Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Clanek mne pobavil. Na Kube jsem byla pred trema lety a celou ji procestovala autem, tedy pokud se ten rozpadajici Geely z pujcovny da nazyvat autem. Byl to ale nezapomunutelny zazitek. Pro dnesniho Evropana je to, jako kdyby se ocitnout v museu - veskery nabytek vcetne lednice atd. maji rodiny, u kterych jste obytovani, jeste z dob, kdy americka vojska opustily ostrov. Stare americke vozy s taxikarema ve stejne barevnem tricku s jejich veteranem Vam nabizeji taxi sluzbu. Lide jsou mily, prekvapilo nas, ze i velmi starostlivy (cestovali jsme Kubou samotne dve holky), radi tanci a to kdekoliv (i na parkovisti pri parkovani naseho Geely), posedavaji jen tak na ulici a vypravi si, co noveho v dalsim dile telenovely. Mistni obyvatele velmi hezky mluvili o Fidelovi Castro, ale nemaji radi jeho bratra Raula, tehdy se obavali, co bude, az se k moci dostane on. Dostali jsme se i do mist v lese, kde naplanoval Fidel revoluci (jeho dum, osetrovna...), moc zajimavy trek v horach kousel od Santiago. Na jidelnicku mate kazdy den langustu - tak casto, az jsme ji zacali rikat kubanske kure. No a k piti kazdy den Mochito - rodine ale musite rict alespon hodinu dopredu, nakoupi jen preste to, co vypijete a snite. Pri vice soukromych rozhovorech nam Kubanci vypraveli, ze je jich sen se dostat do Evropy - hlavne do Spanelska - pry slunce, kazdy ma hodne penez a hezky zivot. Takze jsme nikomu nic nevyvraceli o jich krasnem snu (nic nepadlo z nasi strany o velike nezamestnanosti, krizi atd), proste pravo snit o hezkem svete ma kazdy. Kuba i misti lide jsou proste zazitek na cely Vas zivot.

0 0
možnosti

Na Kubě jsem nebyl. V současnosti je to nad mé finanční možnosti.ale jel bych tam hned i pravidelně,stejně jako třeba do Moskvy.Ale mluvil jsme s několika Kubánci,kteří se těšit,že se budou moci na Kubu vrátit.Nikdy nevstoupíš dvakrát do stejné řeky a vliv Kuby na USA bude mnohem větší než vliv USA na Kubu.Nevidím to tak černě a věřím v optimistický vývoj. Kubánci si to určitě zaslouží.

0 0
možnosti

O Kubě tady psalo již více lidí. Já jsem tam zatím nebyl, tak se nemohu k diskuzi vyjádřit, ale v jednom určitě s autorem souhlasím. Chtělo by se tam co nejdříve vypravit.R^

3 0
možnosti
Foto

To udelejte, mohu to jen doporucit :-) ... ocitnete se ve svete, kde se da narazit na prirozenou lidskou uctu a radost, a to i presto, ze ti lide maji stokrat mene hmotnych statku, nez my povazujeme za nutne ;-)

3 1
možnosti

Pan europoslanec Zdechovský na tajné kubánské misi, v totalitním režimu, fotil policejní zásah proti demonstrujícím za propuštění politických vězňů. S nafoceným materiálem se vrátil živ a zdráv bez jakékoliv újmy. Nikdo se o něj nezajímal. Za peníze nás daňových poplatníků (kdo mu cestu hradil) se z něj stal po návratu morální soudce kubánského režimu.

Na otázku, jak je možné, že si ti lidé jen tak demonstrují v totalitě za propuštění politických vězňů? Na to pan europoslanec dodnes neuměl kloudně odpovědět. Zřejmě proto, že nemá ponětí o tom, co je to totáč. Tohle co si dovolujou na Kubě, jsme si my v ČSSR nemohli dovolit ani omylem.

Co mě ale dostalo, že bychom měli milovat jeho zaměstnavatele EU, v tom by si s Fidelem mohli podat ruce. Každý z nich má to svoje.

4 2
možnosti
Foto

Milý Tomáši, vidím, že Vy moc smysl pro humor nemáte a asi jste nikdy neměl, což není výčitka, ale konstatování ;-) Jinak totáč jsem zažil a i ta kárná řízení s mými rodiči. A opravdu vím, co to bylo :-/ A totéž teď vidím na Kubě.

0 0
možnosti

J18a77n 66Z43i93e45g86l76e28r

17. 12. 2015 10:56

Výborná zpráva o skutečné tváři Kuby, která je jiná, než se nám soudruzi snaží namluvit. Mimochodem byla tam i moje kamarádka, která byla zděšená ze staré zchátralé Havany, a říkala, tu už dohromady nedají. Věřím tedy panu blogerovi, že o "kubánský ráj" není třeba stát. Za článek zasloužená karma. :-)R^

3 2
možnosti
Foto

Autore, vy si doufam delate jen hloupou a dost lacinou legraci .. Jestli ne, doporucuji predevsim vam na tu Kubu zajet a podivat se jeste jednou a trochu lepe kolem sebe... Kuba neni Haiti a uroven zivota se tam skutecne nepohybuje pod urovni latinskoamerickych zemi .. a mimochodem v mnoha ohledech prevysuje uroven urcitych casti severoamerickeho venkova .... Zrejme jste se snazil byt vtipny, ale dovoluji si tvrdit, ze jste nemluvil s jedinym Kubancem .... no nic :-/

1 3
možnosti
Foto

Vážený pane Vanourku, byl jsem na chubě a viděl jsem reálně ten standard života, který se pohybuje pod úrovní většiny zemí latinské Ameriky. Takže nesouhlasím :-/

1 1
možnosti

Takze mame zacit EU milovat, protoze to je na Kube jeste horsi ? A az EU padne pod uroven Kuby, tak budeme muset EU milovat proto, ze v Severni Koreji ti je jeste horsi ?

4 3
možnosti
Foto

Myslím, že jste tu nadsázku doufejme pochopil.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS