Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

J88a79n 52J46e18n11i32c

12. 5. 2015 15:43

Možná tomu nerozumím, ale chápu to tak, že otec měl po rozvodu střídavou péči o dítě. Pak na to potřeboval glejt, zaplatil balík peněz, stresy pro něj i pro rodinu, zdravotní problémy pro dítě a nakonec je to zase tak, jak to bylo na začátku...

To ten pitomý papír byl víc než dobro dítěte? Prožil jsem si rozvod a soud nás vůbec nezajímal. Pouze vzal na vědomí, že jsme se dohodli...

12 2
možnosti
Foto

Je skvělé, že jste se dokázali dohodnout.

3 0
možnosti
MK

Pane Euro(zbytečný)poslanče. Je sice hezké, že kritizujete (a asi oprávněně) náš soud a soudkyni. Ale vy nejste třeba pan Havránek, Hermanek, Matějka  atd. kteří mohou pouze na nešvary (např. na blogu)poukazovat.  Ač nejste v zákonodárném  sboru ČR, ale zbytečném v EU, tak byste mohl působit na své kolegy poslance našich zákonodárných sborů, aby donutili vládu trochu provětrat pravidla justice. Soudci by měli především odpovědni za svá rozhodnutí a v případě chyb odvolatelní. Zatím je jejich odvolání velice obtížné a navíc máte pravdu, že ženy soudkyně jsou v "dětských procesech" v řadě případů hodně podjaté a rozhodují podle  (svých)  pocitů a nikoliv podle objektivních skutečností a práva. Takže pane poslanče nepište, ale konejte!!

4 0
možnosti
VK

Muži by nebyli podjatí? Nebo by to měl soudit hermafrodit?

1 2
možnosti
PZ

P82a90v77e94l 12Z26e34m67a89n

12. 5. 2015 14:55

Asi by stálo za to zahodit celý současný systém a věc řešit radikálně:

po rozvodu/rozchodu by měla okamžitě nastat střídavá péče se zákonem danými parametry DOKUD SE RODIČE NEDOHODNOU JINAK - tj. na:

- jiném způsobu péče o dítě (termíny a způsob předání, způsob komunikace,... atd.) 

- výši nebo způsobu výpočtu alimentů 

(při porušení dohody se věc dostává zpět na začátek, tj. střídává péče a žádné alimenty + sankce pro toho kdo dohodu porušil)

1) ušetřily by se miliardy Kč utopených v soudních sporech (platy soudců, advokátů, sociálních pracovnic, znalců, poradenských neziskovek, až po policii a vězení řešící alimenty.....) 

- pozn. a právě kvůli tomuto byznysu na tak jednoduché řešení nikdo nepřistoupí....

2) rozvádějící/rozcházející se pár by byl nucen se dohodnout tj. hledat opro oba schůdné řešení, místo současného systému, kdy se o dítě a výši alimentů tvrdě bojuje a vyhrává většinou ten kdo nahází větší špínu na toho druhého....

6 4
možnosti
MK

To má řadu problémů. Po rozvodu např. jeden rodič bude bydlet v Ostravě a druhý třeba Plzni, takže dítko školou povinné bude jeden týden chodit do školy v Ostravě a druhý týden v Plzni?

2 2
možnosti
VK

Kdyby to bylo tak jednuduchý mistře poslanče, tak by to bylo skvělý. Vaše populistické podání jednoho případu z desetitisíců ani nestojí za koment. V první řadě, obraťte se na ty rodiče. Prostřednictvím dětí si jen vyřizují křivdy. Tam začněte s osvětou. Rozvést, ale s rozumem.

2 5
možnosti
JC

Rodiče si vyřizují křivdy?

To matky se chovají jak šílené, protože mají jisté zastání u soudkyň.

4 5
možnosti
JC

Feminisace soudnictví přináší holt své plody.

4 0
možnosti
DU

Můj případ také soudila žena. A nejprve schválila střídavou péči a později, když bylo dceři 6 a muselo se rozhodnout, kde bude chodit do školy, jí svěřila do mé výhradní péče.

0 0
možnosti
Foto

Případy nejsou stejné a obávám se, že interpretace přihlížejících pozorovatelů bývají také všelijaké.

Krom kožních problémů jsem se nedočetla, co úžasného jim paní učitelka sdělila, že se byli nakonec ochotni domluvit..

Jde i o skutečnost - jestli se dítě skutečně vyjadřovalo, že tento způsob "života" je pro něj to pravé ořechové - jestli ano, tak nechápu, o čem to dál bylo? Ale ani autor nemusí vědět vše, nebo jste otec?

Soudy postupují (mají postupovat) především v zájmu dítěte - mají respektovat jeho přání. Souhlasím.

0 0
možnosti
Foto

J76a53n22a 83M91a37j51o12v32á

12. 5. 2015 21:01

Nesouhlasím s Vámi a přenos odpovědnosti na dítě se mi setsakra nelíbí, vnímám ho jako zárodek budoucích traumat. Zájem dítěte je, aby vyrůstalo v prostředí, které ho stimuluje a umožňuje mu rozvoj. A aby mu byli zachováni oba rodiče. 

Ve škole si taky děti nevybírají, jaký chtějí rozvrh a co budou dělat v angličtině. A je to tak dobře.

3 0
možnosti
Foto

Nejsem schopen to přežvýkat celé, ale přečetl jsem si toto:

"Matka jeden den dávala dítě do školky a otec vyzvedával. Druhý den to bylo opačně. Kromě prodloužených víkendů, kdy se rodiče o dítě střídali, je dítě vidělo každý den."

Tak proč do toho, sakra, rejpat?

4 9
možnosti
JL

Přežvejkejte to celé. Já ty Vaše bláboly taky přežvejkám, i když je mi z toho pak celkem divně.

10 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.