Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

M35i61l80a10n 96K87a18s43l

22. 1. 2015 10:29

Nevím, jak jste přišel na to, že sexuální zneužívání se neprokázalo. Já slyšel opak. A to, že děti samy se styku vyhýbají a chtějí ho jedině za přítomnosti pěstounů, také o něčem vypovídá.

1 29
možnosti
Foto

Vy se mi zdáte. Ano, vypovídá to. Ovšem o důsledcích cíleného odcizení se biologickému rodiči pod taktovkou státní moci. Chtěl bych vidět Vás, kdyby Vám byly dva roky nebo pět - a čtyři roky byste viděl svou matku jednou či dvakrát do roka na pár minut či hodin, jak byste se s nadšením nevyhýbal styku a rok se na něj těšil.

37 0
možnosti
Foto

Měl jsem v životě mimo jiné tu čest osvojit si poměrně obsáhlé znalosti, získané pětiletou službou pro správní radu tehdejší Nadace Terezy Maxové, problematiky citové deprivace a psychického týrání dětí, když jsem se podílel na změně strategie pomoci opuštěným a znevýhodněným dětem v České republice, přičemž jsem se seznámil s řadou způsobů práce států v této oblasti v Evropě. Konstatuji, že ze strany služby Barnevern nejde o ochranu dětí, ale páchání násilí a psychického teroru na nich. Povolit dětem dvakrát do roka vidět svou vlastní biologickou matku na patnáct minut bez projevů lásky a fyzického kontaktu a nedovolit mluvit česky je pro mě osobně z psychologického hlediska srovnatelné s odnímáním dětí nacisty. Pracovnice Barnevernu si dokážu velmi snadno představit v uniformách SS, jen ten fakt, že je rok 2015, mě fakt děsí. Norsko nejen ve věci děti se chová, jak kdyby lidi patřili státu. Norové stále méně projevují jakékoli emoce na veřejnosti. Bojí se, ale považují to za normální stav. Naše ministryně se chová typicky politicky korektně. Přece si kolegy socialisty v Norsku nerozhází. Smutné, ale tak to funguje, místo třísknutí do stolu a postarání se o české občany v zahraničí, zejména pak děti.

55 0
možnosti
Foto

V tomto případě, ať už Vás k tomu vede cokoli: R^

5 0
možnosti
AS

A39d84a17m 98S72t84a53v20a

22. 1. 2015 10:27

Už jsem to psal i na jiných místech. Právníci rodiny Michalákovy by měly od norské vlády požadovat pro rodinu desítky miliónů za mnohanásobnou duševní, rodinou  i společenskou  újmu, kterou svou korektností norské úřady  rodině způsobily.

25 1
možnosti
Foto

To budou, ale dětem to ztracené roky nevrátí.

12 0
možnosti
PN

V nouzi poznáš Český stát.

10 1
možnosti
Foto

S autorem souhlasím.

Na celé kauze považuji za nejvíce absurdní následující skutečnost: Pan Michalák prý dnes žije ve společné domácnosti s jinou partnerkou a jejími dvěma dětmi. Paní Michaláková prý dnes žije s jiným partnerem a jeho dítětem. Bývalí manželé Michalákovi se tak podílejí na výchově nevlastních dětí, ale k těm svým vlastním nesmějí! Rv

30 1
možnosti
Foto

Myslím, že kdyby neměli pěstouni tak obrovský zájem děti adoptovat, tak celá kauza se bude vyvíjet také jinak.

24 0
možnosti
MK

R^ Vím, že vedle islámské hrozby to bude těžší, ale jak jsem napsal ve svém článku, bylo by i pro budoucnost přínosné projednat norské praktiky v orgánech EU. A za to by se, vedle Vás, měli vzít všichni europoslanci za ČR spolu se snahou, získat pro věc co nejvíce kolegů z jiných zemí. Za Vaše dosavadní angažování Vám patří dík.

8 0
možnosti
Foto

Včera jsme to již projednávali v Evropském parlamentu na výboru Libe. Interpeloval jsem komisaře Timmermanse. Navíc kauza míří do Norského parlamentu http://www.lidovky.cz/kauzu-odebranych-ceskych-deti-projedna-norsky-parlament-pee-/zpravy-domov.aspx?c=A150121_184535_ln_domov_ele

22 0
možnosti
NM

...dle nadpisu ta paní je nekonpetentní což nás přesvědčila už mnohokráte a k tomu případu dětí je nutné znát podrobnosti ale i zákulisí tohoto případu jinak je to plácání podle momentální nálady myslete si co chcete...

7 0
možnosti
NM

...ještě dodám vyšetřuje se to podle místa působnosti a tamního zákona...takže bez emocí a musíme čekat na verdikt...proč asi utekl ten vrah z Brna který se nám směje:-P

1 0
možnosti
JC

Pane Zdechovský, k resignaci paní Marxové musíte tlačit přes Lidovce ve vládě.

Bylo by to dobré, kdyby se Vám to povedlo. Myslím, že i mnozí socdemáci by si oddechli.

Ovšem nejlepší by bylo, kdyby se Vám povedlo dostat sourozence Michalákovy zpět do ČR, do jurisdikce zdejších soudních a správních orgánů.

21 2
možnosti
IC

Absolutně nekompetentní , koho to zase máme na nejvyšších postech ???

22 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.