s jejich subjektivními názory a schopnostmi cokoliv (NE)zhodnotit objektivně, fér. Odebírání probíhá spíš preventivně, předem, aniž jsou skutečně a nezpochybnitelně ověřena FAKTA. Skutečnými odborníky, kteří se OPRAVDU neznají a jejich posudky jsou FAKTICKY nezávislé. A kteří jsou opravdu poctiví a nejdou Barnevernu "na ruku".. A s rodiči se jedná stylem - presumpce viny !

Někteří odborníci říkají, že si nemohou dovolit nesouhlasit s CPS - http://jdem.cz/bwtk49

SKRYTÉ VAZBY - http://jdem.cz/b5unp2

Většina dětí odebrána neohlášeně - http://jdem.cz/bwvy93

Od právníků zní alarm: - CPS odebírá příliš mnoho dětí rodičům - http://jdem.cz/b5unr7

Musíme přestat s norskou judikaturou a politikou péče o děti s velmi totalitními rysy.- http://jdem.cz/bvsjt5

CPS- používání soukromých konzultantů Barnevernem ohrožuje právní stát, právní záruky pro děti - http://jdem.cz/brnbb3

Co je to s (některými) experty? - http://jdem.cz/b5uns2

14 0
možnosti
JK

Soudnictví nemá peníze na záznam soudu: http://jdem.cz/b5unt3

Norsko je jednou z mála evropských zemí, která nevede záznam toho, co se u soudu říká. Hlavní soudce Tore Schei je přesvědčen, že to oslabuje právní stát.

Hrůza kolem ochrany dětí - http://jdem.cz/b5unn2

(P) nemocné Norsko - http://jdem.cz/b5unq5

4 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
34 0
možnosti
Foto

H92a13n54a 64V27l98k29o30v66á

26. 2. 2016 14:39

A jak to souvisí s článkem?

2 21
možnosti
LW

Krátce. Až bude čas tak se na to podíváme podrobněji.

Tedy. V tech procentech děti mimo domov jsou v obou zemích i odložené děti, i sirotci a v Norsku ještě navíc azylanti, kteří přicházejí bez rodičů. Data jsou srovnatelná.

Výkřiky typu - obhajujete neobhajitelne etc. Vysvětlují, proč vám to noviny nechtějí otisknou. Žádné zdroje. Jen takové plácání. Navíc už se ví, jak manipulujete a desinformujete. Nyní si již média jistě dají na vaše vyjádření pozor.

AR je už novinář?

Další tvrzení, které v textu mate, odpovídá tvrzení - to že o ničem nevíte, neznamená že se to neděje. Ale no tak.

Bodnariu - my netvrdíme ze jsou viní. V tom článku to je jasně napsáno. Opět manipulace? Vkládáte nám do úst něco co tam nikde není! Co ale sdělujeme je lhaní a manipulace velkého rozsahu - také jste ji pomohl.

Na závěr zcela mimo reakci na náš text vkládáte podrobnosti o jiném případu.

Tedy není jediná lež kterou byste v našem článku našel.

Zadruhe - užíváte manipulativni formulace, žádná relevantní data. Čekala jsem větší výkon.

Zatřeti - obvinit někoho ze lži veřejně - a to opravdu můžete jen tak? I když jste žádnou lež nenasel a nevysvětlil?!? Silný kalibr.

5 13
možnosti
Foto

Pan Ruščák na rozdíl od Vás dává odkazy na fakta a ne na dojmy. :-/8-o

9 1
možnosti
PN

„Děti musejí mít vlastní postel, což ovšem neznamená, že nemohou spát s rodiči, pokud chtějí. Stejně tak musejí mít místo na psaní úkolů,” říká architektka Jitka Holanová, která se o vhodnosti svého bydlení radila s norskými úředníky. Zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/395626-za-placnuti-pres-zadek-vam-dite-nevezmou-ceske-matky-v-norsku-se-uradu-neboji.html

Už to dokazuje co je to za verbež co bojuje za BV. Radit se s úředníkem o vhodnosti bydlení? Asi nějaká soudružka co ráda totalitu.

21 1
možnosti
LW

A tím jste chtěl říct co? Vám přijde divné ze dítě by mělo mít postel a stůl?!? To jsou dle vás neakceptovatelne nároky? Architekti se musí radit s úřady. Je to podstatná část práce architektů ;-)

1 11
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.