Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Proč se EU prostě nedohodně s mezinárodně uznávanou libyjskou vládou a nevytvoří uprchlický tábor přímo v libyi, kam uprchlíky vyveze, výměnou za finanční prostředky k provozu tábora, dokud se bezpečnostní situace nezlepší? Určitě by to bylo levnější a bezpečnější.

6 0
možnosti
Foto

Ano, o tom se teď jedná nebo v Egyptě a Tunisku.

0 0
možnosti
Foto

O65t54a 15B40l11a41ž17e39k

1. 6. 2015 20:26

Pane Zdechovský - pokusím se to shrnout:

1) Řeší se přesuny tisíců - v Evropě jsou již statisíce nelegálů (mnigrantů). Co bude podniknuto s nimi ?

2) Správně uvádíte, že je potřeba řešit příčiny - ne až následky. Na řešení příčin už je tak jako tak hodina po dvanácté. Jak to že nemáte po ruce návrh řešení příčin ?

18 0
možnosti
Foto

I75v29a28n 75M67a84r19e63k

1. 6. 2015 20:06

!!Proč nejsou u nás zavedena taková pravidla pro příjímání imigrantů jako je tomu zvykem v našem vzoru USA jehož imigrační zákony a systém "zelených karet" by takové "invaze" imigrantů nedovolil ani náhodou ? ! ? ! 8-o!!

7 0
možnosti
Foto

I58v42a10n 84M56a56r45e47k

1. 6. 2015 20:00

P.Zlechovský,věřím tomu že nám všem půjdete příkladem  a ubytujete jako první ve svých domovech a nebo alespoň v nejbližším okolí pár těch "chudáků" . R^

A propos,na kolik se bude cenit zbytečně zmařený život některého našeho občana ? ! Rv

6 0
možnosti
JS

vykrucuje se jak had. My jsme to schvalili, ale vlastne jsme nic neschvalili... Kdysi jsem premyslel, ze bych KDU volil. Zazdili jste to pekne :-PRv

14 1
možnosti
Foto

A kvůli Vám, jsem Jaroslave, ten článek napsal. Protože jsme nic neschválili. To je právě jeden z těch mýtů ;-D;-)

0 2
možnosti
JP

Pane Zdechovský,

dlouhý článek, ale v podstatě nic neříkající. Ostatně, co čekat od politika že?

Už si doprčic, vy "Evropská elito" (myšleno celý parlament), sedící na teplých žídličkách kdesi v Bruselu za evropské peníze, uvědomte, že lidé nemají strach z legálních azylantů. Tam funguje určitá kontrola, jsou nastavené určité nástroje a lze si v podstatě vybírat koho přijmeme a koho ne.

Strach vyvolává vlna okupace nelegálů. Jestli Vám to ještě v těch Vašich hlavičkách nedoklaplo, hodně rychle se probuďte a začněte dělat svou práci, pro kterou jste byl do EP svými voliči poslán a to ochraňovat NAŠE HODNOTY (jak evropské, tak ty české)!!

23 0
možnosti
TZ

Uprchlíky v podstatě žádný stát v EU nechce, včetně těch největších, přesto je eminentní zájem je po EU rozmisťovat. Kdo to teda celé organizuje? Na fotografiích jsou vždy nějaké téměř nezletilé odbornice či různí poskokové, ale  ti skuteční jsou nějak anonymní....nicméně organizátor se nabízí a další vývoj to ukáže...

17 0
možnosti
MF

vracet hned zpět, potápět lodi, aby neměli na čem připlout - stejně to je majetek převaděčů.

Lidé jižní Itálie a Řecka by byli velmi šťastní - a ve výsledku i my, protože by se k nám tohle nedostalo... Jenže to by musela být vůle to řešit.

A nebo je toto cílený stav? :-/

14 0
možnosti
DS

Pane Zdechovský a uvažuje se v rámci EU nad nějakým programem pomoci africkým zemím tak, abychom se alespoň snažili do budoucna zastavit příliv uprchlíků? Obávám se, že takto nebude imigrace brát konec, protože zatímco část z nich budeme přijímat a zbytek vracet, v jejich domovinách se zvýší či přinejmenším udrží vysoká porodnost a tudíž by šlo o neverending story. Hovořím o pomoci účelnější, cílenější, lepší než programy dosavadní

5 0
možnosti
Foto

Ano, to se bude určitě dělat. Nemůžeme jen někomu posílat peníze.

0 0
možnosti
VM

Ach ti chytří politici a hloupí voliči. I já jsem jen prosťáček který si myslí že 3% z 650 000 je řádově více než nějakých 1300 (jen pro letošek).  A dokonce nejsem schopen pochopit klasickou marxistickou dialektiku kterou zde p. Zdechovský předvádí - kvóty jsou špatné, řešení je to špatné ale přesto pro návrh hlasoval.

Mistře, děkuji za osvícení.

22 1
možnosti
Foto

Dobrý den, o kvótách se nehlasovalo. Už jsem o tom tady psal. Lež o hlasování o povinných kvótách šířili poslanci Mach a Zahradil, kteří sami se nezúčastnili ve čtvrtek odpoledne hlasování o rezoluci týkající se uprchlického tábora Yarmouk v Sýrii, odkud Evropě hrozí Evropě velká uprchlická vlna. Samozřejmě, že ve čtvrtek odpoledne tam bylo nás jen 74 europoslanců ze 751! A ani jeden z výše zmíněných pánů…

Rezoluce má význam doporučení a výzva k solidaritě

Také zapomněli dodat, že samotná rezoluce nemá žádný právní význam vzhledem k tomu, že má pouze charakter doporučení a není tedy vůbec závazná. Proto ta reakce je absolutně neadekvátní. A hlavně v rezoluci šlo o vyjádření solidarity s jižními státy a ostatní věci zde hrají roli druhořadou.

Asi největší lež, která v souvislosti s hlasováním zazněla, je to, že Evropská unie chce zavést kvóty a s tím i neomezený příliv přistěhovalců. Mnoho lidí nerozeznává rozdíl mezi přistěhovalcem, imigrantem a azylantem. Ani neví, že azyl nezískají všichni, kdo o něj požádají a ještě menší šanci mají zůstat v EU tzv. ekonomičtí imigranti.

Hlasoval jsem vždy proti povinným kvótám

Co se týče kvót, hlasoval jsem vždy proti (na frakci, v parlamentě i na výborech). V tomto je můj názor naprosto konstantní a měnit se nebude. Ve středu se nehlasovalo o žádné zprávě o kvótách, ale o narychlo připravené deklaraci, která se týkala situace ve Středomoří v reakci na nedávné utopení se 900 lidí. V paragrafu 8 a 10 hlasovala většina českých europoslanců proti tomuto paragrafu a to je důležité.

Rád bych také zmínil, že mezi pojmy imigrant a azylanti je velmi podstatný rozdíl. Bohužel ale bývají ztotožňovány či zaměňovány, což vede k četným překrucováním skutečnosti. Zatímco imigranti se do Evropy snaží dostat nejčastěji z ekonomických důvodů, a mají proto celkem omezené možnosti usadit v Evropě na delší dobu a není povinností žádného státu je přijmout. Naproti tomu uprchlíci jsou lidé, kterým by v případě, že by zůstali v domovské zemi, hrozila i smrt

0 4
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.