Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Na důchodu mi stát přidal pouhých 35 kč. Každý uzná, že jde o směšnou a trapnou částku. Pokud jde o církve, tam připadá na hlavu pouhých 16,50 kč na hlavu za měsíc. Takže sotva polovinu částečky, co zvýšili důchody. 60 miliard děleno 30 lety=2 miliardy ročně= 1,5 PROMILE!!! z celoročního rozpočtu!!!

6 1
možnosti
Foto

skutečnost, že do čela této komise byla postavena paní Gajdůšková, dávala tušit, že ani ČSSD si nedělala iluze, jak ta jednání dopadnou.

Když člověk poslouchal její bláboly v TV k tomuto tématu, bylo předem jasné, jak to dopadne. Zřejmě i v ČSSD nemají o jejích kvalitách příliš velké mínění.

11 1
možnosti
PT

P17e90t94r 12T88o68m79e24k

26. 3. 2014 10:05

Soudružko Gajdůšková, to je ale ztráta času......

6 1
možnosti
Foto

Nesmíme zapomenout, že církevní restituce byly ve Sněmovně prosazené pomocí politické korupce a s poslancem odsouzeným za korupci.

Na straně poslankyně Gajdůškové je i morální právo, jelikož si církve přivlastnily majetek vybudovaný našimi předky.

Nebo snad církevní preláti stavěli kostely a obdělávali pole?

3 20
možnosti
OK

To byste musel znárodnit veškerý soukromý majetek, neboť ten obvykle stavěli, vyráběli či obhospodařovali lidé, kterým nepatřil.

Tedy ani církevní preláti, ani panovníci, ani továrníci, dokonce ani poslanci stavby, jež užívají, vlastní rukou nestavěli.

11 3
možnosti
Foto

Nevěděl jsem, zda se mám smát nebo plakat, když paní senátorka Gajdůšková několikrát opakovala větu "doufám, že se s církvemi dohodneme po dobrém". To je v podstatě výhrůžka: Když to nepůjde po dobrém, tak to bude muset jít po zlém! To mi silně připomíná chování komunistů v padesátých létech minulého století, tj. žádné jednání s církvemi, ale obyčejný diktát.

Připomínám, že zmíněný zákon o vyrovnání vztahu státu s církvemi vznikl na základě smlouvy, jež byla výsledkem kompromisu vzešlého z mnohaletého jednání mezi státem a církvemi. Nyní chce ČSSD tuto smlouvu znovu otevřít a jednat o nějakém novém "kompromisu". Vůbec se nedivím zástupcům církví, že odmítají jednat o změnách již jednou uzavřené smlouvy.

13 2
možnosti
OK

Ano, paní Gajdůšková jako kdyby převzala rétoriku tehdejšího šéfa Komise pro církevní a náboženské otázky, pozdějšího ministra několika resortů Alexeje Čepičky.

8 1
možnosti
MP

Soudružka Gajdůšková, jakožto ostatní praví, ideální, kovaní komunisté z ČSSD chtějí opět znárodnovat!!! Salámová metoda je nejúčinnější. Napřed snížit tyto finance, pak opět všechno vzít. ČSSD je atak asociální, že nechce, by církev vybudovala ústavy pro invalidní a mentálně opožděné děti!!! Jak může někdo volit takto asociální komunisty! Opět, jako praví komunisté, tak i soudruzi z ČSSD porušují ústavu, zákony a dohody a smlouvy, pohrdají rozhodnutí ústavního soudu!!! Už jsme tuto zkušenost měli 40 let. Historie se začíná opakovat!!!

5 1
možnosti
MJ

Ale , pane autore, My u nás v Česku si přece nebudeme namlouvat, že je potřeba dodržovat jakési smlouvy. To nám přeci ukázal v nedávných letech pan Kalousek u spořitelů ve stavebních spořitelnách - smlouva nesmlouva, prachy došly tak co.A co se týká církevních restitucí, ty byly protlačeny velmi nestandartním postupem, za nesouhlasu většiny voličské veřejnosti, tak že případné dodanění těchto podivných peněz přinese spíše komusi politické body.

3 4
možnosti
OK

Je otázka, zda ve věcech právního nároku má mít slovo veřejnost. Tím ovšem nepochybuji o velké chybě, které po dvaceti letech vyjednávání o církevních restitucích došlo. Za těch dvacet let se totiž změnil postoj veřejnosti k církvím, takže to ignorování komunikace s veřejností se pak aktérům vrátilo.

1 0
možnosti
OK

Taky bych to viděl na předvolební kampaň. Vážně mě štve, že máme v politice tolik lidí, kteří se až příliš chovají tak, aby jim to přineslo hlasy, nikoli tak, jak by jim mělo velet svědomí.

5 0
možnosti
MK

Snaha paní Gajdůškové byla jistě upřímná a dala tím církvím možnost se před veřejností částečně rehabilitovat. Nestalo se a myslím si, že není všem dnům konec. O hlasy pro paní Gajdůškovou nemám obavy, i když také nejsem voličem ČSSD. Ve Vašem jednostranném vyznání mně chybí Váš názor na dar církvím jako takový, ať víme, s kým máme tu čest.

1 8
možnosti
OK

Vtip je v tom, že žádný dar církvím to není. A možná to nejsou ani restituce, protože jde o navrácení jen části zabaveného majetku.

Faktem je, že po odluce se církve bez navrácení majetku, který z velké části i dříve hradil provoz, neobejdou, aniž by nemuseli rušit aktivity a zbavovat se i umělecky vzácných staveb.

Faktem rovněž je, že nejsem za daných okolností příliš velkým zastáncem restitucí, a to i za výše zmíněnou cenu (škodu).

7 1
možnosti
Foto

Jde o hlasy a volební slib, tak ho musíme nějak, když ne splnit, alespoň okecat, kdyby čert na koze jezdil.

12 1
možnosti
Foto

Občas to chce u politiků trochu sebereflexe. To bohužel tento případ není 8-o

2 0
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.