Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

priemerné výživné na slovensku na dieťa vo veku 17 rokov sa pohybuje vo výške okolo 70€. v taliansku je to asi 300€. ak si tu niekto myslí, že uživí takmer dospelé dieťa za 140€ mesačne, tak smekám. nepoznám ženu vo svojom okolí, ktorá by poberala výživné na manželku. ak má niekto skúsenosti s inými číslami, prosím uveďte ich. prosím autora aby reagoval v číselnom vyjadrení, nie napadaním diskutujúcich, že sú demagógmi. ďakujem

6 0
možnosti
LB

Správně!Chlapi jsou bestie milé diskutérky!

Jen mě tak napadá jak je možné že podle několika průzkumů co proběhly za poslední léta je každé páté dítě narozené v manželství ,,kukačka"-A teď do mě!

4 5
možnosti
LS

To může mít bilion vysvětlení - například situaci, kdy manželé spolu nežijí a žena počne s novým partnerem. Jestli máte odkaz na studii, která tyto případy odlišuje, SEM S NÍM.

1 0
možnosti
DP

A vy se divíte, proč je nadržováno ženám? Proč jim jsou ve většině případů svěřovány děti do péče? Kdo bývá častěji na rodičovské dovolené a vzdá se kariéry - muž nebo žena? Kdo po rodičovské dovolené vodí děti do školek, škol, kroužků, k lékaři, kupuje jim oblečení, chodí s nimi na hřiště, píše s nimi úkoly atd? Muži nebo ženy? Je pro dítě potom více traumatizující "přijít" o matku nebo o otce? Většina chlapů, co se hrdě hlásí k tomu, že se "dovede postarat o dítě" tím myslí situaci, kdy žena obleče dítě, sbalí mu svačinu, pití, dá muži přesnou adresu hřiště/lékaře/dětského centra... a dá mu přesné instrukce co se bude dít... chlap to tam hodinku přetrpí a tím má splněnou péči o dítě? Nebo si o víkendu chvíli začutá se synem před domem a maminka pak doma vše vypere, zašije, ošetří odřená kolena, nachystá mezitím oběd atd... a sousedi řeknou: "Jo, ten se staral..." Kdo má dle statistik za stejný post v zaměstání méně peněz - muž nebo žena? Atd...

Rovnoprávnost ? Klidně, ale pánové - se vším všudy!!!

10 4
možnosti
Foto

Případně existující nerovnoprávnost v jiných oblastech není ospravedlněním toho, aby se děla další nerovnoprávnost.

4 8
možnosti
LG

Jeví se mi to tak, že subjektivní verze těch mužů vydáváte za objektivnípravdu (viz váš příspěvek z 6.2. v 17:13). Při takovém "výzkumu" těch"zničených" najdete i tisíce :-)Napsat o tom emotivně a demagogicky formulovaný blog je jedna věc, ale poněkud mě mrazí z představy, že takto "objektivně" vznikají naše zákony ;-€

Ráda bych vás požádala o odkaz na statistiku přiznaného průměrného výživného na manželku (případně procento žen, které po rozvodu mají výživné přiznané), tu jistě máte. Stovky manželek se stotisícovým výživným se na ní určitě náležitě projeví.

Existují-li stovky mužů, jejichž ženy odešly od soudu sestotisícovými alimenty na děti, pak také existují další min. tisíce mužů, kteříplatí ještě méně, než průměrných (a směšných) cca 1600,- korun. To je čistá matematika.

Ve skutečnosti existuje minimálně tolik, ne-li víc mužů, kteří se chovají podobně či hůř, než popisujete v blogu. Kdo se při zmíněné přípravě zákona ptal na zkušenosti žen? Také vy?

11 4
možnosti
AR

Za rozvod můžou vždy oba rodiče. Pokud si manžel najde milenku, tak je to proto, že jim asi něco v sexu s manželkou neklapalo a naopak. Těžko svalovat vinu na nevěrnou manželku, když s ní třeba manžel nechce spát. Pokud to oba nejsou schopni spolu vyřešit, tak by si tyto nevěry měli "tolerovat". Pokud přeci jenom dojde k rozvodu, tak by neměli být děti dány do péče ženě jen proto, že je to žena, jak tomu v mnoha případech je.  Je to prostě těžké, podle mně institut manželství je nefunkční :-/

8 10
možnosti
AV

Hmm... věta "za rozvod mohou vždy oba" by snad měla být trestná...

9 5
možnosti
KZ

Tak jsem si teď udělala stručnou revizi. Za svou praxi jsem se nějakým způsobem účastnila na bezmála stovce rozvodů. Z toho přes sedmdesát bylo "z viny" muže - většinou nedostatek úcty, péče a pozornosti věnované partnerce, lhostejnost, ignorace, nedostatek komunikace, dále nevěra, z malého procenta domácí násilí. V drtivé většině případů byly v manželstvích děti. Odečtu-li celebrity, pak průměrné výživné na dítě bylo stanoveno kolem 2.000,-Kč měsíčně (jestli si myslíte, že uživíte puberťáka ze čtyř tisíc, jste naivní). Návrh na rozvod podávají z 90% případů ženy, ať už jsou "viníky", nebo ne. Mužům většinou rodinná situace vyhovuje, nebo nechtějí bořit manželství, i když se dávno změnilo v peklo.

Matce bylo dítě svěřeno v cca 70% případů, ve zbytku byla střídavka. Vím o jednom případu, kdy střídavka dítěti velmi ublížila, aniž by ho kdokoli z rodičů nějakým způsobem týral a oba rodiče měli velmi rádi. Otci bylo dítě svěřeno ve čtyřech případech, kdy se matka ukázala velmi nevhodná pro výchovu.

Obecně: muži o své děti nestojí. Chtějí za vztahem udělat tlustou čáru a zbavit se všeho, co by jim "tu mrchu" připomínalo. Muži nechtějí platit výživné. Vždy jsou přesvědčeni, že nejde na dítě, ale na matčiny šperky, parfémy a dovolené. Vím, že velmi generalizuji a přiznávám čest výjimkám, ale praxe mluví takto. A to jsem zastupovala muže i ženy, viníky rozpadu vztahu i "neviníky".

20 3
možnosti
Foto

Kateřino, máte pravdu, že mnoho mužů o děti nestojí. Byl ovšem udělán průzkum, který potvrdil, že mnoho mužů o ně nestojí proto, že to vzdají, že vidí, jak malé šance u soudu proti sobecké ženě mají. Pokud by muži nebyli diskriminováni, mnohem více by i o péči o děti žádali. Viz to, co sama píšete: Otci bylo dítě svěřeno, jen když matka byla VELMI NEVHODNÁ pro výchovu. Zde je to největší zlo: kritizujeme, že někteří otcové se dětí vzdávají, ale pokud o ně chtějí pečovat, tak jim v tom bráníme.

!!

A pokud jde o "vinu" muže za rozvod, o které píšete ("nedostatek úcty, péče a pozornosti věnované partnerce, lhostejnost, ignorace, nedostatek komunikace..."), ony ty ženy snad byly ideální? To, jak kladete vinu za rozvod na muže i kvůli takovým banalitám, zavání uvažováním ve stylu: Když odejde muž, může za to muž, když odejde žena, může za to také muž.

3 13
možnosti
Foto

No nevím, zda je článek objektivní. Píšete v diskuzi , že jste se podílel na tvorbě nějakého dokumentu  o stavu otců po rozvodu , pravděpodobně v době kdy jste pracoval  pro ministerstvo. Já pracuji s dětmi a nevidím to tak černobíle. Z vlastní zkušenosti a to nemalé, jsem nepotkala otce, který by péči o děti zvládal tak dobře a samozřejmě jako žena. Každý z rodičů má v životě dítěte nezastupitelné místo, to potvrzuji, ale to postavení ženy je prostě důležitější . Minimálně v raném věku . Už jen když se zeptáte psychologů, tak s traumatem , že dítě přišlo o otce se vypořádá daleko lépe , než pokud přijde o matku, Tak to je  a přesto vlak nejede. Ohledně tolik v diskuzi zmiňované nevinny manžela, když se žena zamiluje a odejde za milencem to je kec , vždy je tam něco ze strany muže co ženě nevyhovuje , takže mohou za to oba, spíš je smutné, že v dnešní době si ty lidi nesednou a nemluví a neřeší, sednou k PC zalezou na chat , vypíšou své emoce , někdo je osloví a je to . Je to pořád stejné, jen teď je najít někoho strašně jednoduché . Stejně jako je poměrně jednoduché přijít na nevěru a tím uspíšit konec manželství . Osobně to vidím tak, že žijeme ve vztahové revoluci, to co platilo po staletí je pryč a my teď čelíme novému typu rodiny, skutečnosti, že jeden vztah na naplnění života většinou nestačí a bohužel ty mimomanželské vztahy máme před čumákem. . Žádného zničeneho otce po rozvodu neznám, znám dost matek, které to placají od vyplaty k davkam, od davek k pujce a zad do vyplaty a vetsinou kvuli nezodpovednosti otce, který mám pocit, že po rozvodu má nárok na bydlení, auto, novou rodinu a naroky puvodni rodiny ho nezajímají .

18 3
možnosti
TH

Vy neznáte žádného zničeného otce ? Já znám dost zničených otců tím, že přišli o děti.

4 8
možnosti
MS

Stovky případů? Jestli vy se nestýkáte se špatnými lidmi....:-P

8 1
možnosti
Foto

Zajímavý a pravdivý článek, děkuji R^ Pokud jde o rozvody, je zkrátka u nás lepší být ženou... Ale já jsem pro rovnoprávnost, ne pro naddržování někomu a stejně jako vy jsem optimist(k)ou... Je v našich silách tento neblahý stav změnit !!

10 13
možnosti
Foto

Vlasto, i já děkuji za Vaše zastavení se i slova, která píšete s určitým nadhledem. Já si nemyslím, že by ženy neměli dostávat výživné. Určitě, pokud se starají o děti a manžel je opustí kvůli milence a oni se dostanou do nepříjemné životní situace, tak ano. Nechci tu paušalizovat ani nikoho odsuzovat. Chtěl jsem jen provokativně upozornit na stav, který tu opravdu je. I já jsem optimistou a snílkem. :-)

5 6
možnosti
JL

Mate pravdu. Preto sa ceske sudnictvo brani ako cert , ked sa daval navrh aby sa zaviedli skandinavske zakony pri rozvodoch. Prestudujte si na nete, nemam cas pisat.  Rovnopravnost ceskym zenam vadii pri rozvodoch, spinavosti a klamstva su geneticky danee. Obecne v celej strednej europe. Treba podat navrhy , zakonne k zmene ceskych zakonov k sudnemu dvoru v bruseli.  Zuzitkujte tie 100vky nespokojnych muzskych hlasov .

0 6
možnosti
  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.