Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pěstouni by snad měli být připraveni, že u nich dítě trvale nezůstane, buď se vrátí rodičům, nebo bude dáno k adopci.

0 0
možnosti
Foto

Mám husí kůži při představě, že takový psycholog rozhoduje o osudu dětí.

Za pěkný článek karma R^

1 0
možnosti
Foto

Pane Klimeši, zkuste prosím pochopit jednu věc: Rodiče a děti nejsou fantazijní postavy ve vaší hlavě, se kterými si hrajete své fantazijní divadélko. Jsou to reálné lidské bytosti a vztahy mezi nimi jsou ty nejdůležitější v lidském životě. Mají přirozené právo na jejich ochranu. Bez toho, aby si s nimi zahrával a experimentoval nějaký psycholog, psychiatr či psychotik.

http://www.stridavka.cz/jeronym-klimes-experimenty-a-osireni.html

12 0
možnosti
Foto

Děkuji za článek i za Vaši práci. Jako jeden z mála se dlouhodobě věnujete nejen tomuto smutnému příběhu, ale zajímáte se i o situaci u nás, víte, že je zde bohužel často dětem bráněno v kontaktu s rodičem po rozvodu partnerů. V souvislosti s tím Klimešovým vyjádřením jsem si vzpomněla na záměnu dětí v porodnici, kterou odhalil "žárlivý" otec díky zkoušce DNA... Tam byly děti zvyklé od narození na pečující osoby i prostředí, přesto k výměně došlo a nikdo nepochyboval, že je to dobré, jen se to muselo udělat postupně a velmi citlivě... Jenže v případě těch kluků v Norsku si nedovedu představit součinnost těch pěstounů na nějakém postupném přivykání, když už teď hážou paní Michalákové klacky pod nohy. A přijde mi jako hrozné zvěrstvo, že jsou ti bráškové od sebe - proč je museli rozdělit??? Přece to je první věc, na které je třeba trvat - když už odeberou děti z rodiny, tak ať zůstanou alespoň sourozenci spolu!

14 0
možnosti

Pěstouni v Norsku z toho mají vejvar, u pokladny v supermarketu by dostali polovic, nehledě na další benefity. Proto se toho kšeftu drží zuby nehty.

Rozdělili je zřejmě proto, aby jim ztížili útěk z toho jejich ráje a z téhož důvodu nesmějí mluvit s maminkou česky.

8 1
možnosti

Tak i psychologové jsou různé :-)

Jako polemizovat o tom, co je pro ty děti momentálně lepší se dá, ale říct matce, ať si pořídí nové děti a těchto se vzdá, to by slušný psycholog a odborník vůbec neměl vypustit z pusy, to je úlet. Vzpomněla jsem si na příběh rodičů, co jim jednoho dne zmizel syn a už ho nikdy nenašli, a oni tam právě říkali, že nejhorší perly z okolí byly právě ve smyslu, no co, tak si pořídíte nové dítě.

Dítě není věc, která se dá nahradit novou věcí, nebo pejsek, když o něj přijdete, tak přijde nový....

Navíc on vůbec netuší, jak na tom ty kluci v těch rodinách jsou, jak se jim daří, nebo nedaří. Odtrhli je od sebe i od širší rodiny, možná jsou na tom psychicky špatně a to trauma z takového zacházení  a odloučení od rodičů jim navíc zůstane navěky. 

Navíc pěstouni mohou kdykoliv říct dost a zas je přesunou do jiné rodiny, do adopce. Pouto k rodičům je to nejsilnější, co mají a jak je psychicky poznamená to, že je matka nechtěla, myslím, že víc než to, že si teď budou muset budovat nové vazby.

11 0
možnosti

Nevím, jestli mi z názorů psychopata vydávajícího se za psychologa má být smutno, nebo mám mít strach.

A teď si představte, že člověk s takovými názory má pomáhat skutečně nemocným či zdravým stojícím před propastí. 

Člověk, který odmítá napravení křivdy, odmítá péči jediné pravé rodiny, omlouvá roztržení sourozenců původně šťastně žijící u rodičů spolu. Člověk, co mávne rukou nad tím, že k takovému trestu odsouzená matka může se starat o cizí děti a spoluvychovávat  dítě nového partnera jako nepodstatné.

Jen právoplatný soud může odsoudit, ne nějaký úřad se svým lidovým soudem podpořený podobným expertem jako se předvedl i u nás.

7 0
možnosti

Jeroným Klimeš už hýká nadšením, aby se tady založil také Barnevernet a mohl mu psát své "nestranné" posudky - ty jediné správné, politicky a genderově korektní, citově odemočněné, v nejlepším zájmu dětí i kdyby si ty děti myslely něco jiného. Přesně tenhle typ psychologů jsou ti lidi, kteří stojí za zvěrstvy Barnevernetu v Norsku a kteří mohou za to, že děti paní Michalákové jí byly odebrány. Už jen to, že to schvaluje, dokládá to, co to je za osobnost. Za mne Rv a ještě stokrát Rv [>-]

10 0
možnosti

Pane Europoslanče. Opět chválím Vaši činnost.

Možná se zkuste v příštím článku zamyslet, jakým způsobem můžeme pomoci my, čtenáři, kteří jsou situací s "ukradenými" dětmi znepokojeni stejně jako Vy.

Vzhledem k tomu, že do situace v Norsku vidíte asi lépe, je něco čím můžeme přispět, způsob jakým zvýšit tlak na Norsko či Barnevert nebo jak situaci ještě více zmedializovat na mezinárodní úrovni? Jsem přesvedčen, že spousta čtenářů by ráda pomohla, ale neví jak, aby to nebylo kontraproduktivní.

8 0
možnosti

Takové poslance potřebujeme, ne ty, kteří se zajímají jen o vlastní platy.A k panu psychologovi? Ten by měl vyhledat psychiatra...

13 0
možnosti

Lidi, já nevím na které straně je pravda. Navíc vše se dlouho táhne a bude velký problém to spravedlivě rozsoudit. Ale šokuje mne, že děti byly dány do Švédské pěstounské péče s výhledem na adopci. Podle mne měla být kontaktována Česká sociálka a ta vše měla řešit. Takto je to opravdu únos dvou nezletilých občanů ČR.

1 0
možnosti

Wikipedie sice není relevantní zdroj, protože má anonymní autory, ale najdete tam neanonymní relevantní odkazy na prameny: http://cs.wikipedia.org/wiki/Barnevernet

Mimoto http://www.barnefjern.org

Překladač máte? Nejlíp asi google do angličtiny. Do češtiny to pak není moc přesné.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS