Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Norove jsou porad povahou primitivni a brutalni Vikingove. Jenom ted maji hodne penez z ropy, tak to maskuji.

2 1
možnosti
JK

Než primitivní bych použila - děsně naivní a neteční k divnostem jejich vlády, politiků. Že tam k některým tématům panuje supercenzura... snad některým lidem vůbec nedochází...

8 0
možnosti
RS

Naprostý souhlas a do puntíku podpis.

A můžeme se ptát, proč to takhle je, že jsou věci postavené na hlavu. Že se více vyplácí zahálka než práce, že je zločinec opečováván v bavlnce a lidé trestáni za banality nebo za něco, co se vyvrátilo, viz paní Michaláková. Ale toto postavení na hlavu je i tady u nás v mnoha věcech - mladí lidé vyjdou školu a nechtějí pracovat, ale chtějí práci, která je bude bavit. No, to by chtěl každý, ale dříve bývalo, že lidé pracovali protože museli, dnes pracují aby je to bavilo. A můžeme se ptát, proč vystudovaného kuchaře nebaví kuchařit, proč servírku nebaví obsluhovat hosty, proč prodavače nebaví prodávat. Je to vše jen o přístupu. Děcka jsou zvyklé, že se celé dětství a mládí jen baví - hračky, počítačové hry, zábava a pak něco tak strašného jako je práce. 

Absurditou je, že státní sektor, který žije z daní pracujících, platí své zaměstnance lépe než jsou placeni ti, z jejichž daní jsou tito živeni. Absurditou je, že se kdekdo hlásí na teplé místečko na městském úřadě, ale je problém sehnat šikovnou prodavačku, řidiče, elektrikáře. Dřív lidi makali v kamenolomu, na poli, v lese... dneska se na pole i do lesa dováží Rumuni nebo Ukrajinci, zatímco tady stále máme skoro 600tisíc nezaměstnaných. Absurditou jsou dotace na všechno, kdy ti, co žijí z dotací nebo si je umějí zařídit, jsou na tom lépe než ti, co se snaží hrát férově, tj. bez dotací.

Takových absurdit bychom našli tisíce a je to jen o sociálním inženýrství, které se v zájmu ochrany něčeho (dětí, práce, čehokoliv) stalo parazitem na těch, kdo ty hodnoty tvoří. Celá Evropa je socialističtější než KLDR s Kubou dohromady (protože v KLDR je socialismu jen trochu a více je tam něčeho úplně jiného). Celá Evropa si vymýšlí s prominutím krávoviny, píše tisíce lejster a regulací... kam to pospěje nevíme, ale obávám se, že jednou přijde nějaká diktatura (Islámský stát, fašismus apod.) a všechny ty evropské výmysly spláchnou, protože mají jedinou regulaci - Korán, Bibli, Mein Kampf apod.

17 0
možnosti
MP

Smutné a výstižné. Bod.

1 0
možnosti
MO

Ohledně medializace případu - souhlasím s autorem že nebýt medializace tak se naše vláda asi nerozhoupe.... A taky si myslím že jsou i mezi politiky a nevládkami tací co by nás rádi obšťastnili českým klonem Barnevernetu. Pro ně musí být medializace případu noční můra a proto chápu i to, že někteří z našich politiků místo pomoci případ bagatelizují.

17 0
možnosti
MP

Nejste daleko od pravdy, pane Ondrášku. Zákon, který by podobné praktiky umožnil i u nás, už v roce 2012 vetoval prezident V. Klaus.

0 0
možnosti
EM

Skvělý článek! Děkuji vám za váš osobní přínos v této kauze, dal jste mi naději, že nejsou všichni politici k problémům "obyčejných lidí" lhostejní. R^

14 0
možnosti
JK

norský BARNEVERN = český OSPOD = dětský průmysl. Platy socioložek, platy soudců, kteří řeší svých 20 případů i 10 let, platy - odměny za posudky 50 000 Kč -  psychologů - Žečák, platby neschopným advokátům. Jsou to miliardy i v ČR.  Tato hydra má konkrétní jména - Zatloukalová, Dvořáková, Mrkvová ... soudkyně Jindra Kružíková, Adlerová, soudce Čečotka ...

Reakce od: Jiří Klušák (28.1.2015 5:23)

Chalupová, Loiblová ...

7 0
možnosti
JK

a co je nejhorší - nenávratně poškozený děcka

6 0
možnosti
EK

mezi 4. a 5. odstavcem podle všeho vypadla věta.

1 0
možnosti
Foto

Veřejná diskuse není posledním nástrojem. Tím posledním je to, co udělal Breivik.

6 0
možnosti
JC

Ale Breivik nebyl v takové situaci. Ani nikdo z jeho blízkých nebyl v takové situaci. Breivik se neměl za co mstít.

0 2
možnosti
Foto

Dobře napsáno...ano, Norsko je sice svrchovaný stát se svými zákony, ale pokud nerespektuje evidentně práva cizích státních příslušníků, je třeba na to neustále poukazovat.

14 0
možnosti
JC

J24i22r61i 18C91e54e

28. 1. 2015 13:21

Norsko hlavně nerespektuje závazky mezinárodních smluv, kterých je signatářem.

8 0
možnosti
ML

M46i45l95a28n 93L39á78s64k48a

28. 1. 2015 13:08

Absurdita?ANO máte pravdu,ale myslíte,že kdyby tento závažný příklad,nevyšel na povrch,že by se vůbec řešil?Tady v ČR je to samé.Nedávný příklad smutné události,kde se táta dětí oběsil.Ale to nechci zde v příspěvku zviditelnit,protože jsme zde v naší vlasti utlačováni ve svých právech o naše děti,kde je nás tisíce,kteří se soudí několik let o pár hodin s vlastním dítětem.Kde matky společně s OSPODY A SOUDY kradou dětem TÁTY.Kde je popíráno právo dítěte,mít oba rodiče a popíráno právo mít stejná práva jako má matka!!!

8 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.