Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Pane Zdechovský nedělejte z podnikatelů neschopnou lůzu co si neumí sehnat zaměstnání!

A že živnostníci dají víc než vyberou? Už to bylo psaný mnohokrát, ale opakování matka moudrosti: zdarvotní péči mají dostupnou i ti kdo nevydělávají (např. děti a důchodci), takže je logický že ti vydělávající musí zaplatit víc než vyberou. Je to všem jasný?:-)

6 1
možnosti
RC

Mylite se - za ty deti a duchce by mel zaplatit stat. A ten plati malo. To, ze je to stejne z dani a to zamestnancu i podnikatelu uz je pak vec druha.

Je zajimave, ze stat nastavil limit na socialni pojisteni a na zdravotni uz je zruseny. Vite proc? Ustavni soud rekl, ze duchodovy system je malo zasluhovy. Tak limit limituje zasluhovost. Ale ve zdravotnictvi, kde cerpani na rozdil od duchodu vubec nesouvisi v prijmem, limit neni. Takze ten, kdo vydelava sto tisic plati desetkrat vic, nez ten, kdo bere deset tisic. Peci maji stejnou, i kdyz je fakt, ze ten vice vydelavajici si casto uplne mimo system radeji zaplati privatni peci.

4 0
možnosti

Zkritizovat zdravotnictví, zastat se podnikatelů. Odškrtnuto, dvě mouchy jednou ranou.

Ve skutečnosti, problém zdravotnictví je kompletně oddělený od podnikatelů, takže by se v jednom článku prostě míchat neměly

6 1
možnosti
Foto

Ale to není pravda. Jsou to podnikatelé a živnostníci, kteří drží vysoký standart českého zdravotnictví.

0 0
možnosti
VM

V98l89a91d16a 75M27u42s37i13l

30. 3. 2015 18:01

Jen tak pro  ujasněni  pisateli       tohoto elaboratu.Socialne   slabi  meli   vskutklu moznost  zazadat o  neplaceni 30 korunovych polatku. Toto  pravdepodobne nikdo z nicvh nešbyl  schopen si  vyridit/ Dum taciesis  philosophus mansiesis/

0 0
možnosti
Foto

Tak to není pravda. Ročně to bylo přes 60.000 lidí.

0 0
možnosti
VM

V14l40a63d14a 96M57u19s61i56l

30. 3. 2015 17:58

Ad Rostislav Caha Koupil jsem si  vcera  anglickou klavesniici,  misto  Č  JE   zde pargraF,  misto  š   je  zde křizek  atd. V danem interpersonalnim kontextu inklinujete ke zkratkovym  zaverum aneb jak rijka  Ovidius   Non iurare in verba maghistri.

 Tatom zivotni moudrost plati   dost mozna i pro pisatele  techto radku, byt    ERuroopolance./

0 0
možnosti
Foto

jak ovlivňuje anglicky označená klávesnice to, že nejste schopen psát ani bez diakritiky čitelně?

5 0
možnosti
MS

Parazitovani je silne slovo, ale realitou je, ze zdravotnictvi dotuji predevsim zamestnanci. Ja jsem taky zastance spoluucasti, ale jen za predpokladu, ze se snizi odvody zamestnancu. Jsem radovy zamestnanec v soukromem sektoru a mesicne odvedu na zdravotnim "pojisteni" deset tisic korun. Ukazte mi jednoho zivnostnika, ktery plati tolik. Od te doby co pracuji(cca 8 let) jsem mel s lekari jen nasledujici setkani - potreboval jsem ruzna zdravotni potvrzeni(platil jsem), nechal jsem se ockovat(vakciny jsem platil), nechal jsem si spravovat zuby(opet jsem platil). Ve srovnani se zapadnimi zememi mame celkem nizke naklady na zdravotni peci, tak jak je mozne, ze za to co platim u nas, bych mel v USA pojisteni pro celou rodinu a presto porad musim vytahovat penezenku?

4 2
možnosti
Foto

Jenže řada živnostníků vydělává 100 a více tisíc a platí z toho zdravotní a sociální. Tohle je právě jedna nepravda za druhou, která se pořád opakuje.

1 0
možnosti
VM

V39l57a34d79a 41M68u89s96i61l

30. 3. 2015 17:18

Jen tak pro imnformaci ...Starobni duchodci nv zemedelstvi  nekteri pobiraji duchod kolem 6 tiisic, koénkretne  v Rybnikach u Moravskeho Kreumlova. takovi  samozrejme  nemaji njha to, aby púlatili  u lekaren30 korun a 100 kjorun na hospitalisaci  to uz vubec ne...

  Pri tom  ti zemedelci nasd  zivili za vsech  rezimu..!!!!!!

1 1
možnosti
RC

uz nepijte... neda se to cist.

1 0
možnosti
VM

V98l33a69d43a 24M16u64s91i38l

30. 3. 2015 17:14

Onomto  zrušeni poplatku je  neloghickle jak pro kopho!!!!

0 1
možnosti
JZ

Za článek zasloužená karma. My živnostníci si nemůžeme dovolit marodit, jako mnozí zaměstnanci. V jisté firmě na Novojičínsku bylo německému majiteli divné, že v době zabíjaček najednou stoupá nemocnost a pracovní neschopnost. Pak na to přišel. :-) My OSVČ naproti tomu chodíme k lékařům minimálně. Já prakticky jenom na preventivní prohlídky, což je i v zájmu mé zdravotní pojišťovny. OSVČ  také jaksi nemají placenou nemocenskou na rozdíl od zaměstnanců.

Řešení je spíše ve vyšší spoluúčasti pacientů, každý by měl být sám více zodpovědný za svoje zdraví a pokud by za něj víc platil ze svého, staral by se o ně zodpovědněji. Určitě by bylo rozumné zavést pro začátek znovu poplatky za pobyt v nemocnici, jejich zrušení bylo nelogické. Pacienti, kteří jsou doma, si také musí kupovat jídlo ze svého.

Uvědomme si také, že mezi živnostníky jsou i takoví, kteří jedou na tzv. doraz.  Zvýšit jim zdravotní pojištění by znamenalo je existenčně zničit a státu by  se zvýšili výdaje, protože by jim musel vyplácet sociální dávky.

10 1
možnosti
MK

No a hádej se s lapiduchy. Jen tak pro zajímavost tuto třicetikorunu vybírala mj. FN  Motol;-D

0 0
možnosti
MK

Vážený pane EUposlanče, o životě toho mnoho nevíte. Já i spousta mých přátel jsme "námezdní dělníci" a pracujeme za mrzký plat. Všichni z nás si netroufnou marodit, protože  nemocenská by řadě z nás nepokryla nájem nebo splátku hypotéky. My bohužel odvádíme skutečně neúměrné vysoké částky na sociální a zdravotní daň a opravdu z toho máme minimum zpět, jak v nemocenské, tak později v důchodu. Zatímco OSVČ ) tedy i advokát, daňový poradce a auditor, odvádí několinásobně  méně a plnění má shodné  a čistý příjem  na živobytí má s námi srovnatelný, ne-li vyšší. Každý z nás si svobodně může vybrat, zda chce být vykořisťovaným nádeníkem nebo (sebe)vykořisťovatelem. Ale platit bychom měli všichni stejně. Když jdete do obchodu, tak se vás neptají jaký máte příjem, ale chleba prodají všem za stejno, v hospodě to samé. Když se pojišťujete, tak se vás také neptají na váš příjem, ale co si pojišťje a jaké chcete podmínky. Pouze u daní se vás ptají jaký byl vejvar a z toho (odborně základu) plať daň. Tak  dodržujte to, že živnostník i nádeník by měli mít vůči státu stejná práva a povinnosti (máme to zakotveno v Ústavě!!)

4 6
možnosti
RC

Jinymi slovy jste pro rovnou socialni a zdravotni dan a rovnou dan na hlavu? Tedy stejnou castku pro vsechny?

0 0
možnosti
LK

L28u63b31o21š 85K81r52i13m50l

30. 3. 2015 15:32

Dobrý den, přiznám se, že Váš článek mi připadá zcela mimo realitu, a to tím více, že jste europoslanec. Důvodem je to, že lékařskou péči čerpáte nejvíce v dětství a cca 60-90% všech  nákladů přichází v posledním roce života.

1 0
možnosti
RC

A prave proto si myslim, a v minulosti jsem to i psal, ze ten, kdo je nejvetsi vyzirka, je stat, protoze stat plati za sve pojistence (=deti a duchodce) zdaleka nejmene.

3 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.