Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám neslyšící matku. Nemám pocit nějakého strádání, které by mělo vést k tomu, že jsem podle BV měla vyrůstat u cizích lidí.

Norský hnus.

1 0
možnosti

Když v roce 2002 odebrala česká sociálka plně kojenou "Půlnoční bouři" proto, že nebyla zapsaná v matrice a nebyla očkovaná, tak nemám pocit, že by lidé tak masivně nazývali sociálku "zločineckou organizací", "gestapem" a pod. Možná proto, že rodiže byli moc "indiáni".  Ale kdyz čteme, ze se něco stane v Norsku,  tak je všem všechno jasné a přitom jsme rodiče nikdy neviděli a nic o ních nevíme. Jediné, co o rodině víme je, že maminka je neslyšící a že tatínek je ze Slovenska. A že Barnevernet jsou zločinci. Alespoň to nám teď všichni v českých mediích podsouvají .

2 2
možnosti
Foto

Tak si ty případy jeden vedle druhého prostudujte. Uvidíte, že jsou jako přes kopírák. S paní Michalákovou i její rodinou jsem měl možnost se opakovaně setkat. Přál bych Vám takovou maminku.

0 0
možnosti

J85a78n 42H97l95e83d90í10k

18. 5. 2015 16:01

velký prostor se dává kritikům Norska a Norsku se nedává vůbec nic, prostě demokracie, jo a za vším hledej ženu a peníze

0 8
možnosti

On někdo brání Norsku, aby nám tu taky něco napsalo? 8-o

3 0
možnosti

Nory musíme milovat, tak rozhodla "Pražská kavárna". Elšíková a Šafr rozhodli. Přes to nejede vlak. ;-D;-D;-D

5 2
možnosti

J84i91ř98í 45P89e52t41r

18. 5. 2015 15:13

inu Norské fondy mají velkou sílu

3 0
možnosti

Když sůlyším o řádění jedubab z barenvernetu, připadá mi pro ně faraonská obřízka docela humánní medikací... :-/

1 0
možnosti

J34i96ř98í 36P47e49t52r

18. 5. 2015 15:01

Pane Zdechovský, tento systém se rodí i u nás a i za vašeho přispění

1 0
možnosti

J76i92ř49í 24P33e84t35r

18. 5. 2015 15:04

abych vysvětlil. Rušení Klokánků, obrovský nárůst pěstounů. Takže rodící se kšeft, stejně jako v Norsku. A jestli vaše strana proti tomu neprotestuje, pak jste minimálně spoluzodpovědný

0 2
možnosti

K tomu není co dodat, to jsou nepochopitelné šikanující praktiky. Ale, aby se to změnilo, je potřeba na tyto otřesné případy upozorňovat lidi, a vyvíjet tlak na Norsko, aby tuto praxi změnilo. Jeden norský novinář žijící v Česku nedávno napsal. Má země má hodně dobrého, ale péče o děti a o seniory k nim rozhodně nepatří. Bohužel. Za článek karma. :-)R^

4 0
možnosti

Oj. A co myslel tou peci o deti? Materske skoly, kde o 6 deti pecuje 1 dospely? Nebo snad to, ze deti, pokud jsou oba rodice cizinci, tak maji jednou tydne vyuku ve skole v materstine? Nebo snad to, ze babickam se proplaci taxik k doktorovi? Hm.

0 0
možnosti

Není to systém jako v GB, kde za odebrané dítě mají sociální pracovnice "provizi"...? :-/

1 0
možnosti
Foto

Ano je. Norskou sociálku vlastní stejný britský investor.

0 0
možnosti

Tady se člověk musí ptát, co bylo spouštěčem? To, že je tatínek Slovák, nebo, že maminka neslyší?

Znám docela dost dět (děti slyší)í, které mají obě rodiče neslyšící, přesto výchovu zvládají. samozřejmě, že se zapojuje celá rodina.

A argument, že matka měla nešťastné dětství? Proto musí mít nešťastné dětství i malá Maxine?

4 0
možnosti

To je bohužel v Norsku dost běžný argument. Známá tady v Norsku byla jako malá obětí domácího násilí a proto sleduje BV její vlastní rodinu (dceru jim neodebrali), protože jsou opravdu přesvědčeni, že by to mohla "přenášet dál". Problém s BV je ten, že strašně moc věří v "problematické prostředí". Proto také znemožňují styk odebraných dětí s rodiči, protože upřímně věří tomu, že je-li v rodině problém, pak je problém v celé rodině a vyřešit to do budoucna může jen totální izolace dítěte a de facto převýchova u jiné rodiny. To, že to nefunguje a to, že je to zvěrstvo jim nedošlo. To je hlavní část celého problému - pracovníci BV většinou opravdu VĚŘÍ, že tím pomáhají.

5 0
možnosti

Proč by nemohli rodiče odjet s dcerou na Slovensko? Proč by se nemohli rozhodnout žít tam, kde jim to vyhovuje? Nebo Norové žijí za železnou oponou?

5 0
možnosti
Foto

Ano, hodně to připomíná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.