Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HB

Tak já nevím, ale ti chlapci mají české občanství? Pokud ano, není přece možné, aby je jakýkoliv cizí stát někomu "přidělil". Tohle zcela jistě ani mezinárodní právo neumožňuje. Pokud ovšem mají občanství norské, pak je ta zápletka poněkud složitější, ale to by se o tom takto asi nepsalo.

Někde jsem viděl zmínku, že je na obě děti možné uplatnit diplomatická práva a tak je z Norska dostat. Pokud je to pravda, pak je opravdu trestuhodné, že stát tak již dávno neučinil a nechá se okrádat o vlastní občany, tím spíše děti!Rv

16 0
možnosti
PN

A když se v Oslo v parku usídlí banda Rumunských Romů v dodávkách, děti kolem běhají, spí ve stanu v parku a okrádají kolemjdoucí, tak to nikomu nevadí...

8 0
možnosti
Foto

Dobrý den, tohle je pravda?

1 0
možnosti
MP

Myslím že bychom měli vzít jako lidé české republiky zde žijící Norské rodiny a občany pod drobnohled a udávat každý prd.. :-P

5 0
možnosti
Foto

Tomáši, oceňuji, jak se věnujete konkrétním případům ničení rodinných vazeb. Jen připomínám, že problém je v samotném systému - v povýšení státu nad rodinné vazby, nebo v povýšení jednoho rodiče nad druhého (za podpory státu): http://hodina.blog.idnes.cz/c/435821/Norsko-bere-rodicum-deti-Cesko-take.html

5 0
možnosti
Foto

Aleši, přes jedno téma můžete otevřít jiné téma.Většina lidí to chápe ;-)

1 0
možnosti
AR

Rád bych zde vyvrátil jednu nepřesnost, která se často objevuje v diskusích na toto téma: norské rodiny jsou ještě daleko zranitelnější a kradou jim děti daleko víc, než cizincům. Má to několik důvodů - 1) sami Norové jsou často pokud jde o jejich stát hodně naivní a opravdu si tu většina myslí, že obrátí-li se na BV se žádostí o pomoc (sic!), dostane se jim pomoci a ne, že jim seberou dítě. 2) Norové nemají zpravidla kam utéct, jsou tu doma, zázemí v zahraničí nemají žádné a to se pak takový útěk těžko provádí. 3) BV neriskuje mezinárodní skandál, takže norští rodiče jsou odkázáni jen na sebe.

Někde jsem viděl statistiku, podle které přes 50 % všech odebrání začalo tím, že rodina sama oslovila BV protože potřebovali pomoct (nezvládali něco finančně, časově a podobně). To znamená, že nejste-li tak hloupí abyste za BV sami lezli, šance, že vám seberou dítě, je rázem poloviční. A můžete mi věřit, BV v tomhle umí norské rodiny "vykoupat" způsobem, o jakém se ani paní Michalákové nesnilo. Bohužel. Ono totiž jak jsem zjistil, cizinci mají menší pravděpodobnost, že je někdo udá, protože přeci jen spousta lidí, kteří mají udavačské tendence, je vůči cizincům trochu tolerantnější, protože vědí, že nemusejí ze zvyklostí "co a jak dělat" vědět vše. Norům se to netoleruje. Cizinec, který si dá před dítětem pivo se může setkat s tím, že někteří lidé ho budou odsuzovat, ale vezmou to tak, že je to "jiná kultura a jiné zvyklosti". Norovi to tihle lidé neodpustí, protože by měl vědět, co se od něj čeká.

2 0
možnosti
Foto

Já jsme hovořil s norskými novináři a ty tvrdí, že neexistuje rozdíl mezi Norem a Čechem. BV postupuje stejně nekompromisně. Ale bohužel Norové mají pak daleko větší možnost dostat se k dětem.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
Foto

Soňo, díky moc za doplnění. Výborný článek. Obdivuji Váš elán, se kterým jste do celé kauzy šla. R^

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 0
možnosti
JC

Kdyby snad měl někdo pochybnost o tom, kde se v tomto případu skrývá zlo, kdo je na špatné straně, tak morálnímu posouzení věci postačí dva údaje:

a) sourozenci útlého věku byli rozděleni,

b) dětem je zakázáno používat mateřský jazyk.

To dělali jen němečtí nacionální socialisté v rámci převýchovy-poněmčování uloupených modrookých blonďatých dětí. Ani komunisti takto zvěrsky nenakládali s dětmi popravených či zavřených "třídních nepřátel".

21 0
možnosti
RE

Ale oni ,,neloupí" jen blonďaté děti, ale třeba i indické apod. Proč tam tedy chovají ty tisíce přistěhovalců z Pakistánu, Somálska atd. v rámci ,,kulturního obohacení?"

1 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.