Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohužel současné statistiky (I-VIII/2014) neukazují téměř žádný posun v rozhodování soudů směrem k péči obou rodičů: http://www.stridavka.cz/jak-rozhoduji-soudy-v-roce-2014.html

Je potřeba se tomu postavit, intenzivně se domáhat rodičovských práv (a tedy i práv dětí, které se samy bránit nemohou) a co nejvíce na tento problém upozorňovat. Díky, Tome.

6 3
možnosti
ZV

Z67u90z51a79n80a 17V65a64s11s

10. 9. 2014 18:44

A když to ženská udělá, uteče a nechce peníze, honíte ji stejně. Vy už si nějaký ten ujetý důvod najdete.

1 9
možnosti
PJ

Stačilo by jedno pravidlo: když ženská chlapa vykáže pryč nebo od něj uteče s jiným, přestává mít nárok na jakýkoli finance od toho vyhozenýho či opuštěnýho i kdyby s ním měla 4 děti. Když ho nechce, nesmí chtít ani nic po něm. Finito.

Ony už by si to pak ty mrchy rozmyslely...

13 7
možnosti
Foto

Tohle prostě české soudy nechápou...

6 3
možnosti
Foto

J71a20n13a 70M34a55j91o41v59á

10. 9. 2014 15:28

Ženám se u soudů skutečně nadržuje. V zásadě už tím, že jsou primárně považovány za dobré matky a "basta fidli". Bylo by mi to celkem jedno, kdyby na to dopláceli pouze otcové, ale ony na to doplácejí ve finále celé rodiny. Zejména samozřejmě děti.

Systém je špatně nastavený a naprosto nechrání děti, a to ani v situaci, kdy jsou reálně ohrožené a samy to řeknou (ty větší). OSPODy jsou povinně neutrální vůči rodičům, což je nepochybně užitečné v prvním půlroce sporu, kdy má smysl vášně tišit, nikoliv rozněcovat, ale to, že se následně neumí zasadit o to, aby děti vyrůstaly v dobrém prostředí a v klidu považuji za jednu z největších trestuhodností současného systému. Automatický pohled na ženu-matku jako "dobrou" vychází z tradic a většinou je v pořádku. Profesionálové by ale měli setsakra dobře rozpoznat skutečnou situaci a zasáhnout.

Možná by pak nebyl až tak velký problém s nedostatkem pěstounů. Copak u všech dětí, které jsou bez rodin, hned na počátku selhali OBA rodiče?

Jen se mi nelíbí nepřesnosti v článku. Psychopatii (už to je špatně - bavíme se o poruchách osobnosti) nelze usuzovat "pohledem z okna", je to otázka poměrně přesné diagnostiky. Matka z článku může být prostě jen naštvaná ženská která zneužívá slabiny systému. Našla bych jich víc a téma hodně shazují - škoda.

6 0
možnosti
Foto

Ahoj Jani, díky za názor. Ten příběh je včetně lékařských zpráv, které diagnostikují psychopatii.Hodně jsme to zkrátil

1 0
možnosti
Foto

Zřejmě Vám vůbec nedošlo, že pokud čerpáte informace pouze z dopisů otců, kteří se cítí být poškození, nejde o nic objektivního a rozhodně není na místě tvrdit, že soudy pracují špatně.

Vlastně vůbec žádné soudy nepotřebujeme, protože máme Vás a Vy jste schopen jen tak na základě věštění z dopisů vynést spravedlivý rozsudek jen tak od stolu. Kam se hrabou odborníci, soudci a další, Vy si to střihnete jen tak při psaní článku a mnohem lépe. ;-D

9 17
možnosti

Tady se moc plusů nedočkáte. Objektivita zakázána.

4 3
možnosti
JC

Nesouhlasím.

Podobných případů nejsou desítky, ale tisíce!

Dnes jsou o své děti připravováni otcové, co sami jako děti byli svými matkami okradeni o otce. Taková masivní dlouhodobá společenská zkušenost se nutně dříve či později musí projevit na převládajícím společenském chování. A také se již začíná projevovat, jak v trendu neustálého poklesu sňatečnosti, tak i v růstu single stylu života, tak samozřejmě i ve snížení natality.

9 1
možnosti
JT

staci mit moznost prestat platit, kdyz tzv. "matka" nespolupracuje

7 0
možnosti
JT

No a duvodem je feminizace soudnictvi. Nevim, rpoc nezavedou zasadu, nepujcuje dite, chlap nemusi platit.

7 1
možnosti
Foto

Jen terminologická oprava: Dítě se nepůjčuje - dítě není majetek matky, aby ho půjčovala. Dítě se předává mezi rodiči a oba by ho měli vychovávat.

5 2
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.