Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Bojovat proti porušování lidských práv rodičů v Norsku je správné (stejně jako proti porušování lidských práv otců v ČR), ale je třeba připomínat, že pokud se jedná s smíšené česko-norské manželství tak se nejedná o české dětí, není vůbec jisté, jestli jejich rodiče chtějí dítě dostat do ČR a už vůbec je hloupost tvrdit o navrácení dětí, které se narodily v Norsku, ZPĚT do ČR !

0 0
možnosti
Foto

H59a61n55a 96V38l45k47o92v38á

20. 1. 2016 18:29

Pane Zdechovský, ptám se vás. Plusoval jste paní Pavlíkovou a ona mi nejspíš neodpoví. V čem tkví ten "Barnevernet po česku" a čím je nebezpečný.

Jen upřesním, že nejsem pěstoun a 2 mé vlastní děti mi stačí.

Děkuji europoslanci za odpověď.

1 1
možnosti
LN

..zkusím odpověď..obecnou...neb konkrétní by mohla určitým..mně blízkým lidem uškodit.....

...bohužel....praxe české...hodné...spravedlivé...OSPOD....tedy odboru sociální péče o dítě....se v mnoha případech liší od norského barnevertu jen tím...že se o ni nemluví....

2 0
možnosti
OP

Ministryně Marksová je kromě jiného i nebezpečná osoba pro české rodiny, protože se nevzdala myšlenky na český Barnevernet

4 1
možnosti
Foto

H12a42n57a 49V27l65k37o74v69á

20. 1. 2016 18:12

Paní Pavlíková, v čem konkrétně se vám zdá ústavní péče lepší než pěstounská?

3 1
možnosti
Foto

Vůbec si netroufám hodnotit, kde je pravda...ale moc by mě zajímalo jedno: medializace těchto případů je z pohledu norského právního řádu špatná. Fotky dětí, jejich jména, příběhy. Ani u nás se nesmí úřady vyjadřovat. Vycházím -li z toho, že výsledkem Vašeho snažení má být zajištění spravedlnosti a náprava bezpráví - jste si jistý pravdou? Nemyslím jen tenhle případ, myslím všechny k nimž jste se vyjadřoval. Vím, jak bývá těžké poznat kde je pravda - máte dost faktů na to, abyste si Vy mohl být jistý? A ještě jedna věc mi vrtá hlavou: Vy a jiní politici musíte vědět, že pokud případ medializujete a jsou to rodiče, kteří Vám poskytnou informace ( a svůj úhel pohledu) - můžete medializací uškodit. Nemluvím o morální stránce informování o stavu dětí ( problémy se střevy, zánět na penisu ... určitě to dané děti poškodí, až si za pár let přečtou co o nich věděli miliony lidí), mluvím o právním aspektu, o tom že norské úřady medializaci odsoudí. Přesto se dál vyjadřujete, vystupujete v televizi ... plní se tím Váš cíl - zajištění spravedlnosti a náprava bezpráví?Děkuju za odpověď

7 0
možnosti
Foto

Vážená paní Tobiášová,

medializace je už poslední možnost, jak udělat něco s tímto bezprávím, které se rodičům a dětem. Politici by se, pokud úřady skutečně fungují, do podobných kauz neměli motat. Ale v případě, že instituce přestali fungovat ve prospěch rodin a začali fungovat na základě naprosto proti zájmu společnosti a rodin, musí to být právě politici, kteří jsou odpovědní za nápravu tohoto stavu. Hezký den!

4 2
možnosti
Foto

H35a54n16a 56V30l35k84o15v76á

20. 1. 2016 16:15

Paní Svobodová bezobsažnými příspěvky ovládá diskusi, takže ji už nikdo číst nebude. Jo, máte ten Akční týden. Tak dál a víc vašich nicneříkajících příspěvků s vaší fotkou;-D

2 4
možnosti
Foto

Na rozdíl od Vás se za svou identitu nestydí a neútočí na Vás. To, co jste napsala, je zbytečné :-/

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
PH

Ano, dorazila delegace 11 rumunských poslanců parlamentu a senátu, velvyslanec Rumunska v Norsku. Setkali se se zástupci norské vlády, parlamentu a pak s guvernérkou kraje, ve kterém rodina B. žije. Úřad guvernéra je právě ten, který může kontrolovat, zda BV dodržuje zákony a vyhlášky. Nejdřívě vyslechla jejich názor, že v Rumunsku je nepřijatelné, aby děti byly odebrány z rodiny před vynesením roszsudku. Pak jim vysvětlila, jak funguje norský systém. Moc dobře, že dorazili.

3 0
možnosti
Foto

Politik je člověk maximalizující svůj vlastní užitek.

4 0
možnosti
Foto

Opravdu? Tak to byste si jím měl stát.

0 0
možnosti
JC

Co čekáte od úředníků? A pan Kapitán je přímo příkladný úředník, který se řídí třemi zásadami: 1. Kdo nic nedělá, nic nezkazí, 2. Co tě nepálí, nehas a 3. šéf má vždycky pravdu. A Marksová? Tam si je třeba připomenout: nomen omen.

7 1
možnosti
JZ

Je smutné, že ministryně Marksová je v této záležitosti nečinná. I když dítě žije v Norsku, má české občanství a proto by se o jeho osud měly české úřady zajímat. Je normální, že státy poskytují svým lidem v zahraničí právní pomoc.

7 1
možnosti
Foto

Má i Norské občanství

1 1
možnosti
MK

Pane Zdechovský věnujte se tomu, za jste z našich daní placen a nemontujte se do vnitřních záležitostí Norska od toho rozhodně nejste placen a nepřísluší vám to. Já o "Barnevernetu" jako jiných norských orgánech, předpisů a zákonech vím velké kulové a na rozdíl o vás se to nebojím přiznat. V Norsku nežiji, ale žiji v v ČR, která je bohužel součástí EU. Od vás bych spíše čekal, abyste zamezil terorizování nás "ofčanů" nesmyslnou byrokracií EU, navážení se do vnitřních záležitostí a to nejen Polska. Nejvíce nás pálí masový a nekontrolovatelný příliv individuí do Evropy a co proti tomu děláte, nic!!!!!!!!. Pokud byste něco dělaly, tak by už ten přílov nebyl!!!!!!

Obě dámy se rozhodly pro Norsko, tak musely počítat s tím, že tam platěj jejich předpisy a naší povinností rozhodně není za ně tahat "horké kaštany z ohně".

0 6
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS