Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Německo by si mělo uvědomit, že ne všechny státy mohou dávat tolik peněz na sociální dávky. A také by mělo zvážit, koho přijímá a, že také jejich pokladna není bezedná. Nicméně trochu jim rozumím, když zaujmou k uprchlíkům negativní postoj, tak okamžitě bude následovat obvinění z neonacismu a to jaksi nechtějí.

0 0
možnosti

oni to nejsou jenom asylanti co se hrnou do Nemecka ze Syrie, Afghanistanu, etc.. Malokdo asi vi ze za poslednich 25 let se do Nemecka pristehovalo mimo jine 2 miliony polaku.

Proto se ptam je v Polsku valka? Vladne tam snad tyran nebo komunisti ci jina diktatura? Proste sli za lepsim a vedej kdyz prijdou o praci tak mohou zit ze stedreho socialniho systemu.

1 0
možnosti

Ano, a integruji se tak, ze simi nejsou zadne problemy. Ale na druhou stranku jsem cetl ze mnoho obyvatel Görlitz jezdi za praci do polskeho zgorzelce CI jak se to pise. A to je podle mne Evropy.

3 0
možnosti

zas a znova jako spousta dalsich. -

1. kazdej prepocitava kurzem coz je proste blbost.

2. zkuste si zit v Nemecku jako rodina se trema detma s 520 Eurama na mesic byt vam zaplati bydleni a jidlo.

jinak zakladni sazebnik na co maji zadatele o asyl narok (dospeli, partneri, deti) je zde http://www.gesetze-im-internet.de/bundesrecht/asylblg_14bek/gesamt.pdf

2 1
možnosti

I za to ti imigranti z mnohých zemí mají vyšší životní úroveň než je v jejich domovských zemích standardem.

3 1
možnosti

Jsem Tomáši rád, že mluvíte otevřeně. Neznám moc politiků osobně, tedy znám jen dva, působící v parlamentu ČR, kde jsou velcí humanisté co se týče různých sexuálních a národnostních menšin a migrantů. To by svou řečí upálili všechny, kdo mají jiný názor. Přesto v soukromí u piva mluví o imigrantech tak, že Tomio proti nim je jejich obhájce. Vlastně díky těmto dvou nevěřím tomu co politici říkají na veřejnosti.

9 1
možnosti
Foto

Martine, kdybyste měl rok zpochybněný mandát a vše jste si musel v životě vybojovat, tak taky budete otevřený. Já na své politické funkci nelpím a nikdy lpět nebudu ;-)

6 1
možnosti

Mate nejakej podivnej Kurs Koruny.

Zadatele o Asyl dostanou v Nemecku prvni tri mesice v lagru veskere osaceni a jidlo zdarma. Kapesne ve vysi 143€ mohou utrarit za cigarety Alkohol CI cokoliv jineho. Po 3 mesicich v lagru uz se musej postsrat sami o sebe. Nanejvys dostanou ALH ve vysi HARZ IV, coz je 287 az 359€ na dospelou osobu a mesic, deti 84€.

Jednotlivec za to absolutne nemuze zit. Par velice skrome, protoze minimale 500€ padne na velice skromne bydleni bez enegie a vody.

1 4
možnosti

Takže začnou být frustrovaní ještě dřív než jsme mysleli? No potěš koště.

6 0
možnosti

My už jsme jednou obětí masové imigrace byli a tak si na to musíme dávat pozor.

V minulosti, zejména po Třicetileté válce, k nám masově imigrovali Němci z nejrůznějších německých států. Jejich potomci nejen že se neintegrovali a nepočeštili, ale prosadili u nás své zvyky a svůj jazyk a my jsme o náš vlastní museli těžce zápasit, aby mohl být užíván ve školách a na úřadech. Nakonec nás tito potomci imigrantů připravili o třetinu státu a posléze o celý stát a málem i o národní existenci.

S imigranty máme prostě špatné zkušenosti a proto musíme být velmi obezřetní a opatrní.

4 1
možnosti

Že je Německo jakousi mucholapkou, to tady na fórech zaznělo mnohokrát. Ovšem mnozí vlivní evropští politici to vidí jinak. A soustavně okřikují lidi, že jsou xenofobní, nesolidární, rasističtí... Už mi to připadá jak za nevolnictví. Kmán do toho nemá co mluvit, vrchnost si pozve kolonisty, jaké uzná za vhodné. Tihle politici byli zvoleni hlasem lidu, ale jeho míněním hrubě pohrdají a mají je za tupce. Marnotratně rozdělují dávky, které pod hrozbou zákona vybrali od svých spoluobčanů. Je to do nebe volající drzost. Jak tohle může skončit?

8 0
možnosti
Foto

Dobře. Nenechte se řídit strachem.

0 0
možnosti

Vážený pane Zdechovský,

souhlas. Jen bych to prvotně nenazýval, že jdou za sociálním systémem. Zcestoval jsem řadu zemí světa včetně těch pro současnou migraci zdrojových. Poznal jsem tedy dost o uvažování "místních". Oni nejdou za sociálním systémem. Nenazývají to tak, protože ani často nevědí, co to je. V jejich zemích něco takového není. Oni jdou jednoduše za představou země, kde vše dostanou bez přičinění a bude dobře a budou mít život jako vidí v seriálu Beverly Hills 902 10. Mají absolutně jinou mentalitu a představa západního světa je taková, že tam stačí prostě být a budu mít velký nový dům, mercedes, peníze... Protože to má přece v Evropě každý, viděli to v televizi. 

Ten sociální systém je věc druhotná, ale v podstatě jde jen o nástroj, který jim k tomu má dopomoci. Ale nejdou s představou, že budou žádat o nějaké dávky a budou na nich žít v relativní chudobě vzhledem k drahotě západních zemí. Vidí jen nějakou seriálovou televizní představu bohatství. 

Současný welfare state je špatný. Vede nazvěme k lenosti a zneužívání tohoto systému. Osobně jsem toho názoru, že sociální benefity by měly být stupňovány dle zásluhovosti. Mělo by to fungovat stejně jako princip, že na práci není automatický nárok, ale je potřeba o ni usilovat a přičinit se. Sociální benefity by měly být především poskytovány formou slevy na dani. Pracuješ, máš dítě, platíš menší daně.

Dostáváme se totiž tak do paradoxu, že objem dávek je stále vyšší. Je tedy potřeba na to někde vzít. Z daní ekonomicky aktivního obyvatelstva. Toto obyvatelstvo si pak nemůže dovolit mít potomky, protože je to drahé. A věřím tomu, že ekonomicky aktivní rodiče by vychovávali své děti k tomu, aby byli také ekonomicky aktivní. Zatímco v současném systému ekonomicky neaktivní na dávkách, tak pro ně mít děti znamená zvýšení příjmu. Mají tedy více dětí. A lze předpokládat, že i tací rodiče budou vychovávat své děti ve stejném duchu, že aby měli v budoucnu více peněz, tak musí mít více dětí. Toto je neudržitelné.

15 0
možnosti
Foto

Děkuji za tento postřeh. V KDU-ČSL jsem měli podobné prvky v programu. Navázat dávky na práci. R^

2 0
možnosti
Foto

Konečně příspěvek, který imigraci uvádí na pravou míru. Možná mohl zmínit, že imigrace řeší taky populační růst Afriky  Asie. A pokud se nic nezmění budeme se mít stejně jako v Nigerii, Afganistánu a jinde. Potom se ještě imigranti mezi sebou zašnou prát.

4 0
možnosti

mit se jako v Nigérii a Afgánistanu nebudeme... protože pokud by nastala taková úroveň v Evropě, tak Evropani už tu dávnou nebudou...

jinak příčiny např. té africké chudoby:

- populační růst

- nerovnoměrnost distribuce HDP a korupce

- africká mentalita

4 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.