Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Moc se mi líbí, že pan poslanec nazývá věci pravými jmény a nebojí se o psychopatkách napsat, že jsou to psychopatky R^

4 0
možnosti
Foto

Nejen soudy, ale i úřednice OSPOD, soudní znalci i mnohé neziskovky nadržují ženám. A chraň Bůh, aby si v tom bezpráví nepálila prsty i církev (charita).

3 0
možnosti
Foto

J77a88n44a 33M35a26j19o35v56á

11. 9. 2014 17:21

OSPOD mohu potvrdit - jejich doporučovaná neutrální poloha dětem škodí a ženám opravdu často straní.

Se znalci a neziskovkami takovou zkušenost nemám - všem, které jsme potkali, šlo skutečně o děti a nebáli se jít i proti názoru OSPOD.

0 0
možnosti
JK

Konečně politik, který mluví jako BŮH R^R^R^R^R^R^

Vše je pravda ! Konečně nějaký politik mluví pravdu o diskriminaci otců a porušování práv dětí R^R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Za mne karma, i když bych nepodepsal úplně všechno :) Pokud zjednoduším už beztak v článku zjednodušené, tak je prostě viditelné, že soudy obecně zatím vycházejí z principu, že pro dítě je prvořadá matka ... bez ohledu na věk dítěte a na jiné okolnosti...a faktem je, že i když existují nálezy Ústavního soudu, že by to mělo fungovat jinak, tak léta zaběhnutá praxe se nezmění ze dne na den...skoro bych si tipnul, že se tak stane až při další generaci soudců :)

5 0
možnosti
JC

Soudy zcela zásadně vycházejí z nikde nezakotvené téze, že špatná matka je lepší než dobrý otec.

4 0
možnosti
Foto

J28a11n 51Č96e38r89m52á54k

11. 9. 2014 1:47

myslím, že vše by mělo být konáno především v zájmu dítěte. 

A dítě má především právo na oba rodiče. 

1)tedy by porozvodové uspořádání mělo vypadat tak, že dítě je na jednom místě a rodiče ať se přizpůsobí. Tedy žádné stěhování na druhý konec republiky či světa. Dítě musí zůstat v dosahu obou rodičů a ve stálé škole a se svými kamarády. Rozhodne-li se některý z rodičů odstěhovat a znesnadnit tak sobě dítě vídat, jde o jeho volbu, ale ne, že přestěhováním znesnadní druhému rodiči dítě vídat,. 

2)pokud některý z rodičů hrubě poruší soudní rozhodnutí, bude dítě navádět protio druhému rodiči, pomlouvat ho, očerňovat či špinit jeho čest, automaticky ztrácí na dítě nárok. Totéž platí, bude-li se někdo vyhýbat styku s dítětem... 

3)jelikož by dátě žilo ve střídavé péči (viz. bod1), ztratily by alimenty na důležitosti, neboť dítě by pobývalo v dosahu obou rodičů a mohlo by žít střídavě u každého z nich...

zkrátka, pokud přivedu na svět děti, stávám se automaticky jejich ochráncem i vychovatelem, ale rovněž vazalem. Už Malý princ věděl, že přiváže-li k sobě baobab, musí se o něho starat a musí mu sloužit. Baobab se stává jeho součástí a nelze ho zradit a opustit!...

8 0
možnosti
AO

Bod 2 je neproveditelný. Dítě vnímá jinak než my dospělí a tam, kde si občas myslíme, že dítě chráníme, se naopak dopouštíme hrůz, jaké dítě sice zvládne a přežije, ale v dospělosti vnímá jako velmi těžká traumata, se kterými není schopen žít...... Dělám už roky terapie a vím, o čem mluvím.... Zase jsou to jen haldy dospělých, co za každou cenu rozhodují o dětech - ale kdo se JICH k sakru ptá, co je pro ně lepší nebo nejlepší?

0 0
možnosti
VV

Ja mam kolem sebe naopak spoustu zen, ktere by velmi staly o to, delit se po rozvodu o peci, ale nemaji s kym. Sama jsem po rozchodu pristoupila na stridavku, odesla z bytu kde jsem nechala vsechno, nechela nikdy ani korunu, nasli jsme byt ve stejne ctvrti, a stejne to nefunguje dobre. Stridavka probihala jakz takz nez si tatinek nasel novou praci a oznamil, ze odted to proste uz nepujde a bude si dceru brat jen na par dni, podle svych sluzeb. Takze ji treba mesic v kuse nevidel a my se museli furt terminove prizpusobovat. Taky si nasel pritelkyni, ktera dceru nesnasela, takze si na ni nasel cas jen velmi okrajove. Dcera, zvykla na pravidelny rezim, mi doma plakala, ze se ji po tatinkovi styska. Kdyz mu chci neco rict, zase place, at ho nehubuju, protoze on ji to vzdycky dramaticky vylici jako krivdu. Kdyz je u nej, kouka sama na telku, on si neco kuti na pocitaci. Na prazdniny ji vezme na tri dny, zbytek prenecha svoji mame. Neni to zlej clovek, ma ji rad, ale ty zodpovednosti je na nej proste prilis. Ve finale neni schopnej ji ani poradne zkontrolovat tasku do skoly, porad za nej neco resim a hlidam, takze mi jenom pribyly starosti a povinnosti. Kdybych mela tu sanci znovu, uz bych stridavku asi neprijala.

5 0
možnosti
Foto

Nejde to vždycky...

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 1
možnosti
Foto

J17a70n60a 37M58a10j88o12v18á

10. 9. 2014 22:15

Opatrovnictví? Jste si jist, že se nepletete?

0 1
možnosti
AO

A57l72e55n93a 11O78u50z10k91á

10. 9. 2014 21:08

Já nevím, o jakém soudu mluvíte, ale když jsem u soudu byla já, koukala na mě soudkyně přes prsty, osočovala a dokonce mě napadala slovními útoky.... matka nematka... zase jednostranný pohled.. .ach jo....RvRv

1 2
možnosti
Foto

J39a67n79a 46M42a81j61o21v72á

10. 9. 2014 22:21

Ali, já se musím autora zastat, ačkoliv Ti opravdu rozumím. Článek je zjedodušený, ale ono to prostě nejde brát "případ po případu" a obecně to fakt spíš funguje tak, jak jsi to ty nepoznala.

Já zas měla u soudu pocit, že kdyby soudkyně mohla, prohodí nás oknem oba. 

Minulý týden jsem seděla u kafe s otcem, který 30 měsíců od rozchodu po odvolací soud, úspěšně zvládal střídavou péči. Znám rodiče osobně oba, otec je takový normální, slušně postavený chlap, maminka je na tom o kus hůře. Krajský soud v zásadě nečekaně změnil rozhodnutí okresu (přes všechna vyjádření, posudky a důkazy) a svěřil děti do péče matky. Nestanovil styk. Otec od té doby (někdy cca v březnu) viděl děti jednou o prázdninách. Děti jsou relativně malé a já fakt nevěděla, co mu říct - dýchal by za ně.

Každé špatné rozhodování je jako živelná katastrofa. A těch otců takto "zkušených" je prostě víc než matek.

5 0
možnosti
JS

Tak já dceru v péči mám, ex nás opustila a když si po měsíci vzpomněla, že by chtěla dceru do péče, tak již jsem byl dobře připraven a vzdali to.... ale zas nejsem hajzlík co by ji bránil vídat dceru, má ji ob víkend a půlku prázdnin. Dítě potřebuje oba dva rodiče....

3 0
možnosti
Foto

Opravdu? Pokud je příběh pravdivý, zajímali by mě podrobnosti

0 0
možnosti
ZV

Z95u87z25a13n47a 65V16a94s79s

10. 9. 2014 18:42

Jak smutně jednostranný názor...

3 14
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.