Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dočkají se zastání i oběti křivých obvinění ze zneužívání?

Může existovat něco tak strašného a odporného, jako je sexuální zneužívání dětí? Může. Neméně ohavné jako samotné zneužívání dětí je křivé obvinění ze sexuálního zneužívání s cílem zničit nevinného člověka. 

Jedno nepravdivé obvinění z tohoto hnusného a odsouzeníhodného jednání nenapravitelně zničí život naprosto bezúhonnému člověku, který nikdy nikomu neublížil. Obětí nepravdivého nařčení se může člověk stát velmi snadno. Třeba během rozvodového řízení, kdy jeden rodič obviní druhého ať už v rámci vyřizování si účtů nebo jen z touhy mít děti sobecky pouze pro sebe.

Křivé obvinění je velmi jednoduchý způsob, jak druhého rodiče úplně zničit nezřídka na celý život. Stačí využít snadno zmanipulovatelné menší děti a netušící druhý rodič může mít ne vlastní vinou velký problém.

Zeptejte se dětí

Nevěříte? Myslíte si, že zákony a lidé působící v justici jsou dostatečnou pojistkou proti zneužití tohoto závažného obvinění? Nejen případy z Kalifornie 80. let minulého století svědčí o pravém opaku. Výpovědi zmanipulovaných dětí mohou dostat nevinné lidi na mnoho let do vězení. Na motivy těchto skutečných událostí vznikl film Just Ask My Children, který stojí za zhlédnutí. Velmi sugestivně je v něm ukázáno, jak bezmocní mohou být rodiče proti svévolnému chování policie, sociálky a soudů.

Nebudu zde podrobně popisovat celý děj. V tomto článku bohatě postačí zmínit, že ve filmu dostali úplně nevinní rodiče každý 240 let za mřížemi kvůli křivému obvinění ze sexuálního zneužívání. Až po deseti letech dosáhli jejich tehdy už dospělí synové obnovení procesu a rodiče se podařilo osvobodit a zprostit všech obvinění.

Ve filmu je krásně vidět, jak snadno lze děti ovlivnit. Přestože rodiče nic neprovedli a obě děti zpočátku popíraly, že by jim rodiče něco udělali, oba chlapci byli nakonec zmanipulováni žalobcem k tomu, aby svědčili o tom, že je rodiče věšeli na hák a sexuálně zneužívali. Sebelepší advokát je za takové situace naprosto bezmocný.

Ne, opravdu se nejedná o záležitost, která se odehrála kdysi před více než třiceti lety někde v Americe. K podobným případům může dojít kdekoli na světě. Žádná justice není imunní proti takovému selhání, a pokud reálně nepadají skutečně vysoké tresty, nejen v rozvodovém řízení je to velmi jednoduchá možnost, jak někoho dostat do skutečně nelehkého kolečka dokazování, že jste něco neudělali. Spousta lidí je pak stejně přesvědčena o tom, že na tom přesto bylo aspoň trochu pravdy. Ty děti by přeci nelhaly…

Policie si pro něj přišla do práce

To, jak je lehké někoho obvinit ze sexuálního zneužití, si na vlastní kůži zažil i nedávno můj kamarád z mládí, který se s manželkou ocitl v rozvodovém řízení. Jednoho dne pro něj přišli tři policisté do práce, nasadili mu pouta a jako nejhoršího vraha ho odvlekli na výslech. Následně ho umístili do vazby, kde strávil měsíc a půl. Po roce policie případ odložila s tím, že se nikdy nestal, a že si dcera údajně vše vymyslela. Matka, ani babička, které dceru nejspíše navedly, policie nikdy nezačala stíhat s odkazem na bájnou lhavost dítěte.

Následoval soud o děti, kde soudkyně opakovaně omezila návštěvy s otcem s poukazem na to, že se „sice nic neprokázalo“, ale v nejlepším zájmu dítěte raději nebudeme riskovat. Namísto uznání nevinny tedy soud u otce postupoval tak, že i když se nic neprokázalo, přiřkl děti matce. A takových případů máme za dva a půl roku pomoci rodičům plný šanon a jsou jak podle kopíráku. Jakmile se rodiče začnou rozvádět, jeden obviní druhého ze sexuálního zneužívání, a i když je zproštěn obvinění, přijde o děti.

Uvedené příklady svědčí o tom, že nepravdivá obviňování ze sexuálního zneužívání jsou opravdu svinstvo srovnatelné se skutečným zneužíváním dětí. Zvláště když ho vytáhne jeden z rodičů v rámci soudní bitvy o děti. Odsoudit proto musíme nejen sexuální obvinění, ale i křivá nařčení z tohoto bezesporu strašného jednání. Když řekneme a, musíme být schopní říci také b. A ten, kdo se těchto zločinů dopouští, by za ně měl být potrestán.

Přeji hezký den a veselou mysl!

 

Autor: Tomáš Zdechovský | pondělí 23.1.2017 8:21 | karma článku: 35,16 | přečteno: 1443x
  • Další články autora

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma: 17,25 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma: 23,70 | Přečteno: 776x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma: 24,30 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma: 13,70 | Přečteno: 254x | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Opravdu jsou elektromobily tak skvělou alternativou?

Z neznámého důvodů stále převládá u mnohých přesvědčení, že vozidla se spalovacím motorem budou v dohledné době nevyhnutelně nahrazená elektromobily. Pochybnosti jsou ale rozhodně na místě.

12.6.2023 v 9:10 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud potvrdil devět let vězení muži ze Šumperska za dlouhodobé týrání družky

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Za upálení družky dostal muž sedmnáct let. Nepamatuji si, co se stalo, hájil se

25. dubna 2024  9:45,  aktualizováno  10:10

Na sedmnáct let do vězení poslal Krajský soud v Brně muže za upálení jeho družky v Rajhradě na...

Automotodrom chce peníze za neodjetý ročník MotoGP, u soudu žádá 27 milionů

25. dubna 2024  10:07

Brněnský Automotodrom si chce pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požaduje za pronájem...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  9:48

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.