Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J47a55n 80R29á83ž

14. 11. 2015 17:33

Co bylo cílem Britů, když v odvetě za Londýn a Coventry začali masakrovat civilisty v Hamburku a Brémách kobercovymi nálety? Vyvolat strach, že už si nejsou nikde jisti.

Kdyby Japonci nedostali velký strach po masakru v Hirošimu a Nagasaki, nikdy by nekapitulovali.

Otázkou je, jak proti takovému strachu postupovat, aby se nestal destruktivním pocitem, ale naopak, aby byl součástí efektivní obrany.

Čínský general Lin-fu řekl obráncům města obklíčeného Čingischánovými vojsky: " Promněňte svůj strach v nenávist a můžete zvítězit."

3 0
možnosti
TT

Obávám se, že pan Zdechovský chce jen zabránit nejhoršímu. Upozorňoval na to i jeden náš bezpečnostní expert (jméno už mi vypadlo), ale to o co se pan Zdechovský snaží je marnost. Politici přitáhli válku do Evropy a budou umírat další lidé. Naším nepřítelem je islám!

6 3
možnosti
Foto

Chladnou hlavu Vám přeji. Abyste s vaničkou nevylil dítě.

3 1
možnosti
ZB

Karma.Strach a hysterie je v Česku i bez teroristu...silný a sebevědomý národ by se jistě nepodělával strachy,nehysterčil.Problém,který představují radikální fanatici je třeba řešit s chladnou hlavou a racionálně...

6 4
možnosti
JR

J69a92n 80R86á55ž

14. 11. 2015 17:39

Máte pravdu. To, co nám zbylo ze sebevědomého národa, který v listopadu 89 vyhnal komunisty z vlády, se musí projevit tak, že jasně 4řekne: My zde Islám nechceme, žádné migranty bez predem proklamovaného zájmu se integrovat do naší společnosti nechceme, a nenecháme si od nikoho diktovat, co smíme a co nesmíme, abychom si zachovali suverénní rozhodování o našem osudu!

3 2
možnosti
PH

P48e38t50r 60H55a55l80í39k

14. 11. 2015 17:17

"spojování terorismu s uprchlictvím, jehož jsem byl bohužel svědkem, považuji za naprostou pitomost."

Vy to asi nepochopíte, ale je to takhle. Terorizmus je doménou muslimů, v Evropě se jedná o potomky muslimských přistěhovalců. Současní imigranti jsou muslimové,  v Evropě se usadí, budou mít potomky a historie se bude opakovat ale v ještě brutálnější podobě, protože jejich komunity začnou přečíslovat původní obyvatele.

A argument, že to nebyli současní migranti je naopak vaše naprostá pitomost. Proč? Prostě to ještě nestihli a nemají vybudovány kontakty k takové akci. Ale to se bohužel změní.

5 0
možnosti
JZ

J81a87n 59Z77i73e26g59l80e89r

14. 11. 2015 16:52

Mnozí ti uprchlíci skutečně utíkají před terorismem, který provozuje právě ISIS. Řešením je nyní razantní pozemní operace proti islámskému státu, a v tomto případě by se měly spojit Rusko a USA a společně toto zlo zlikvidovat. Na druhé straně když islamisté v létě zaútočili v Tunisku, tak českou rodinu v ohrožení ukryl ve svém bytě místní tuniský obchodník.

Souhlasím také s tím, že musíme normálně žít dál, a nesmíme dát najevo strach, protože to právě ti fanatici chtějí. Tohle dělali Angličané za II. světové války, i přes hrůzu německých náletů, se snažili normálně žít, bavit se, chodili do kina, do divadel, na zábavy, zkrátka žili.

Za článek zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
JZ

J82a49n 15Z30i38e38g63l29e82r

14. 11. 2015 16:54

Lidé, co umí jenom nadávat a vyvolávat hysterii a jsou zbabělí, nenabízí žádné racionální řešení.

1 0
možnosti
JH

J73a60n 38H93a47n52á71k

14. 11. 2015 16:45

Omlouvám se, ale všechno špatně.

Teroristům nejde o vyvolání strachu (a vůbec nerozumím, proč se tenhle politicky korektní žvást ujal), ale o zabíjení, naší likvidaci. Oni nás nestraší, oni nás zabíjí.

Strach u každého organismu spouští biochemickou reakci, která zvyšuje ostražitost, pozornost, rychlost. Je-li strach oprávněný, může zachránit život. Strach nemá vliv na dlouhodobé racionální uvažování, protože tělo se vyčerpá a nastupuje opačná biochemická reakce (smíření, uklidnění). 

Je prokázáno, že mezi uprchlíky jsou bojovníci IS, tj. přímá korelace mezi uprchlíky a rizikem terorismu je, bez debat.

To znamená jedno, chceme-li rozptýlit oprávněné, racionální dlouhodobé obavy, musí tradiční politici předložit racionální a účinná opatření (důkladné prověřování uprchlíků, fungující integrace a jistě se najdou další nástroje). Budou-li politici "rozptylovat" obavy zjevnou manipulací (operováním se strachem po každém útoku), teatrálními gesty a totožnými prohlášeními, která jsou už ryzím klišé, směšným bojem pomocí hashtagů, lidé budou logicky hledat účinnější řešení v radikálnějších uskupeních. Stejně tak může tradičním politikům zhatit jejich snahu (kariéru) přehnané omezování svobody a "orwellovské" posilování Velkého bratra v rámci boje proti terorismu.

Takže vážený pane Zdechovský, máte jistě nelehký úkol, ale bylo by fajn si problém správně pojmenovat. Pokud 8 lidí dokáže miliónové centrum západní civilizace obrátit vzhůru nohama, zabít desítky lidí a umístit bomby v blízkosti státních představitelů, mají lidé kolem oprávněný (!) strach, které se později přelijí do racionálních obav a uvažování o řešení. Pokud jej politici nenabídnou, budou lidé hledat "menší zlo", přičemž se asi shodneme, že IS apod. je v současné době na vrcholu zla.

5 2
možnosti
Foto

Kdyby jim nešlo o vyvolávání strachu útočili by více v tichosti a snažili by se vyhnout medialní publicitě-pobili by tak mnohem více lidí

1 6
možnosti
LN

...jsem pro to...aby se učinilly takové kroky...které by mezi muslimy vyvolaly strach a hysterii....pod vlivem kterých by je už nikdy nenapadlo pomyslet na nějakou imigraci do Evropy.....a to HNED...!!!!

12 2
možnosti
JC

R^ No, souhlasím!

2 0
možnosti
JC

Jste-li toho teď, po tom, co se stalo v Paříži, schopen, já Vám tu "veselou mysl" teda přeji.

Ale Vaše "Je jasné, že Evropa nemůže přijímat všechny migranty s otevřenou náručí, ..." je strašlivě pokrytecké a promiňte, alibistické, je to farizejská fráze. Vždyť kdo jiný, než Angela Merkelová, Vaše šéfka největší (protože ať už tam formálně v Bruselu sedí na nejvyšší židli kdokoliv, ona to je, kdo tu Vaši partu tam řídí) doslova a do písmene po tom nafingovaném neštěstí s mrtvým chlapečkem na pláži zase do slova a do písmene do kamer roztahovala ruce a divadelně pronášela " ... přijďte, naše náruč, dveře, jsou pro Vás otevřené ..." A oni, kteří prozatím sice po velkých skupinách přicházeli, se začali doslova valit v nezadržitelném davu. A nikdo je nesměl zastavit, protože by to bylo proti jejich lidským právům.

A ti mrtví v Paříži snad neměli obyčejné lidské právo žít?

Žít doma, ve své vlasti, ve své domovině, ve svém městě, ve svých ulicích? Merkelová, a Vy všichni "vítači", sluníčkáři, jste v podstatě těm lidem vzali život tím, že jste dovolili ten exodus, že jste začali prijímat s otevřenou náručí ... Málo žen a dětí, ale o to více mladých mužů z horkých oblastí, o kterých jste nevěděli zhola nic. Už jsou tady, v Evropě, už je odsuď nikdo nedostane, v těch vlnách, v těch davech sem přišli. Kdo chtěl a postavil těm davům plot, ty jste unisono odsuzovali. Neboť lidská práva! Neboť svoboda!

Běžte to vysvětlit těm pozůstalým v PařížiRvRvRv

14 1
možnosti
ES

Skvěle řečeno, díky!

1 0
možnosti
RM

R33o59m58a50n 10M27á95c36a

14. 11. 2015 15:08

Pane poslance... dekuji za Vase vyjadreni a Vase postoje... chladna hlava a racionalni postoj produkuje vzdy lepsi reseni

6 7
možnosti
MD

A ten nejracionalnejsi je, nechat si klidne uriznout hlavu.

7 4
možnosti
Foto

Nestává s to často, ale dnes s vámi souhlasím.R^

1 4
možnosti
SK

Pane Zdechovský -Tento souhlas berte jako hodně vážnou antikarmu :-D ..To je jak polibek smrtky :-D

9 4
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.