Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Už i norští diplomaté nevěří vlastní sociálce. To se naším pózérům líbit nebude

1 0
možnosti

Jen pro info pro norské diplomaty:

V Norsku existuje více typů výpisů z trestního rejstříku. Pokud chcete pracovat ve školce/ školství, žádáte o tzv. konkretizovaný výpis z trestního rejstříku (Limited police certificate), ve kterém se uvádí pouze výpisy činů, které se neslučují s touto prací. Donedávna to bylo hlavně podezření, obžalování a odsouzení za sexuálního zneužívání dětí nebo dospělých, násilné, loupežné činy, zneužívání narkotik. Od 01.12.2015 vstoupila v platnost novela, která do výpisu zahrnuje i zneužívání v blízkých relacích, tzn. v rodině. Školky mohou zaměstnance kdykoliv požádat o nový výpis. Až zase někdy v Bruselu pozvete norské diplomaty na oběd, tak jim to třeba můžete vysvětlit.

0 2
možnosti

P63e34t28r 29M58u64n57z38a98r

27. 12. 2015 10:31

Tak to nechápu co jste tím chtěla říct. Jako, že by Michálková nyní měla něco v trestním rejstříku, co by tam do 1.12. neměla? Jak to víte?

2 0
možnosti
Foto

Pane europoslanče, pochopil-li jsem správně, snažíte se přistupovat k problému komplexně a principiálně, a nikoliv jen skrze jediný případ.

Proto bych Vás rád upozornil na poměrně čerstvý případ rumunské rodiny Bodnariových, kterým Barnevern unesl pět dětí, přičemž jako hlavní důvod nyní uvádí "křesťanskou indoktrinaci" dětí, která má mít podstatu v tom, že tito evangelikálové (jako všichni evangelikálové) vedou své děti k víře v Boha a k tomu, aby se o ní a o Bohu nestyděli mluvit před ostatními.

Jsem si jist, že jako křesťanský demokrat ze země, která má bohaté nedávné zkušenosti s pronásledováním křesťanů, budete podobný důvod odebrání dětí vnímat jako obzvláště zajímavý. Takhle daleko málokdy zašli i komunisté, a to byly nějaká H-vada!

7 1
možnosti
Foto

Tomáš tento pripad v clanku primo zmiňuje. Řeší se to!

6 0
možnosti

norsko stvorilo lucifera, na to nezapomen, autore, stejne snadno , jako muze barne odebrat deti nejake michlaakove, muze to udelat norskym poslancum, ministrum, krali.satan pusteny z retezu. jedina cesta je barne parlamentne zrusit a vymoci si proti nim pravo nasazenim policie a armady.

1 0
možnosti
Foto

Nebojte, tohle si neustále připomínám ;-)

2 0
možnosti
Foto

Chce se mi napsat "vypada to nadějně", ale mam oprávněný pocit, ze bude potřeba, aby se zhroutil cely tamni systém, jinak Eva kluky zpět legálně nedostane.

7 0
možnosti
Foto

Osobně mám podobný pocit...ale naděje umírá poslední.;-)

1 0
možnosti
Foto

Kdy začnou podobné masové protesty proti našim soudům a sociálkám, které v případě rozvodu systematicky připravují děti o péči jednoho z rodičů? Norsko aspoň klade důraz na stejná práva obou rodičů (i když silně okleštěná státem).

3 5
možnosti
Foto

Z hlediska přirozeného práva je to matka dítěte, která získává jedinečné právo na výchovu svého dítěte. Toto právo lze samozřejmě upravit smluvně tak, že ho získá i další osoba, nejčastěji otec dítěte, nebo ten se kterým matka žije v nějakém vztahu.

Tak jako z přirozeného práva nevzniká právo otce na výchovu jím zplozeného dítěte, neexistuje ani automatické právo matky a jejího dítěte být vyživováni tím, kdo dítě zplodil.

Stát se oproti tomu snaží nastavit jednotná pravidla, matka, dítě, otec, platná plošně na každého, ale tím zasahuje do práv lidí, kteří by si to chtěli upravit jinak.

2 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.