Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesně moje poznatky z Ventimiglie. Jenom muži a žádná zoufalost. Jen anglicky neuměla většina. Jednalo se o Súdánce a Eritrejce.

27 0
možnosti
RM

V roce 2013 jsem navstivil Nigerii zhruba na tyden... Byl jsem v hlavnim meste Abuja... V roce 2015 jsem navstivil Ukrajinu a Donbas take zhruba na tyden... Rozdil byl v tom, ze na Ukrajine si nikdo z mistnich nerekl ode me ani o korunu... A kdyz jsem nekomu chtel koupit zmrzlinu nebo neco, prislo jim to blbe, i kdyz ti lide jsou chudsi nez rada nigerijcu... Napr. jsem pozval slecnu, co me provazela jeden den na veceri, vybrala si to nejlevnejsi... V Nigerii se me skoro kazdy snazil pumpnout o prachy... Kdyz jsme pozvali na obed ridice, zacal se chovat velkopansky a poroucet...

Nigerie je dosti zkazena zeme a "bili" jsou pro ne jen blbci a kasicka na prachy, kterou je potreba podojit...

68 0
možnosti
JL

J67á81n 96L64o58s90k19o17t

24. 7. 2015 10:58

R^ K+

Pán Máca, to predsa nemôže byť pravda čo ste zažil v Nigérii. Oni predsa takí nie sú. To sa Vám asi zdalo. Prečo ste taký rasistický, xenofóbný, fašistický, extrémistický, netolerantný..... ?  ;-D

4 0
možnosti
TJ

Dle výroků jednoho zde dlouhodobě žijícího a pracujícího Nigerijce je to u nich tak, že je úzká vrstva velice bohatých, což jsou právnící, doktoři, náčelníci a podobně, a masa chudých. Chudých ve smyslu že nestrádají, ale třeba na auto mít prostě nikdy nebudou. Hlavně nebudou mít na léčbu, která je tam hrazená cash a velice drahá, a pokud peníze nemáte, klidně nechají člověka pojít v čekárně nemocnice. Prý. Podobně s kvalitním vzděláním, hrazené a drahé, vstupní předpoklad k tomu nebýt chuďas - a pro děti chuďasů nedostupné.

Také je to země nábožensky velice tolerantní, víc na jihu než na severu a zřejmě předtím, než tam začalo řádit Boko Haram, což je z části import a z části prostě Islám. Nicméně těch je pár (max desítek) tisíc a řešením není, aby před nimi mladí chlapi ze 180 milionové země prchali, ale smázli je.

Suma sumárum mi vychází, že to nejsou uprchlíci, dokonce to nejsou ani ekonomičtí imigranti, protože pořádky a poměry jsou i v Evropě plusminus podobné, toto konkrétně jsou vyžírkové, kteří tu doufají dostat příjem bezpracně, což v Nigérii neexistuje.

A opravdu jsou takoví vraceni, jak píšete?  Proč tedy připluli? Že by se mezi nimi ještě nerozneslo, že budou vráceni? Nebo to mezi nimi neměl kdo roznést, když předchozí podobní migranti, ještě předtím než se to začalo veřejně řešit, byli přijímáni?

36 0
možnosti
RM

ano, v Nigerii jsem na kukacku navstivil hypermoderni a cistou nemocnici, kterou postavili Cinani... lezi na predmesti Abujy... Nemocnice byla postavena v ramci rozvojoveho projektu, aby se mohli lecit i ti chudi... samozrejme Cinanum je to pak ve vysledku jedno, postavili ji, aby si upevnili sve zajmy v zemi oplyvajici ropou...

Ale vysledek je takovy, ze nemocnie je pro elitu a chudy tam vlezt nemuze... Pro mistni elity, ktere jsou opravdu hooodne bohate jsou jejich vlastni lidi povl...

Proto, kdyz se Evropani snazi pomoct jejich chudym, tak pro mistni elitu jsou hlupaci a tak se snazi na tom neco vytriskat... a pro chude jsme taky hlupaci, protoze penize jen tak muze davat jen hlupak...

12 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Zdechovský, informoval jste, prosím, o výsledku inspekce naši poslaneckou sněmovnu a naši vládu ?

26 1
možnosti
MD

Podcenujete informovanost nasi snemovny a vlady.

5 0
možnosti
JC

Díky za článek! Považuji ho za naprosto objektivní. Jenom přemýšlím, zda tyto Vaše poznatky budou brány v potaz v EU a tam se řádně vyhodnotí, posléze přijmou opatření k logickému řešení této zapeklitosti. Budou tihle "uprchlíci" vráceni? Anebo se zase budou "uvolňovat dotace" pro začleňování i těchto lidí do struktur států EU - ať už to tyto státy chtějí nebo ne. Až teda na výjimky, které si to jasně a nekompromisně vybojovaly. ČR mezi nimi, žel, není.

23 0
možnosti
TJ

Účelem celého toho šaškecu jsou pro spoustu lidí právě ty dotace, navíc je přece začlenit můžeme, jim pomůžeme a sebe tím obohatíme, tak proč je vracet? Buďme solidární. A hlavně, oni přece chtějí k nám, mají na to právo....

Postrádám tu smajlíka blijícího sluníčka.

7 4
možnosti
JZ

Pokud se jedná o ekonomické migranty, tak je třeba je vracet zpátky. Je dobře, že Tomáš Zdechovský napsal tento blog a patří mu za něj zasloužená karma. :-)R^. To je také důkazem toho, že neutíkají před válečnými konflikty Opakovaně padají nápady, že Těm lidem je pomáhat třeba u nich doma. To není špatná myšlenka, jenomže  je tady problém, Africké státy nemají po nabytí tzv. samostatnosti funkční státní správu, jejich obecným znakem je vysoká korupce, takže pomoc končí u zkorumpovaných úředníků. A co teď s tím?

33 0
možnosti
Foto

Zde lze s panem Zieglerem zcela souhlasit.

5 0
možnosti
PBR

Zdravím Vás Tomáši, Vy víte, že jste pro mne jeden z mála politiků, které uznávám a mám rád. Já si Vás dokonce perfektně umím představit i jako našeho prezidenta..

A tak Vás prosím zkuste nás ještě zachránit, tlačte na kolegy ať najdou odvahu tohle vracet zpátky, vždyť je naprosto evidentní, že nás jednoho dne všechny sežerou. Přece nechceme být tak snadným soustem. Nyní je to GB a za chvilku celá Evropa.

Zkuste se právě Vy stát nesmrtelným v očích lidí celé Evropy a řekněte hlasité ne..

24 0
možnosti
JN

J39i74ř47í 90N81o61s61e61k

24. 7. 2015 7:53

Ale Italové je neuhlídají, "uprchlíci" se rozlezou po Evropě. Je možné je vracet rovnou z tábora, pane Zdechovský? A děje se to? Tlumočíte své poznatky i naší vládě? Zajímá ji to?

Díky za odpověď.

18 0
možnosti
MD

Podle toho co zaznelo v clanku to nejsou ani uprchlici ani ekonomicti imigranti. Spolecensky a mozna nabozensky virus cileny na rozklad puvodni podoby Evropy. Tedy jen potvrzeni predpodkladu vnimavejsi a inteligentnejsi casti pozorovatelu celeho deni v nove Evrope zvane EU.

15 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.