Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Mně připadá, že vy Euro........... jste úplně mimo mísu. Jediné, co vykřikujete,  že my tomu nerozumíme. Předně se ptám, jak pohraniční země, v tomto případě Itálie a Řecko chrání EUhranice?, před nájezdníky. Tady se nejedná o žádné uprchlíky, ale vojenské obsazování Evropy, nikoliv vojenskou technikou, ale díky evropskému pseudohumonismu či dobroserství, masami lidí, tedy nájezdníky.  Před čím utíkají před islámem, vždyť ho v Evropě praktikují, před ekonomickou nouzí, vždyť Evropě budou na sociálních dávkách, protože maj nulovou kvalifikaci a pracovní morálku "nadraka"

31 1
možnosti
Foto

Děkuji za názor. Četl jste můj článek?

0 1
možnosti
TJ

Nikde jsem ve vašem blogu nenarazil na dvojakost systému kót, která se běžně jinde uvádí. Procenta z pár desítek tisíc azylantů jsou jedna část, procenta z počtu všech nelegálů druhá (běžný odhad 650 000 - pro letošek - a žádný prý nebude proti své vůli vrácen), ale o této plovoucí kvótě se nijak víc nezmiňujete.

Je to tedy poplašná zpráva, nebo o ní nevíte? Že by jste ji zapřel se mi nechce věřit.

10 0
možnosti
Foto

Dobrý den, tady zaměňujete nelegální imigranty a azylanty. Lidé, kteří neodcházejí z důvodu války nebo jim nehrozí nebezpečí (nelegální imigranti), musí být vráceni zpět. S lidmi například ze Sýrie musíme zahájit azylovou proceduru. A je potřeba říci, že ne všichni jí projdou.

1 3
možnosti
DS

Děkuji za odpověď a vysvětlení lecčehos, pane Zdechovský. Mám jen výhrady k Vašemu pohrdavému vyjadřování o lidech, kteří se o danou problematiku zajímají, neb se jich bezprostředně týká. Oprávněně žádáme o vysvětlení a jsme rádi, že se nám ho dostane.

9 0
možnosti
Foto

Ale já nikým nepohrdám. Ba naopak, snažím se to na rozdíl od různých populistů trpělivě vysvětlovat ;-)

0 10
možnosti
MK

Krásné řečičky nic nevyřeší a přepravní mafie verbuje a slibuje; a co je horší, část peněz putuje na podporu IS.

Evropu ochrání jen výjimečný stav; žádná loď, která přivezla nelegály se nesmí vrátit zpět; v krajním případě obratem potopit. Blokovat africké přístavy a vytypované lodě mafie potopit (prázdné!). Nebudou lodě, nebudou běženci. Co je na tak jednoduchém řešení nepochopitelné?!

Až v druhém sledu řešit případnou pomoc v africkém vnitrozemí.

23 0
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Kulhavý,

byl jsem jeden z prvních politiků, který v EU veřejně upozornil na problematiku obchodu s uprchlíky pod dohledem IS. Proto vím, o čem mluvím.

Ty řešení musí být komplexní. Není to jen o tom, že někde budeme pomáhat, ale budeme se ptát, jak tato pomoc funguje.

0 3
možnosti
JN

J66i53ř65í 66N30o83s76e14k

1. 6. 2015 11:49

Kam ale dáte ty statisíce mladých mužů, kteří zaplavují jih Evropy? Proč se loď s nimi prostě neobrátí? Nejde o Syřany - to by Sýrie musela být obydlená jako Čína. Ano, přijmeme křesťany - ale kam potom půjde ten přetlak z jihu?

Na to jste nikdo neodpověděl.

Jen za víkend přijelo 5 tisíc mužů - mužů!!!!

Z války mají prchat ženy a děti, ne?

Jak chcete zaměstnat lidi bez pracovních návyků, zato s nároky a náboženstvím, které jim nařizuje!! hostiteli pohrdat a považovat je za nepřátele a odpad?

Jak chcete řešit tohle? To je totiž ten problém, kterého se lidé bojí.

A ještě poznámka, pane Zdechovský: Prosím, maličko upravte svůj slovník. Nejsme hlupáci a netlacháme. Tím pohrdavým, nadřazeným stylem si odradíte potencionální voliče. Skutečně nejsme masa hloupých a neosvícených xenofobů, jak se vám z Bruselu. Zkuste někdy odpovědět na konkrétní otázku konkrétně, ne frázemi. Všichni to ocení a možná zjistíte, že nejsme tak nevzdělaní a nevzdělavatelní.

Myslím, že blogy by vám i nám mohly pomoci, ale prosím - trochu jinak!

51 0
možnosti
Foto

Děkuji za upozornění. Slibuji, že o tom budu přemýšlet. Jen mi přišlo, že řada lidí, kteří tu píší blogy o uprchlících podlehla populistické rétorice některých politiků a tak jsem na to chtěl věcně reagovat.

0 8
možnosti
OK

Mluvíte mi z duše, nicméně se obávám, že řešení příčin neexistuje. Snad krátkodobé možná, ale dlouhodobě řešit migraci ve stále přelidněnějším světě, notabene s rizikem růstu válečných konfliktů o zdroje, to není hezká perspektiva.

7 1
možnosti
Foto

Ano, není, ale přesto bychom to hned neměli vzdávat.

0 0
možnosti
JB

No to by mě také zajímalo, proč se řeší jenom kvóty, a neřeší se to, že ty davy imigrantů sem proudí v čím dál, tím větších počtech. Čemu pomůže přerozdělení pár tisíc uprchlíků, když jen během jednoho víkendu se sem stejný počet přihrne?

Ostatně, pořád jsem nepochopila, proč je nutné tyto imigranty do Evropy přivážet už od břehů Libye? Vždyť se tím pádem jenom podporuje převaděčský byznys, a jenom podkopává důvěra Evropanů v jejich politiky, že dokážou se starat i o blaho a bezpečí občanů Evropy. Protože momentálně se celá garnitura Evropského parlamentu stará jenom o statisíce Afričanů, kteří na naše území - podotýkám ! ilegálně!! - vstoupili. Můžu mluvit jenom za lidi, s kterými jsem na toto téma diskutovala, ale všichni mají dojem, že nikomu už nejde o nás, o původní obyvatele Evropy, dokonce začínají bujet různé konspirační teorie o podplacení evropských politiků agenty islámského státu, o roli USA, o cíli zničit Evropu... Ale ono to skutečně tak působí. Na co se čeká? Až to někde bouchne? Obrazně - že obyvatelům na jihu rupnou nervy, a dojde někde k masakru, i skutečně - že spolu s imigranty sem připlouvají agenti Islámského státu.

40 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.