Tomáš Zdechovský

Václav Klaus bude letos chodit s Mikulášem místo čerta

4. 12. 2017 15:22:45
Letošní průvod sv. Mikuláše a anděla zřejmě doplní Václav Klaus mladší, který vás nejdříve pořádně seřve a pak vystraší. Začne Bruselem, pak migranty a následovat bude Dublinem, který údajně přijal Evropský parlament...

Václav Klaus mladší se rozčiluje ve svém článku Fotbálek ve Sněmovně, MeToo a Dublin publikovaném na Novinky.cz, že europoslanci schválili reformu tzv. Dublinského systému. Neschválili. Ale co na tom. Prostě se to plácne a další fake news je opět na světě, ale Václav Klaus si se zdroji nikdy hlavu nelámal.

Dále se od něj dozvíme i následující slova: Bude to znamenat definitivní ukončení suverenity členských zemí EU. Státy přestanou mít sebemenší právo rozhodovat o tom, kdo bude žít na jejich území.“ V tomto se pan Klaus šeredně plete a jeho výrok svědčí o naprosté neznalosti rozhodovacího procesu uvnitř EU.

Klaus tvrdí, že jsme schválili reformu tzv. Dublinského systému. Pravda je ale ta, že Evropský parlament nehlasoval o reformě tzv. Dublinského systému, takže ji nemohl schválit. Ve Štrasburku jsme hlasovali pouze o mandátu pro poslankyni Cecilii Wikström k vyjednávání v trialogu, který může trvat i několik let. A ten ještě ukázal, že třetina poslanců napříč státy s jejím mandátem nesouhlasí.

Peklo bych nečekal z Bruselu...

Celý problém zmíněného článku je v tom, že pan Klaus, stejně jako již dříve Okamura a Mach, vůbec neví, o čem jsme hlasovali a snaží se opětovně předkládat hlasování o návrzích jako závěrečný souhlas. Nic takového zatím schváleno není a nejedná se tedy o hotovou věc. K návrhu proběhne trialog mezi Komisí a Radou, které ho určitě změní.

Podle Václava Klause cituji: „Česká vláda nereaguje, parlament se „ustavuje“, prezidenta čeká volební kampaň. Reakce České republiky nulová.“ A na co by všichni reagovali? Dva roky něco vyjednávali s Komisí a shodli se na návrhu, který chce levicově orientovaná Wilkström změnit a oni se jí při trialogu zřejmě vysmějí a shodnou se na původním návrhu? Pořád je to jen v prvním čtení...

Ale samozřejmě bude záležet na tom, kdo nás bude v tom Bruselu zastupovat. Zda náš ministr vnitra bude mluvit anglicky na úrovni, aby mu tam rozuměli. A nebude nás tam na důležitých jednáních zastupovat Radek „Mikrovlnka“ Koten, pro kterého s takovou zálibou Václav Klaus hlasoval.

Po těchto hlasováních občanského demokrata Klause pro „experty“ z SPD se přestávám bát Czexitu a údajného diktátu z Bruselu, ale toho, aby někdo v České republice chtěl zůstat. Reforma Dublinu v podobě odhlasované ve výboru LIBE neprojde už kvůli nesouhlasu Česka, Maďarska a dalších východních států. Nicméně experti z „demokratické“ SPD nás tu díky Klausovi budou čtyři roky strašit a poškozovat české národní zájmy v zahraničí. A za to patří už nyní Václavu Klausovi obrovský dík.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Pozn. autora: Článek obsahuje ironii a nadsázku.

Autor: Tomáš Zdechovský | karma: 28.87 | přečteno: 1559 ×
Poslední články autora