Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

90% úřednických odpovědí zní, že to nejde, hlavně aby z toho nekoukala nějaká práce. Přitom je tolik nástrojů - velvyslanci, spolupráce v mezinárodních organizacích (včetně jejího oslabení či přerušení), žaloby státu na druhý stát, revize mezinárodních smluv. Vším tímto se dá zpočátku jen pohrozit, a postupně uskutečňovat. Ale ČR poradí, ať se rodič prosoudí celým cizím soukolím, a poté, co dítě bude odcizené, ČR se připojí k žalobě k ESLP, aby bylo v soudních archivech, jak ČR pomohla svému občanovi.

V tomto konkrétním případě možná sama matka o pomoc nestála, když viděla, kam český nezájem a diletantismus vede a bojuje spolu s otcem Norem v rámci tamních možností. Obzvláště trapné od ČR je, že v takové věci hledá pomoc u podobně postižených zemí, asi nemá odvahu za své občany bojovat sama - viz snaha projednávat norské kauzy s visegrádskými zeměmi. Jistě je dobré poradit se s někým o postupu, ale čekat, že jednotná visegrádská fronta na Barnevernet zabere je jen výmluva a zastírání vlastní neschopnosti.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 4
možnosti
Foto

Paní Toušová je pěstounka? 8-o To snad ne!

1 2
možnosti
Foto

Paní Marksová se musí především starat o naši vlastní socialku.

O tu Norskou ji to nepřísluší a nemá ani žádnou možnost jak zasáhnout-ona ani jiný Český politik.

To co předvádíte vy a paní Chalánková je čiročirý populismus a nahánění politických bodů. Vám o ty dotčené nejde-jinak byste to nemedializovali když oni sami o to aby se to nemedializovalo žádali.

Migranti musí dodržovat zákony hostitelské země-nebo to podle vás neplatí?

3 5
možnosti
Foto

Když to říkáte Vy o tom populismu, tak je to pro mě pocta ;-)

1 1
možnosti
JK

Pánové, obraťte list a začněte se také zabývat situací u nás , zejména vy, pan Zdechovský. Podívejte se na činnost naší obdoby Barnevernetu, OSPOD /orgán sociálně-právní ochrany dětí/, který se zabývá problémy několika tisíce našich dětí, třeba těmi, které byly odebrány v současnosti paní Szwajnochové, o kterém píše Právo se svém sobotním vydání na první straně pod názvem "Kartářka napsala, že je blázen, tak matce sebrali děti".

Fakta budou na dosah ruky, nebudete je muset cucat z malíčku jako doposud a karma bude určitě na vysoké úrovni.

3 0
možnosti
Foto

Pane Jaroslave, já se o situace u nás velmi intenzivně zajímám. Ale jen o tom, co dělám v ČR, se nikdo nikde nezajímá. A kdo za to může? ;-)

6 0
možnosti
DK

Já nechápu, proč se máme motat do péče o dítě v jiné zemi, než je naše. Nicméně by mne zajímalo, zda naše úřady projevují takovou péči o naše vlastní děti a děti v jiných zemích....Mimochodem, pokud ta holčička potřebuje ledvinu a dá ji ji její matka, tak věřím, že veškerá další péče o ni bude lepší než u nás,,,,

1 0
možnosti
ZB

To je celkem rána pro bojovníky proti Norsku.Matka odmítla pomoc,asi dobře ví,že by "pomoc" byla ve stylut něčích silné výroků o odvolání velvyslance nebo norských fašistech,co "kradou" děti.Taková rétorika nikdy nikomu nepomohla.To je už je prověřeno realitou....

4 4
možnosti
Foto

Nevím, jaké bojovníky proti Norsku tady vidíte: Zkuste si nejdříve něco o tom, co říkáme přečíst a pak tu pište do diskuse:

http://domaci.ihned.cz/c1-65098160-praha-se-pripojila-k-evropskym-protestum-proti-norske-socialce-demonstrovat-ma-zdechovsky-i-chalankova

;-)8-o

4 2
možnosti
JT

On to nebude alibismus. Podle me je to zbabelost. Nejsou schopni udelat ani tak bezzube gesto jako odvolat naseho vyslance nebo vypovedet jejich. a to uz vubec nemluvim o tom posadit deti do diplomatickeho auta, dovezt do Cech a pak teprve zacit diskutovat s norskymi urady.

7 0
možnosti
JT

Jak je možné, že holčička nebyla převezena do nemocnice, kde by neměla dostatečnou péči a léčbu?

Kde je ten všemocný Barnevernet? Opravdu stačilo pár demonstrací a nesouhlas v místním tisku?

Prý jsem pro ohrožování života dítěte a ono stačí počkat a vývoj situace je jiný než předkládáte....

A ještě dotaz, vy víte, že ten tatínek, který je Nor chce být nebo mít své dítě (dávno zpátky) v ČR?

5 2
možnosti
JT

Pani Matiášková mínus zrovna od vás je opravdu povedené, když vy jste ta co mi podsouvala, co jsem neřekla a ještě to nedopadlo tak jak jste tvrdila ;-D

3 0
možnosti
Foto

Ale vy nám nesdělujete, zda se rodiče na naše úřady vůbec někdy v minulosti obrátili? Není tedy co přezkoumávat.

1 1
možnosti
Foto

Kdy a na koho? Telefonicky, mailem?

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.