Falešná korektnost problémy Švédska s migranty nevyřeší

2. 05. 2018 8:11:52
Přečetl jsem si v sobotní MF DNES komentář spisovatelky Kateřiny Janouchové Švédské školy v potížích a mohu s ní souhlasit. Před tristním stavem, ve kterém se tento skandinávský stát nachází, jsem varoval už v roce 2014...

Jednou z hlavních příčin je falešná politická korektnost, kdy je pomalu zakázané mluvit o problémech s migranty, jež se bagatelizují a člověk, který upozorní na to, že jsou bezpečnostním rizikem, bývá nálepkován jako neonacista. Logicky pak tito přistěhovalci nabývají pocitu beztrestnosti, ve švédských městech vznikají zóny, kde bují kriminalita a kam se bojí chodit i policisté.

To, co lidem ve Švédsku podle posledních výzkumů nejvíce vadí, je tzv. malá zločinnost do 500 EUR. Každodenní krádeže kol, slovní útoky na ulici, útok v metru, vandalství, zničené veřejné značení, lavičky, nebo popelnice. Prostě strach z chování těch, kteří odmítají přijmout standardy chování jedné z nejbohatších zemí na světě.

Budeme tolerovat střílení do Židů?

Na druhé straně je ovšem skandální, když se nedávno v centru Malmö sešlo několik set demonstrantů, kteří arabsky vykřikovali: „Budeme střílet Židy!“ a policie nezasáhla. To je pokrytecký dvojí metr, jestliže se radikálním islamistům tolerují výzvy k vraždění, ale jejich kritici jsou stíháni za to, že varují před jejich nebezpečností. Rétorika radikálních muslimů často připomíná oficiální propagandu v některých zemích blízkého východu.

Ze Švédska odešlo z důvodu bezpečnosti za posledních sedm let několik tisíc obyvatel židovského původu do USA nebo do Izraele s tím, že se přestávají cítit v zemi bezpečně. Podobně se tomu děje ve Francii, Německu nebo ve Velké Británii. Švédsko a západní Evropu zasáhla největší vlna antisemitismu od konce druhé světové války. A většina švédských politiků stále mlčí a bojí se proti těmto lidem cokoliv pronést.

Jsou to politici demokratických stran, kteří musí říci jasně, že nechceme Evropu plnou nepřizpůsobivých imigrantů, kteří na předměstích pálí auta, prodávají drogy a zanášejí k nám mj. radikální islamismus. Jsem pro pomoc skutečným uprchlíkům, ale přísně trestejme ty, kteří nerespektují zákony, hlásají nenávist a ohrožují samou podstatu západní civilizace. Jinak se dostaneme do situace, že i nám se tu nebude líbit a budeme chtít odejít. Jen největším problémem bude to, že už zřejmě nebude kam.​

Přeji hezký den a veselou mysl!


Další odkazy:

https://zpravy.idnes.cz/zide-opousteji-svedske-malmo-stale-casteji-na-ne-utoci-tamni-muslimove-1mx-/zahranicni.aspx?c=A100222_102848_zahranicni_ash

https://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/protizidovske-nalady-zatykani-po-utoku-na-synagogu-ve-svedsku_458322.html

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/nazory/2334364-z-jedne-strany-radikalni-islam-z-druhe-neonacisti-zidum-se-zije-v-zapadni-evrope-cim

http://forum24.cz/norsko-a-svedsko-otevreny-antisemitismus-nebo-kritika-izraele/

Autor: Tomáš Zdechovský | středa 2.5.2018 8:11 | karma článku: 42.07 | přečteno: 5291x

Další články blogera

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma článku: 17.25 | Přečteno: 509 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma článku: 23.70 | Přečteno: 768 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma článku: 24.30 | Přečteno: 835 | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma článku: 13.70 | Přečteno: 254 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Jiří Paroubek

Ruský prezident vyhrál volby na celé čáře

Když jsem se vcelku povrchně v pátek a v sobotu díval na zpravodajství České televize, celkem mě to pobavilo. Ruským volbám se v ČT věnovali po svém - způsobem, který je pro ně obvyklý.

18.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 797 | Diskuse

Jan Bartošek

Ruská volební ztuhlost

Člověk nemusí být ani politolog, ani nijak intenzivně sledovat dění v Rusku, aby odtušil, co se tam aktuálně děje a jak to v blízké budoucnosti, resp. dnes po uzavření volebních místností, dopadne.

17.3.2024 v 14:40 | Karma článku: 14.85 | Přečteno: 280 | Diskuse

Bernard Habenicht

Stádo splašených guvernantek II a spol.

Konečně dostala inflace na frak... .Revoluce na Slovensku ... Evropo, chceš zastavit vraždění na Ukrajině? Ano? Nezbývá tedy než plán C!... Alláh Vám pomůže... Lobbista polských nákupních středisek vysvětluje...

17.3.2024 v 11:53 | Karma článku: 7.12 | Přečteno: 114 | Diskuse

Daniela Kovářová

Anticikanismus jako nová politická korektnost

Národy mluví různými jazyky. Pro leckoho je to možná novinka, ale platí to už od dob Babylónské věže. A různé jazyky překvapivě používají pro různé významy různá slova.

17.3.2024 v 10:05 | Karma článku: 36.86 | Přečteno: 835 | Diskuse

Daniela Kovářová

Vše škodlivé pro naše děti

Alkohol, heroin, tabák, kokain, HHC a mnohé další nezdravosti před dětmi zamykáme a trestáme každého dospělého, který je prodává nebo dává dětem.

16.3.2024 v 9:37 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 520 | Diskuse
Počet článků 678 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4404

Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...