Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Uz v jine souvislosti jste zminil, ze bylo v Norsku rodicum odebrano dite, protoze byli neslysici. Protoze jsme momentalne pod tlakem informaci z ceskych medii, tak jsem opravdu zavahala a chtela vedet vice. Kontaktovala jsem norsky Spolek neslysicich a dostala odpoved, ze: "neni bezne, aby pro Barnevernet byl duvod k odebirani deti z rodin to, ze jsou neslysici. Bylo by to bylo diskriminujici a nezakone. Zrejme tam budou jine duvody", sdelil norsky Spolek neslysicich. Takze v tomto ohledu nemusime mit obavy!

1 2
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Hajmanová, opravdu jste mě rozesmála. Všechny neslyšící lidé jsou součástí norského Spolku neslyšících? Samozřejmě, že ne. Proto Vaše tvrzení je typická hloupost některých lidí žijících v Norsku a hájící tamní systém.

0 0
možnosti
LW

Víme o té rumunsko-švédské rodině, žeprávě švédská sociálka dala echo té norské. A také, že ta rumunsko-švédskárodina se do Norska přistěhovala z Rumunska. Byli členy jakési náboženskésekty, na to poukazovala už švédská sociálka. A kdyby to bylo opravdu čisté anestranné, psal by o jejich případu  jistě i švédský tisk. Ale ten nicneotiskl. Jen jednu zmínku o tom, že kluka jim ve škole ve švédsku šikanovali. Vícev seriózních zdrojích nenajdete. Nemůžete vědět, v čem tarumunsko-švédská sektářská rodina žila, a co vedlo švédskou sociálkuk tomu, že byla tak zneklidněna. Jistě to nebylo pomalé oblékání sedítěte, či to, že dítě nebylo ve škole, protože mělo rýmu.

0 0
možnosti
Foto

O tomto případu nevím. Můžete mi poslat odkaz? Děkuji.

0 0
možnosti
MW

Též děkuji za článek. A též prosím o přímý odkaz na důvěryhodný zdroj z něhož čerpáte - nevím proč, ale mimo několika konspiračních webů tyto informace nemohu najít. Též žiji s rodinou a malými dětmi v Norsku. Též se i se svou ženou o problematiku BV hluboce zajímám. Též miluji film "Vrtěti psem". Máme toho tedy hodně společného, pane Zdechovský. Tedy krom názoru na práci norské sociálky a případu paní Michalákové. Jistě, chyby a osobní selhání se mohou objevit všude - ale vydávat tyto (dosud sporné) případy za systémovou, ba přímo programovou, chybu - to je silné kafe. Mám přátele žijící v Německu, Francii, Švýcarsku, Itálii. Nikde, opakuji - nikde, v Evropě není péče o děti na takové výši, jako v Norsku. Chápu, pro politika je problematika sociální ochrany dětí téma, s nímž se dá pracovat do důchodu - mohl byste však, prosím, věnovat, alespoň část, Vámi vynakládané energie na zlepšení stavu v ČR? Doporučuji navšívit více DD u nás a poptat se dětí a zaměstnanců (neadresně, samozřejmě - i u nás by měla být zachovávána mlčenlivost) na předchozí osudy dětí v nich a s tím spojená konání naší sociálky. Myslím, že už tak po deseti návštěvách se vám na tomto poli otevřou obzory dosud nevídané.. 

Přeji hezký den a klidnou mysl.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, Michale, také děkuji za to, že jste se tu zastavil. Osobně jsem v Norsku také byl a měli jsme s mými spolupracovníky možnost mluvit za více jak rok s několika stovkami rodičů, politiků i současných nebo bývalých pracovníků BV. To, že v tom systému je mnoho chyb, o tom jsem bytostně přesvědčen. Například právě rozhovor s bývalou pracovnicí BV, která mě navedla na na některé případy odebrání dětí ze sociálně slabých rodin protože věřila, že v některých bohatých rodinách jim bude lépe...a co na to řeknete? Bláznivá ženská? Ne, případ toho, že musí být v systému více kontroly. Jinak si přečtěte další blogy. Nekritizuji jen Norsko ;-)

2 0
možnosti
JK

To je sílá. Takže norské soudy fungují téměř tak zločinně jako české soudy. Ale české soudy jsou stále horší. Soudkyně Kateřina Zajicová a Kristina Žídková v případě unosu mých dcer nepovolaly mnou navržené svědky vůbec !!!! V Norsku by moji svědci dostali alespon 20 minut. Takže pořád je totalitní a fašistické Norsko na tom lépe než Česko.

1 0
možnosti
VK

Bohužel ne,v Norsku by Vaše děti vychovávali zcela cizi lidé.To byste považoval za lepší možnost,než když Vaše děti vychovává jejich matka?

3 0
možnosti
Foto

Díky za článek. Byl by k dispozici odkaz dokládající to tvrzení, že švédské úřady obvinily Barnevern z toho či onoho?

1 0
možnosti
Foto

Ignáci, mohu poslat, ale primárně už je toho na internetu spoustu - zkuste i fb. Jsou tam stovky odkazů

1 3
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.