Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč máme pořád řešit, s kým kdo spí?

Prague Pride je v plném proudu a na rozdíl od většiny jiných festivalů zájmových skupin, mu jednoduše neuniknete. Ba co víc, už začíná vadit i to, že je někomu úplně jedno, že se pořádá.

V rámci debaty Café Evropa online: EU a LGBTI jsme se od ředitele Prague Pride Czeslawa Waleka dozvěděli, že česká společnost je k LGBTIQ+ komunitě spíše než tolerantní lhostejná. Ano, protože většině z nás, na rozdíl od pana Waleka, je úplně jedno, kdo s kým co dělá v posteli. Někdo je takový, někdo makový. Řešit to pořád dokola je prostě nuda.

Myslím, že vůbec nebudu mluvit jen za sebe, když řeknu, že mě prostě vůbec nezajímají zprávy o „nebinární Evě“, která o sobě mluví v mužském rodě, nebo ankety české LGBT komunity o tom, jaká forma nebinární češtiny je jim nejpříjemnější. Kdyby mi to známí se znechucením neposílali, vůbec si toho nevšimnu. Stejně, jako bych ignoroval virtue signaling některých globálních firem, jež také najednou začaly řešit, kdo s kým spí – aby se na jejich sedačkách s jejich telefony v ruce cítili dobře úplně všichni! Do teď to ty telefony a sedačky sice vůbec nepoznaly, ale teď je nutná rovnost!

S podobným sarkasmem přestanu až v momentě, kdy mě všechny ty globální společnosti přesvědčí o tom, že jim nejde jen o byznys, ale skutečně to myslí s ochranou demokratických principů vážně. Mohou začít třeba s propagací lidských práv například v Číně, v BěloruskuSaudské Arábii nebo v Ugandě, kde jsou pronásledováni lidé za nesmysly a kde mají tyto nadnárodní společnosti pobočky či zde poskytují servis. Ale to oni nikdy neudělají. Veškerá práva minorit končí na hranicích nesvobodných států.

 

Otce koupíte na e-shopu

Asi máme v současné době tleskat i rozhovoru na DVTV s Žanetou a Terezou, které si plánují udělat domácí asistovanou reprodukci, aby měly vlastní děti s anonymním (?) dárcem. Aby nedošlo k mýlce, lidsky obě ženy chápu. Mateřský pud nic nepřehluší. Proč ale pak zástupci LGBTIQ+ komunity pořád v rámci prosazení „manželství pro všechny“ argumentují tím, že ubude dětí z dětských domovů, kterým nahradí milující rodinu?

Asi nikdo není úplně nadšený ze situace, kdy má rovnou matka samoživitelka dítě v rodném listě s kolonkou „otec neznámý“. Tato varianta je ale lepší než skutečně anonymní dárce, což se bohužel také děje a i v Česku jsou kliniky, které tuto službu nabízí (normálně je na to prostě e-shop, kde si vyberete barvu vlasů, očí, rasu, znamení zvěrokruhu apod.). A to z toho pohledu, že pokud by dítě mělo např. nějakou dědičnou chorobu či jinak závažně onemocnělo a potřebovalo třeba novou kostní dřeň, otce matka většinou prozradí. U zcela anonymního dárcovství ale dítě nadobro přichází o polovinu identity a nikdo mě nepřesvědčí o tom, že to nahradí „dobrá péče“.

Pěstounská péče pro LGBTIQ+ páry je přitom dávno možná! Starší děti se k ní mohou vyjádřit, a i ty mladší zcela nepřichází o údaje o rodičích, i když se k nim pravděpodobně nechovali nejlépe. Pevně proto doufám, že ve výše popisovaném případě nepůjde o žádný e-shop a děti budou otce i osobně znát a aspoň občas vídat.

Poptávka vytváří nabídku, single a lesbické ženy si proto už nyní snadno otce "koupí" na internetu...

 

Abych to shrnul, Prague Pride a spřátelení aktivisté svou „vlezlostí“ začínají stále více připomínat různé prodejce hrnců či „levné elektřiny“ a opravdu říkám „děkuji, nechci, odejdi v pokoji“. Ta snaha neustále prezentovat svou sexuální orientaci je prostě přepálená a jestli je reakcí veřejnosti předně lhostejnost, je to ta lepší varianta.

 

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | pondělí 10.8.2020 7:52 | karma článku: 47,52 | přečteno: 14978x
  • Další články autora

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma: 17,25 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma: 23,70 | Přečteno: 776x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma: 24,30 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma: 13,70 | Přečteno: 254x | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Opravdu jsou elektromobily tak skvělou alternativou?

Z neznámého důvodů stále převládá u mnohých přesvědčení, že vozidla se spalovacím motorem budou v dohledné době nevyhnutelně nahrazená elektromobily. Pochybnosti jsou ale rozhodně na místě.

12.6.2023 v 9:10 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  19:40

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Trvalo to měsíc. Baltimore otevřel kanál pro lodě uvězněné po zřícení mostu

25. dubna 2024  19:34

Měsíc po zřícení přístavního mostu proplula nově otevřeným plavebním kanálem v Baltimoru první loď....

Chcete peníze? Máme otázky! Jourová jménem Bruselu griluje Ficovu vládu

25. dubna 2024  19:25

Nikdo si nepřeje, aby Slovensko přišlo o peníze z evropských fondů, řekla ve čtvrtek...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.