Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak nám Karel Paták alias Visegrádský jezdec šíří dezinformace

Někteří bojovníci s dezinformacemi a fake news bývají ve svém úsilí natolik aktivní, až se sami stávají jejich šiřiteli. Jedním z takových lidí je Karel Paták, kterého možná znáte z Facebooku jako Visegrádského jezdce.

Pod stejným názvem provozuje na této sociální síti stránku, na které aktivně komentuje politické dění. Agentem Moskvy a nebezpečím pro demokracii se v očích tohoto člověka můžete stát velmi snadno. Stačí, když třeba objeví fotografie z nějaké demonstrace a dá je do úplně jiného a naprosto neodpovídajícího kontextu. Sám jsem se o tom několikrát přesvědčil. Jeho účelové jednání soustavně poškozuje mou osobu. Proti jeho nařčením se už musím ohradit, protože to překročilo únosnou mez.

Agentem Kremlu snadno a rychle

Nedávno na mě Karel Paták na Twitteru vyhrabal fotku s jakýmsi Dominikem Bastlem, s nímž nemám absolutně nic společného. Mělo jít o jakéhosi stoupence krajní pravice, jenž se ocitnul na jedné demonstraci proti norskému Barnevernetu, které jsem se před pár lety účastnil. Upozorňuji, že se s daným člověkem vůbec neznám. Na zachyceném snímku kolem mě Dominik Bastl pouze prochází. Nic víc. To však Visegrádskému jezdci alias Patákovi vůbec nevadilo, aby začal na sociálních sítích šířit vybájené a nesmyslné konstrukce. Fotografii doprovodil textem „další strašná shoda okolností“.

Zájem o mou osobu projevil Paták i v minulosti. Před dvěma lety se mě pokoušel usvědčit z proruských postojů kvůli tomu, že jsem vystoupil na demonstraci na podporu ve Francii vězněného českého řidiče kamionu Jiřího Sagana. Jako důkaz mu měl posloužit fakt, že na této demonstraci byli přítomni i prokremelští aktivisté. Podle jeho podivné logiky jsem se tak stal agentem Moskvy.

Z daných informací samozřejmě nemůže nikdo rozumný vyvozovat závěr. Přece nemůžu ovlivnit, že kolem mě na nějaké demonstraci projde člověk s pochybnou pověstí. Vytvořit z toho ještě takový závěr jako pan Paták, je umění. Je to stejné, jako kdyby někdo našel na demonstraci pořádané sdružením Milion chvilek pro demokracii také aktivní příznivce SPD nebo Trikolóry a začal tvrdit, že Mikuláš Minář s těmito uskupeními sympatizuje. Absurdní, že? 

A co fotka z letadla nebo vlaku, ta by nebyla?

Možná by mohl dát Karel Paták moji fotku z letadla nebo vlaku, kde sedím s někým, koho neznám. Nebo z věznic, které pravidelně navštěvuji. Vyhrabat na někoho fotku bez kontextu je Patákův způsob boje s dezinformacemi, který je ale spíše jejich vytvářením. Teď ještě čekám na to, až ze mě udělá pátou kolonu SPD uvnitř koalice Spolu kvůli mé deset let staré účasti v pořadu Den D, kde v porotě seděl i Tomio Okamura. V obou zmíněných případech Karel Paták ukázal, jak je totálně mimo.

Pro člověka, který se rád prezentuje jako bojovník s dezinformacemi, je takový způsob práce s informacemi opravdu skvělá vizitka. Často si říkám, kam se na něho hrabou dezinformační servery jako Sputnik nebo Aeronet. Není divu, že si z pana Patáka lidi z bezpečnostní komunity, ať už z BIS, Policie ČR nebo Armády ČR dělají legraci.

Karel Paták je opravdu elf jak noha a myslím, že nejen pro mě představuje takřka dokonalou parodii bojovníka s dezinformacemi. Jestli v něčem opravdu vyniká nad ostatními, tak především v kádrování druhých lidí a rozpoutávání hádek uvnitř demokratické opozice. Díky lidem jako on se nejen v Kremlu, ale třeba i v hnutí ANO musí popadat za břicho, pokud vidí, jakou práci za ně svojí naprostou pomateností dělá.

Ilustrační foto

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | pondělí 11.10.2021 9:14 | karma článku: 26,98 | přečteno: 2752x
  • Další články autora

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma: 17,25 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma: 23,70 | Přečteno: 776x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma: 24,30 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma: 13,70 | Přečteno: 254x | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Opravdu jsou elektromobily tak skvělou alternativou?

Z neznámého důvodů stále převládá u mnohých přesvědčení, že vozidla se spalovacím motorem budou v dohledné době nevyhnutelně nahrazená elektromobily. Pochybnosti jsou ale rozhodně na místě.

12.6.2023 v 9:10 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.