Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud myslíte Varufakise, tak souhlasím ;-D

6 0
možnosti
TK

A co chcete dělat v situaci, že i když se uskromníte, nemáte ani na splátky, natož na zaplacení dluhu? V situaci, kdy vám věřitel nabízí pouze živoření v doživotní bídě bez naděje na splacení? Jako soukromá osoba můžete požádat o oddlužení,  zaplatit jen část pohledávek  a opět máte šanci se vrátit do hry. Řecko nemá jinou možnost než požadovat něco podobného. Protože živý a platící klient má pro banky/věřitele cenu.

2 1
možnosti
Foto

Je to úhel pohledu, ale myslím, že nejsme v rozporu.R^

0 0
možnosti
VM

Řecka se zastávat nechci - co neprojedli to propili. Nicméně je potřeba si říci že možná větší vinu na jeho dnešní situaci mají architekti EU a Eurozony.

Fanatičtí bruselští neomarxisté opilí vizí sjednocené evropy udělali  vše pro to aby se Řecko do eurozony dostalo v podstatě podvodem. A když v roce 2010 přišly problémy, vymyslely v podstatě nesmyslný záchranný plán  "budete X generací jen šetřit" místo toho aby Řecko postrčili k pokud možno hladkému a řízenému opuštění eurozony.

RvEURv

5 7
možnosti
Foto

Zase všechnu vinu bych na EU rozhodně nesvaloval. Podobné mechanismy byly použity na Islandu, v Irsku, Portugalsku, Španělsku a Kypru a zafungovaly. R^EUR^ Takže kde je chyba? V EU to rozhodně nebude8-o

10 1
možnosti
VS

To je pěkná blbost. Než vám banka půjčí, pěkně si vás prolustruje a když nejste dobrý klient, nepůjčí vám nic.

Podle mého  soudu německé a jiné banky ochotně půjčovaly Řecku s vidinou, že si namastí kapsy a taky proto, že věděly, že o svoje peníze tak jako tak nepřijdou. A taky že ne. To, čemu se tak dojemně říká pomoc Řecku je jen sanování bank z kapes daňových poplatníků.

5 3
možnosti
Foto

To zná jak spiklenecká teorie ;-) To bych chtěl vidět manažera německé banky, který by to udělal.

2 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.