Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se norští „experti“ opět ztrapnili v českých médiích

Český server iDnes přinesl rozhovor se dvěma údajnými norskými experty o tom, jak úžasný je Barnevernet a jak dělají v Norsku všechno naprosto výborně. Pokud nás chtěli pobavit, povedlo se. Jinak slušná propaganda...

Pánové z rozhovoru buď lžou, nebo vůbec neví, jak Barnevernet ve skutečnosti funguje.

 

  • I když soud rozhodne o vrácení dětí, Barnevernet se odvolá a nevrátí ho – což je např. případ slovenské holčičky Maxine, kde rodiče už 2x vyhráli její okamžité vrácení, protože odebrání na základě nedostatečného očního kontaktu s hluchoněmou matkou, se prokázalo jako zcela neopodstatněné. Matka i otec jsou svéprávní a mají všechny předpoklady, poskytnout své dceři poskytnou péči a výchovu. Přesto Barnevernet brání v jejich návratu.
  • To, že opravné mechanismy v Norsku nefungují, potvrzuje i případ Evy Michalákové – žádné obvinění se neprokázalo, děti přesto nebyly vráceny. Dědeček, který se naprosto ničím neprovinil, dětem také nesmí ani zavolat. Nebo za co může tento sedmdesátiletý pán milující své vnuky? A proč kluci nesmí znát své kořeny, které jsou uměle Barnevernetem přetrhány? Na to „experti“ neodpověděli.
  • Hned v nadpisu článku „experti“ tvrdí, jak děti nepatří rodičům. A komu patří? Státu? Rodiče a biologičtí sourozenci jsou tedy vzduch a rodina je nadávka? Proč Norové rozdělují děti z biologických rodin? Chtějí mi tito „experti“ říci, že objetí od naprosto skvělé mé mámy a táty a náš 37 let budovaný vztah vzájemné úcty a podpory je něco hnusného a nepatřičného?! Ano, i my známe podobnou rétoriku z Česka od ministryně Michaely Marksové -Tominové, která by nejraději děti dala na starost státu a poslala ženy makat od rána do večera. Rození dětí ze zkumavky, následné odložení do státních jeslí a školek… To není výchova, ale doktrína ideologů nacistického Německa v programu Lebensborn. To je naprosto nepřijatelné.
  • V článku vůbec nemluví o zneužívání dětí v různých zařízeních Barnevernetu. To, co se děje např. v dětských domovech nezletilým dívkám, překonává veškeré představy z filmu Requiem pro panenku. Viz třeba příběh Skleněné dívky Idy a dalších dívek, o kterém se v Norsku také jen mlčí.
  • Experti také záměrně ignorují aktuální dění v Norsku, kde je obrovským tématem narůstající počet žalob rodičů na Norsko u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku, kterých je podle našich informací už devět a o dalších se ještě bude jednat, což jsem avizoval už v tiskové zprávě ze začátku října, kdy jsme měli potvrzených 5 případů, ačkoliv norská média už tehdy mluvila o sedmi.
  • Také se nám snaží namluvit, že jen jako cizinci vůbec nerozumíme jejich systému. Proč ale tedy v Norsku protestují přímo Norové? Poslední demonstrace 5. 11. měla podle odhadů účastníků kolem 1 000 lidí (zde video z pochodu). A další protesty mají ještě do konce roku pokračovat. Že by tato část „pomýlených“ Norů nechtěla státní děti?

 

Jednoduše řečeno, místo toho, aby se Norové zamysleli, zda skutečně nedělají něco špatně, tak nás jen bude norská propaganda krmit podobnými články. Chtěl bych proto váženým norským „expertům“ vzkázat, že jsme jim na to neskočili a naše snahy změnit tento zrůdný systém, nikdy nepřestanou!

Protože jestli se oni řídí heslem „raději odebrat deset dětí neoprávněně, než nechat jednomu ubližovat“, my se zase řídíme tím, že i jen jedno zničené dětství naprosto nemůže omluvit i třeba desítky dalších, kterým třeba pomohli. Jedná se o děti a zde nepřijímám omluvy typu „justiční omyl“, kterých navíc jsou prokazatelně v Norsku stovky. Norové by měli zalézt a zpytovat spíše svědomí, než šířit opakovaně jejich nesmysly. Stačí si přečíst u článku na iDnes diskusi. Čechy tato přihlouplá ideologie „státních dětí“ nepřesvědčila a doufám, že nikdy nepřesvědčí.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Autor: Tomáš Zdechovský | úterý 8.11.2016 8:47 | karma článku: 46,72 | přečteno: 12401x
  • Další články autora

Tomáš Zdechovský

Reforma migrace musí vypadat úplně jinak

Nelegální a nekontrolovaná migrace představuje jeden z hlavních problémů, které nyní Evropa řeší. Už dlouhou dobu se budují ploty na vnější hranici, protože se 'zjistilo', že je děravá.

10.7.2023 v 7:15 | Karma: 17,25 | Přečteno: 519x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Německé levicové neziskovky pomáhají Rusku

Problematika šíření (nejen) ruské propagandy a dezinformací se už několik let řeší ze všech možných a myslitelných úhlů.

3.7.2023 v 7:30 | Karma: 23,70 | Přečteno: 776x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Učitelka šířila ruskou propagandu ve škole a skončila u soudu. Teď chce být ředitelkou!

Pro bezproblémové soužití mezi lidmi a vůbec fungování celé společnosti je nezbytná vzájemná důvěra. Záměrné šíření nepravdivých informací jde proti tomu a vyvolává v lidech pocit, že už nemůžou věřit nikomu.

26.6.2023 v 7:35 | Karma: 24,30 | Přečteno: 844x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Tomáš Zdechovský

Má Lukašenko jaderné zbraně, které svět neviděl?

Rusko rozmístilo na území Běloruska taktické jaderné zbraně a běloruskému prezidentovi Aleksandru Lukašenkovi vlivem toho očividně narostlo sebevědomí. Chlubí se a skoro až vyhrožuje celému světu, že má atomovky.

19.6.2023 v 9:59 | Karma: 13,70 | Přečteno: 254x | Diskuse

Tomáš Zdechovský

Opravdu jsou elektromobily tak skvělou alternativou?

Z neznámého důvodů stále převládá u mnohých přesvědčení, že vozidla se spalovacím motorem budou v dohledné době nevyhnutelně nahrazená elektromobily. Pochybnosti jsou ale rozhodně na místě.

12.6.2023 v 9:10 | Karma: 27,70 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:22

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Koudelka by mohl povýšit na generálmajora, generálem se může stát i šéf GIBS

23. dubna 2024  11:20

Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka by mohl po roce povýšit z hodnosti...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  11:07

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 678
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4414x
Tomáš Zdechovský (1979) - optimista i snílek, kterému nikdy nebylo lhostejno dění kolem sebe. Rád mění vize v realitu a realitu ve vizi. Miluje filmy Forrest Gump, Up in the air, Vrtěti psem a Thank you for smoking, Iluzionista, skupiny The Cranberries, Jelen a U2 a lidi, kteří umí říci své názory. Nezná slova "to nejde" a "to se nikdy nenaučím".

Od roku 2014 poslanec Evropského parlamentu a člen předsednictva KDU-ČSL, členem prestižního Výboru pro zahraniční věci (AFET) a Výboru pro zaměstnanost a sociální věci (EMPL), předseda parlamentní delegace pro státy Střední Asie.