Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P91a95v97e90l 62S40u20l45c

24. 11. 2014 21:43

Vážení, žiji 45 let ve Stockholmu. Švédské zákony a mentalita se mnoho nelyší od Norských. To co tu pan Zdechovský popisuje považuji za neuvěřitelné a nepravdivé. Odebrání dětí, pokud nastalo, musela předcházet řada extrémě vážných provinění a porušení zákonů pravděpodobně ze strany členů rodiny. Pan Zdechovský popisuje pouze názor jedné strany, bylo by zajímavé vyslechnout norské úřady na zákldě čeho takto rozhodly. Od 1989 kdy v Česku nastala "demokracie" nikdo českým občanům nevysvětlil jaké zákony a předpisy v demokratické zemi jsou. A žádná vláda takové zákony v Česku nezavedla, protože by to neumožnilo podvody, jaké se dějí. Demokracie zdaleka není že si každý může dělat co chce, zákon a předpis není útok na demokraci.

0 2
možnosti

Znovu opakuji:

a) rozdělí-li úřad malé sourozence, nepochybně koná špatně a nemravně a v rozporu se zájmy dětí a proto směle bez dalšího zkoumání mohou usoudit, že samotné odebrání dětí rodičům bylo proti zájmu dětí a nemravné a nespravedlivé;

b) brání-li úřad dětem komunikovat jejich mateřštinou, porušuje jak úmluvu o právech dítěte, tak i chartu lidských práv, a patrně i několik desítek dalších nadstátních úmluv a předpisů a stát, který tuto lumpárnu činí, zajisté odebral rodičům ty děti bez právního důvodu.

2 0
možnosti

Dnes v Moravcovi mektal minister zahraničí niečo o tom, že každý , kto odíde bývať do cudziny si musí uvedomiť, aké tam sú zákony. To, že si Nóri robia čo chcú a kradnú deti pri porušení mnohých medzinárodných dohovorov ho očividne netrápi.

U nás tak arogantne začal v TV besede námestník ministra soc.  vecí. Rozcupovali ho!

Pomohla aj medializovaná demonštrácia  pred britskou ambasádou. Mamičky s deťmi a papierovými "vlaštovičkami", symbolizujúcimi voľný odlet Boorových detí z Británie na Slovensko. Počas demonštrácie (za účasti aj zahraničných TV) pani ambasadorka ani nevykukla! Chytila sa toho TV JOJ a robil to jej redaktor (česky hovoriaci), bolo to veľa reportáží, aj priamo z Británie. Bojovalo sa aj o deti slovenskej rómskej rodiny - boj sme tiež vyhrali. Podporila ich domovská obec i verejnosť. A NIKTO sa neznížil k tomu, aby poukazoval na to, že si to títo slušní ľudia nezaslúžia, lebo sú romáci.

No a dnes už Slovensko oficiálne organizuje krajiny V-4, aby spolu buchli do európskeho stola a nedali si pri krádežiach detí už viac s.ať na hlavu.

5 0
možnosti

P53e27t44r 18S14k33á36c91e61l

22. 11. 2014 17:21

K čemu má stát ministerstvo zahraničí? Zde se ničí rodina, základ státu a ono mlčí? Co náš velvyslanec v Norsku, byl osloven a s jakým výsledkem? Dolehl k jeho oknům na ambasádě pláč dětí a s jakým výsledkem? Když pan Zaorálek nedokáže vyřešit tuto jednu věc (zdráhám se napsat "maličkost", protože podle mne to není maličkost), jak může řešit  složitější případy porušování práv proti našim občanům? Být předsedou vlády, dám jemu (panu Zaorálkovi) úkol odjet do Norska a bez navrácení dětí se nevracet. Pokud by to neučinil do určitého termínu, zbavil bych jej funkce. Ať mně nikdo netvrdí, že nemáme schopného člověka ve Vašem věku autore, který by nesjednal nápravu věcí lidských. O ni usilujeme od roku 1990 ....R^

2 0
možnosti

Já bych do Norska nejezdila....

0 0
možnosti

Rodičům přeju co nejvíce odvahy a aby už děti měli zpátky, ale nabízí se mně otázka. Mají rodiče právo aktivizovat Nory, tvrdit, že jejich sociální systém péče o děti je špatný a snažit se třeba přesvědčit co nejvíce Norů, že tento systém se má změnit? Já si myslím, že pochopitelně ano. Na druhou stranu z diskuzí slyším vždycky "přizpůsobte se, nebo jděte". Dokážu si představit arabskou rodinu v ČR (jejíž děti by byly odebrány kvůli podezření ze sexuálního zneužívání a násilí, jež by si stěžovali, že je úřady například nutí na děti mluvit česky), co myslíte, jak silnou podporu by měla u české veřejnosti?

3 0
možnosti
Foto

Zas takové to není. I u norské veřejnosti je slyšet kritika tamní sociálky.

2 0
možnosti

No jo, to je ta 'druhá tvář' demokracie a svobody...

1 1
možnosti

A72n20n28a 39V88e92s49e28l82á

21. 11. 2014 8:13

Já její případ sleduji hodně dlouho . Velice moc matce přeji, aby své syny měla konečně už doma.

Pokud umíte někdo norsky a složíte nějaký dopis , určitě bych ho poslala s tím největším gustem na norskou sociálku .

Zaplať daně a neotravuj : to je náš stát .

4 0
možnosti

J97a22n 72H83o33f17í15r68e49k

21. 11. 2014 8:13

Domnívám se, že paní Marksová, paní Šabatová a podobní lidé nemají zájem něco v této záležitosti podnikat, protože jsou svými názory na rodinu, výchovu dětí atd. v naprosté shodě s "norským modelem". Proč by tedy bojovaly proti něčemu, s čím de facto souhlasí?

9 0
možnosti

Otazkou je, co proti tomu udelal p. Zdechovsky se svym kralovskym platem?8-o

1 7
možnosti

Např. to, že to vůbec bylo oficiálně jednáno na půdě evropského parlamentu?

7 0
možnosti
Foto

Dobrý den, v reakci na moji žádost o akci ČR v případu rodiny Machalákových mi přišla pozvánka na workshop, který na toto téma proběhne 1.12. ve 13:00 v Praze:

http://pruzkumnik.blogspot.cz/2014/11/workshop-role-cr-pri-odebirani-ceskych.html

Registrace je do 25.11.

Pozn.: reakce kanceláře prezidenta ČR na můj dopis je zde:

http://pruzkumnik.blogspot.cz/2014/11/the-michalakova-family-case-request-for.html

3 0
možnosti

A za toto bojují Pussy Riot.

3 1
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.